Glassbloggen

Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Pilkington Norge er hovedleverandør av glass til Glassfagkjedens medlemmer. Fabrikken til Pilkington Norge as ligger på Elverum, hvor glasset videreforedles og der glassfagkjedens medlemmer får sitt glass fra.
Glassfagkjeden er så stolte av å ha fått anledningen til å samarbeide med Eventyrlig Oppussing i 2 sesonger; sesong 6 og sesong 7

Sesong 6 av Eventyrlig Oppussing

I Sesong nr. 6 av Eventyrlig Oppussing- var vi med hele produksjonen da de tok turen opp til vakre Rakvåg. Ute i skjærgården finnes en liten nydelig øy som heter Harøya og her ligger det en gammel låve som gutta i Eventyrlig Oppussing tok for seg.

Råkvåg promo -thumb

Kopirettigheter: TMM Produksjon

Halvor ønsket seg glassrekkverk på hemsen, samt et rekkverk i glass i trappen. Glasset benyttet i denne episoden er Pilkington Optilam™ - et herdet laminert glass med polerte kanter og hull for innfesting. Når man skal montere glassrekkverk enten det er på en hems eller i et trappeløp,  er det viktig å benytte seg av kvalifiserte glassmestere. Tre kjekke karer fra Riis Glass og Fasade stilte opp og jobbet lange dager for å få dette til. Prosessen ble dokumentert fra begynnelse til slutt. Se hele prosessen på youtube.

I sesong 7 har Glassfagkjeden vært med i 5 av 8 episoder!

Kopirettigheter: TMM Produksjon

Episode 4 – tok Eventyrlig turen til vakre Sommarøy.

Her laget de et baderom. Rommet ble delt i to med en skyvbar speildør - hvor den ene delen inneholder toalett og den andre et badekar  med en fantastisk utsikt mot havet. Formålet var at de ønsket at de som satt på toalettet skulle kunne nyte av den flotte utsikten gjennom glasset, mens de som satt i badekaret  skulle slippe å se de som satt på toalettet. Vi kontaktet Glassmester Eriksen i Tromsø som sendte sine dyktige karer å monterte en speildør som gikk på skinner slik at veggen kunne åpnes. Glasset gir en speilende effekt fra den ene siden og et litt mer grå farget glass fra motsatt side og heter Pilkington Mirropane™ Chrome Spy. Det er laget et finger hull i ene siden for at døren enkelt kan åpnes og lukkes.


Speil på bad - SommarøyFoto: Ragnar Hartvig, Kopirettigheter: TMM Produksjon


Episode 5 – det er sommer og vakre Nevlunghavn står for tur

Terrasse rekkverk i glass er bare så lekkert. I hvert fall når du har utsikt som dette.  Derfor ble det valgt et toppmontert glassrekkverk. På toppen av rekkverket ble det montert en topp list for beskyttelse.


Nevnlunghavn rekkverk

Foto: Ragnar Hartvig, Kopirettigheter: TMM Produksjon

Glass er sterkere enn man tror, og med styrken øker også tykkelsen, Pilkington Optilam™ er et herdet laminert glass som ofte benyttes til glassrekkverk slik at man unngår skader hvis rekkveket  faller ned eller knuses. Det er også viktig å benytte kvalifisert fagfolk når et glassrekkverk skal monteres.  I denne episoden stilte Glassmester Dysthe i Sandefjord opp med dyktige folk og fikk rekkverket på plass.

Episode 6 av Eventyrlig Oppussing

I episode nummer 6 fra Glomfjord ønsket Halvor seg et glass  som fungerte slik at de som sto på kjøkken kunne se de som befant seg i skistua men de som satt i skistua ikke kunne se de som stod på kjøkkenet. Her ble det valgt et speilende glass som heter Pilkington Mirropane™ Chrome Spy, et høyreflekterende glass med speilende effekt som gir mange muligheter. Det speilende belegget er krom-basert og derfor egner dette glasset seg godt i rom med mye luftfuktighet.

Glomfjord speil eventyrlig oppussing

Foto: Ragnar Hartvig, Kopirettigheter: TMM Produksjon

Episode 7 på Rennebu

I episode nr. 7- Rennebu leverte vi et speil som Ole bygget inn i en skikkelig fin ramme av type drivved. Pilkington MirroView™ er et transparent speil som benyttes foran digitale skjermer og TV-apparater. Når skjermen er slått av fungerer glasset som et speil, slås skjermen på,  vil bildet synes godt gjennom glasset. Pilkington MirroView™ kan også benyttes sammen moderne berøringsteknologi.


Rennebu Mirroview

Foto: Ragnar Hartvig, Kopirettigheter: TMM Produksjon

Gaustatoppen, smijernsdør og dobbeltsidig speil

I siste og 8 episode stod Gaustadtoppen for tur hvor en ny hytte skulle oppgraderes.Et stort speil i gangen samt en glassdør a la New York style ble levert – og dette ble bare rålekkert.

New York style glassdør

Foto: Ragnar Hartvig, Kopirettigheter: TMM Produksjon

Det store speilet i gangen er bygget inn i en lekker treramme og dette speilet er ideelt å benytte i interiør sammenheng.  Speilet  kan benyttes som et dobbeltsidig speil uten laminering og er krombasert med en ørliten gråtone i seg.  Speilet korroderer (ruster) heller ikke så lett som f. eks. sølv, som er benyttet i ordinære speil. Dvs. at Pilkington Mirropane™ Chrome kan benyttes i rom med mye fuktighet. Ønsker du et speil med en ennå mørkere tone, kan man benytte Pilkington Mirropane™ Chrome Plus grå eller  bronse. 

I døren som skiller kjøkken fra oppholdsrom ønsket de å få inn så mye lys som mulig og valgte derfor glass - men med pålimte sprosser i sort aluminium for å få den rustikke «looken». Den ene delen av glasset er hengslet slik at den fungerer som dør, den andre siden er fastmontert i veggen.  Pilkington Optifloat™ Clear T med polerte kanter er et herdet klart høykvalitets glass som er grunnstammen i en rekke foredlede glassprodukter. 

 

Nytt år, nye muligheter!

Så var årets Eventyrlig sesong slutt, men følg med, for det kommer en sesong 8! Og kanskje du vil la deg inspirere også i denne sesongen av mye kreative og fine glass løsninger levert av Glassfagkjeden – en landsdekkende kjede med dyktige glassmestere.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdører, speil, glassvegg, skyvedører i glass]
Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Pilkington Norge er hovedleverandør av glass til Glassfagkjedens medlemmer. Fabrikken til Pilkington Norge as ligger på Elverum, hvor glasset videreforedles og der glassfagkjedens medlemmer får sitt glass fra.


Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Skyvedører er et praktisk og plassbesparende alternativ til en tradisjonell dør som svinger inn i rommet. En skyvedør kan ha mange bruksområder som alt fra romdeler til garderobeløsning.