Glassbloggen

Inspirasjon: Glassvegg på barnerommet

De fleste som har eller har hatt små barn, ser kanskje ikke den naturlige koblingen mellom glassvegg og barnerom, i alle fall ikke umiddelbart. I denne artikkelen viser vi deg noen fordeler med å ha en vegg i glass på barnerommet, og alle bruksmulighetene dette gir.

Se, ikke høre

I et hus med barn er det ikke uvanlig at lydnivået ligger nokså høyt. Dette er naturlig, og noe av det foreldre sier de savner aller mest når barna blir så voksne at de flytter ut hjemmefra. Likevel er det fint å ha muligheten til å fordele lydkildene rundt om i huset i blant.

Med en vegg laget i støydempende glass kan du holde et øye med barna mens de leker, uten at du trenger å få lyden med på kjøpet. Enten barna er små, eller de begynner å bli mer selvstendige, liker de kanskje å spille musikk, se på film eller spill på skjerm, eller ganske enkelt produsere lydsporet selv. Har du støydempende glass, kan du gjennom veggen følge med på hva som skjer, samtidig som du gjør klar middagen, vasker kjøkkenet eller leser ei bok.


Glasskunst på barnerommet

De fleste barn går gjennom perioder der de er svært kunstneriske, og produserer gjerne flere tegninger og malerier hver eneste dag. Det er hyggelig å gi bort barnekunst til slekt og venner, men når alle i vennekretsen, nabolaget og familien har fått overlevert opptil flere eksemplarer av kunsten, er det fint å ha en annen flate å operere på enn papirark.

En glassvegg kan fungere som et lerret for kunstneriske eksperimenter, her kan barna virkelig utfolde seg. Når barna begynner på skolen kan glassveggen fint brukes som tavle for å illustrere og forklare når mamma eller pappa bistår med leksehjelp. Pass bare på å bruk tusjer eller maling som kan vaskes av med såpe og vann.


Skjerm med gardiner ved behov

Noen tenker kanskje med gru på at barnerommet skal stå fullt eksponert i den tilstanden mange barnerom befinner seg: Det er jo ikke alltid leker, bøker og klær ligger pent på plass i hyller og skap. Hvor ryddig du ønsker å ha det på barnerommet, bestemmer du helt selv, dersom svigermor melder sin ankomst, er det fort gjort å trekke gardinene for og slik skjerme både rot, kommentarer og skam.

Barnets følelse av å være alene og bestemme selv er viktig i perioder, og også av den grunn er det fint med muligheten til å skjerme rommet fra de som går forbi. Kanskje er det gøy for søsken å spionere eller gjør ablegøyer utenfor glassveggen inn til lille- eller storesøster, og da kan en gardin være en flott måte å bevare husfreden på.

 

Innbydende naturlig lys

Gitt at det er et vindu i det rommet hvor glassveggen er plassert, vil ikke glasset bare komme det ene rommet til gode, men bringer også mer naturlig lys inn i resten av etasjen. Vi nordboere er spesielt opptatt av sol og dagslys, og jo mer naturlig lys vi får pakket inn i boligen vår, desto mer fornøyde er vi.

 

Sterkt og trygt glass

Dersom man ikke har annen erfaring med glass enn i vinduer, er det lett å konkludere med at glass i en vegg vil være en risiko. Hva om sønnen min faller inn mot glassveggen eller datteren min kjører trehjulssykkelen inn i glassveggen i full fart? Ingen av disse scenariene vil utgjøre noen fare, utover de blåmerkene som ville oppstått i møte med en hvilken som helst vegg.

Grunnen til det er at anbefalingen for glassvegger er å bruke herdet, laminert sikkerhetsglass. Dette er trygt og sterkt, og tåler mye før det knuser. Når sikkerhetsglass skades, granulerer det, og blir til små, ufarlige biter som blir sittende fast i lamineringen.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.