Glassbloggen

Mulighetene med mønstret glass

Selv om de aller fleste av oss kanskje tenker på glass som et materiale som beskytter mot vær og vind, slipper inn lys og tillater utsyn, er det også mange bruksmuligheter for dekorativt glass. Selv med mønster og farge i glasset kan du bevare alle glassets egenskaper og den funksjonaliteten du ønsker. 


I denne artikkelen gir vi deg noen tips for bruk av mønstret glass i hjemmet.

 

Innslipp av lys uten innsyn

Enten du bor lavere enn naboen, slik at de enkelt kan se inn til deg, eller du har en gangvei eller parkeringsplass utenfor vinduet, kan det være rom i huset du vil skjerme for innsyn. Gardiner og persienner er selvsagt et alternativ, men lar deg ikke beholde så mye av dagslyset dersom du vil begrense innsynet. Med frostet eller mønstret glass kan du skjerme for innsyn samtidig som du beholder det deilige dagslyset.

 

Glass med striper

Det er flere steder i huset hvor du ikke ønsker deg full skjerming, men like fullt innslipp av lys. Heller enn frostet eller helmønstret glass, kan stripet glass være et fint alternativ. Har du et vindu eller en dør inn til biblioteket eller hjemmekontoret, kan det være fint med stripet glass, for å beholde så mye av det naturlige lyset som mulig, samtidig som den som sitter og leser og arbeider har en følelse av å sitte skjermet og i sitt eget. 

 

Stripet glass er også godt egnet hvis du vil sette ditt eget preg på balkongen eller trapperekkverket ditt. Med stripet glass på balkongen kan du spise middagen uten at naboen eller forbipasserende ser hva du har på tallerkenen. Har du en dør mellom yttergang og resten av huset som det er glass i, er stripet glass en flott måte å bevare det naturlige lyset på, og unngå å miste følelsen av at huset eller leiligheten er gjennomgående.

 

Dekorativ kjøkkenbenk

Glassplate over kjøkkenbenken har blitt stadig mer populært. Den dekorative funksjonen til glasset kan du selv regulere. Enten du ønsker å pynte opp en kjedelig kjøkkenvegg med en mønstrete glassplate, eller du har lagt en spenstig tapet som du vil beskytte fra matlagingens smuss og fett, er en glassplate godt egnet. 

 

Glasset er sterkt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at det knuser dersom du skulle komme til å dunke en kasserolle eller stekepanne i det. Samtidig er det lett å rengjøre, og heller enn å bruke unødvendig tid på å skrubbe ren fugene mellom kjøkkenflisene, kan du enkelt rengjøre glassplaten med en klut.

 

Glass i dør

Dører med glass forekommer både som ytter- og innerdører. 70-tallets mønstrede og fargede glass er igjen å se i både dørglass og i vinduer, og er en flott måte å bruke glass som design- og interiørelement. Mange husker det fargerike, mosaikk-lignende glasset man kunne finne i en helt vanlig innerdør, og dette er på full vei tilbake inn i trendbildet. Om du synes det blir voldsomt med fargerikt glass eller glass med mye mønster, er glass med striper eller frostet glass et godt alternativ.

 

Interiørglass vol. 2

 

 

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.