Glassbloggen

Energiglass ved tilleggsisolering av eldre, koblede vinduer

Pilkington K Glass™ N er en forbedret utgave av Pilkington K Glass™, som i lengre tid har vært Pilkingtons alternativ innen hardbelagte energispareglass.

Glasset har et svært tynt, transparent og slitesterkt lavemisjonssjikt som påføres den ene overflaten direkte i floatprosessen. Sjiktet er fargenøytralt, og Pilkington K Glass™ N ser derfor nesten ut som vanlig klart glass.

Takket være det slitesterke sjiktet kan Pilkington K Glass™ N håndteres som vanlig glass.

 

Lavere strømutgifter

Varmeisoleringen med Pilkington K Glass™ N er mye bedre enn med klart floatglass. Glasset slipper inn mest solenergi av Pilkingtons tre energispareglass. Pilkington K Glass™ N bidrar dermed til å holde varmen innendørs, samtidig som det gir et varmere og lysere innemiljø – med lavere utgifter til oppvarming og belysning.

Siden Pilkington K Glass™ N isolerer bedre mot kulde og varme enn vanlig glass, brukes det bl. a. i stekeovner og frysedisker.

 

Tilleggsisolering av koblede vinduer

Pilkington K Glass™ N kan monteres som enkeltglass eller som en side i en isolerrute. Glasset kan brukes i koblet utførelse, dvs. uten at det nødvendigvis monteres i en isolerrute. At vinduene er koblet, betyr først og fremst at det er to rammer med glass festet sammen. Denne rammen kan åpnes, slik at man kan vaske mellom dem.

Du kan også tilleggsisolere eldre, koblede vinduer ved å bytte ut et av glassene eller legge inn et Pilkington K Glass™ N i en separat ramme. Eller så kan du sette det i sprosserammer, noe som er spesielt verdifullt når man renoverer vernede hus.

Pilkington K Glass™ N er et glass som kan anbefales i nybygg og for renovering der du ønsker høyt innslipp av dagslys og solvarme.

 

Egenskaper og fordeler

  • Et hardbelagt glass som er lett å håndtere og bearbeide
  • God varmeisolering i forhold til klart floatglass (Ug-verdi: 1,5W/m²K, 4-16Ar-K4)
  • Høyt innslipp av dagslys og solenergi, uansett om glasset plasseres innerst eller ytterst i en isolerrute
  • Har et nøytralt utseende og en lavere overflatemotstand enn Pilkington K Glass™
  • Kan lamineres, herdes og bøyes
  • Kan anvendes som enkeltglass og i isolerruter
  • Finnes i ulike størrelser og tykkelser
  • Tilgjengelig i utførelse med Pilkington Optiwhite™

 

Kombinasjon med andre funksjonsglass

Kombiner gjerne Pilkington K Glass™ N med Pilkington Activ™ i ytterruten og få et selvrensende glass med god varmeisolering.

Egentlig er det bare din egen fantasi som setter grensene for hvor du kan spare energi og forbedre komforten med Pilkington K Glass™ N.

Pilkington K Glass™ N kan også kombineres med brannglass, støydempende glass, sikkerhets- og sikringsglass og dekorglass.

For mer informasjon kan du lese Glassfakta 2018 eller lage egne kombinasjoner i beregningsprogrammet Pilkington Spectrum™.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.