Glassbloggen

Energiglass ved tilleggsisolering av eldre, koblede vinduer

Pilkington K Glass™ N er en forbedret utgave av Pilkington K Glass™, som i lengre tid har vært Pilkingtons alternativ innen hardbelagte energispareglass.

Glasset har et svært tynt, transparent og slitesterkt lavemisjonssjikt som påføres den ene overflaten direkte i floatprosessen. Sjiktet er fargenøytralt, og Pilkington K Glass™ N ser derfor nesten ut som vanlig klart glass.

Takket være det slitesterke sjiktet kan Pilkington K Glass™ N håndteres som vanlig glass.

 

Lavere strømutgifter

Varmeisoleringen med Pilkington K Glass™ N er mye bedre enn med klart floatglass. Glasset slipper inn mest solenergi av Pilkingtons tre energispareglass. Pilkington K Glass™ N bidrar dermed til å holde varmen innendørs, samtidig som det gir et varmere og lysere innemiljø – med lavere utgifter til oppvarming og belysning.

Siden Pilkington K Glass™ N isolerer bedre mot kulde og varme enn vanlig glass, brukes det bl. a. i stekeovner og frysedisker.

 

Tilleggsisolering av koblede vinduer

Pilkington K Glass™ N kan monteres som enkeltglass eller som en side i en isolerrute. Glasset kan brukes i koblet utførelse, dvs. uten at det nødvendigvis monteres i en isolerrute. At vinduene er koblet, betyr først og fremst at det er to rammer med glass festet sammen. Denne rammen kan åpnes, slik at man kan vaske mellom dem.

Du kan også tilleggsisolere eldre, koblede vinduer ved å bytte ut et av glassene eller legge inn et Pilkington K Glass™ N i en separat ramme. Eller så kan du sette det i sprosserammer, noe som er spesielt verdifullt når man renoverer vernede hus.

Pilkington K Glass™ N er et glass som kan anbefales i nybygg og for renovering der du ønsker høyt innslipp av dagslys og solvarme.

 

Egenskaper og fordeler

  • Et hardbelagt glass som er lett å håndtere og bearbeide
  • God varmeisolering i forhold til klart floatglass (Ug-verdi: 1,5W/m²K, 4-16Ar-K4)
  • Høyt innslipp av dagslys og solenergi, uansett om glasset plasseres innerst eller ytterst i en isolerrute
  • Har et nøytralt utseende og en lavere overflatemotstand enn Pilkington K Glass™
  • Kan lamineres, herdes og bøyes
  • Kan anvendes som enkeltglass og i isolerruter
  • Finnes i ulike størrelser og tykkelser
  • Tilgjengelig i utførelse med Pilkington Optiwhite™

 

Kombinasjon med andre funksjonsglass

Kombiner gjerne Pilkington K Glass™ N med Pilkington Activ™ i ytterruten og få et selvrensende glass med god varmeisolering.

Egentlig er det bare din egen fantasi som setter grensene for hvor du kan spare energi og forbedre komforten med Pilkington K Glass™ N.

Pilkington K Glass™ N kan også kombineres med brannglass, støydempende glass, sikkerhets- og sikringsglass og dekorglass.

For mer informasjon kan du lese Glassfakta 2018 eller lage egne kombinasjoner i beregningsprogrammet Pilkington Spectrum™.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Vinduer i energispareglass kan bedre ditt inneklima og være kostnadsbesparende.


Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Våren er endelig her, og solen begynner å varme godt i alle kriker og kroker. På den ene siden er våren trolig mer etterlengtet enn den har vært på mange år, men på den andre siden er det mange som sliter med altfor høy innetemperatur allerede nå.