Glassbloggen

Praktisk levegg i glass - Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing i Åsenfjord

Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing har vært på en uforglemmelig oppussingsreise til en idyllisk hytte i Åsenfjord, ikke så langt fra Stjørdal. Siden Glassfagkjeden er en landsdekkende kjede fant vi fort ut at på denne jobben måtte kyndige glassmestere inn og bistå, Riis Glass og Fasade, avd, Stjørdal stilte opp 2 mann og resultatet ble magisk. 

Til glassveggen er det benyttet herdet laminert Pilkington 𝐎𝐩𝐭𝐢𝐥𝐚𝐦™  for å skape noe helt unikt - en praktisk levegg i glass mellom to hytter. Glassveggen kan åpnes på fine dager! Hytteeierne fikk klar beskjed fra både glassmester og Eventyrlig Oppussing at glasset må merkes, for å unngå unødvendige sammenstøt med glasset. Lett å glemme!

 

Dette har Erik fra Riis Glass og Fasade  As avd Stjørdal å si om dette spennende prosjektet:

"Utgangspunktet var at de ønsket å sette opp en glassvegg som ville fungere som en vindskjerm og at det ble fin utsikt i mot sjøen. Da ville veggen bli totalt 4 meter bred, men i samarbeid med Glassfagkjeden/Pilkington så ble vi enig om å gå for en mindre løsning med tanke på vekten av glasset og sikkerheten.
 
Derfor prosjekterte vi inn to stolper hvor vi kunne sette inn to faste glass på hver side og med to saloon dører på bredder 1000. Stolper ble forankret ned i to plater som ble støpt ned til berget . Hver stolpe hadde innvendig forsterker for å tåle belastning.
 
Glass i veggen ble herdet laminert 10,76 med polerte kanter og det ble satt på 3 hengsler på hver dør som tåler vekt og låser i 90 grader. I ettertid så bør det settes på synlig markering slik at både mennesker og fugler unngår glasset."

Finn din glassleverandør

Kopirettigheter: TMM produksjon

Foto: Ragnar Hartvig

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []