Glassbloggen

Speil i butikk – hvilke hensyn må tas?

På de store kjøpesentrene i Norge er det mellom 100 og 200 butikker, og mange av disse er klesbutikker. Gjennom hele dagen strømmer det folk i alle aldre til butikkene og inn og ut av prøverommene. Da er det viktig at speilene er både forsvarlig montert og oppfyller kravene til sikkerhet. 

Man vil jo ikke at kunder skal komme til skade når de besøker butikken – og attpåtil få sju års ulykke på kjøpet.

Vi har snakket med daglig leder i Glassmester Eriksen, Arnfinn Vekve, som forklarer hvilke hensyn som må tas ved bruk av speil i butikker og på kjøpesentre. Hva slags type speil er det de monterer i butikker?

 

“Det går i sikkerhetsspeil, det vil si speil med folie på baksiden. Når man påfører en godkjent folie på baksiden av speilet, får man et sikkerhetsspeil som er utmerket til bruk i blant annet prøverom i butikker. Man kan også laminere sammen to speilglass med de belagte sidene mot hverandre.”

 

Ved bruk av speil i hjemmet er det mange aspekter å tenke på, så som fuktbeskyttelse, miljøvennlighet – og ikke minst sikkerhet. Hvilke hensyn må man ta ved bruk av speil i butikklokaler og prøverom, der det er stor publikumsflyt fra morgen til kveld?

 

“Hovedsakelig sikkerhetshensyn, i tilfelle knusing. Det at ikke folk kommer til skade, er det viktigste hensynet vi tar når vi monterer speil i butikker og på andre offentlige steder der publikum ferdes. Og da er det montering av speil med sikkerhetsfolie. Enten det, eller så kan man ta vanlig speil og lime det på veggen. Men da gjør du det bare verre for deg selv, dersom du må bytte speilet fordi det knuses – da får du det ikke ned fra veggen, på en lettvint måte!”

 

Som vi vet, er speilets bruksområder så mangt. Speil kan gjøre underverker med rom og romfølelsen. I og med at det virker som en lysforsterker og reflekterer lysstrålene fra vinduer, får det ethvert rom til å bli lysere og triveligere. Benytter man speil på riktig måte, vil man oppnå å fremheve det man måtte ønske.

Er det andre steder på kjøpesentre enn i selve butikklokalene at speil monteres?

 

“Om kort tid skal vi inn på Jekta storsenter, Nord-Norges største kjøpesenter, og montere masse speil. Vi monterer 4-mm speil som limes på vegg, og vi monterer 6-mm speil med folie på sidene av rullebåndene. I tillegg skal vi montere speil oppe på vegg, under glasstakene. Det vil gi en god lyseffekt i fellesområdene på kjøpesenteret.”

 

Hvem er Glassmester Eriksen?

Glassmester Eriksen AS er en solid og tradisjonsrik Tromsø-bedrift som ble etablert i 1969. De har i dag 11 ansatte og er totalleverandør på glassarbeid/-produkter til bil, båt og hus/bygg.

Glassmester Eriksen er tilsluttet Glassfagkjeden, Glass og fasadeforeningen og RIIS Bilglass.

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.