Glassbloggen

Speil i butikk – hvilke hensyn må tas?

På de store kjøpesentrene i Norge er det mellom 100 og 200 butikker, og mange av disse er klesbutikker. Gjennom hele dagen strømmer det folk i alle aldre til butikkene og inn og ut av prøverommene. Da er det viktig at speilene er både forsvarlig montert og oppfyller kravene til sikkerhet. 

Man vil jo ikke at kunder skal komme til skade når de besøker butikken – og attpåtil få sju års ulykke på kjøpet.

Vi har snakket med daglig leder i Glassmester Eriksen, Arnfinn Vekve, som forklarer hvilke hensyn som må tas ved bruk av speil i butikker og på kjøpesentre. Hva slags type speil er det de monterer i butikker?

 

“Det går i sikkerhetsspeil, det vil si speil med folie på baksiden. Når man påfører en godkjent folie på baksiden av speilet, får man et sikkerhetsspeil som er utmerket til bruk i blant annet prøverom i butikker. Man kan også laminere sammen to speilglass med de belagte sidene mot hverandre.”

 

Ved bruk av speil i hjemmet er det mange aspekter å tenke på, så som fuktbeskyttelse, miljøvennlighet – og ikke minst sikkerhet. Hvilke hensyn må man ta ved bruk av speil i butikklokaler og prøverom, der det er stor publikumsflyt fra morgen til kveld?

 

“Hovedsakelig sikkerhetshensyn, i tilfelle knusing. Det at ikke folk kommer til skade, er det viktigste hensynet vi tar når vi monterer speil i butikker og på andre offentlige steder der publikum ferdes. Og da er det montering av speil med sikkerhetsfolie. Enten det, eller så kan man ta vanlig speil og lime det på veggen. Men da gjør du det bare verre for deg selv, dersom du må bytte speilet fordi det knuses – da får du det ikke ned fra veggen, på en lettvint måte!”

 

Som vi vet, er speilets bruksområder så mangt. Speil kan gjøre underverker med rom og romfølelsen. I og med at det virker som en lysforsterker og reflekterer lysstrålene fra vinduer, får det ethvert rom til å bli lysere og triveligere. Benytter man speil på riktig måte, vil man oppnå å fremheve det man måtte ønske.

Er det andre steder på kjøpesentre enn i selve butikklokalene at speil monteres?

 

“Om kort tid skal vi inn på Jekta storsenter, Nord-Norges største kjøpesenter, og montere masse speil. Vi monterer 4-mm speil som limes på vegg, og vi monterer 6-mm speil med folie på sidene av rullebåndene. I tillegg skal vi montere speil oppe på vegg, under glasstakene. Det vil gi en god lyseffekt i fellesområdene på kjøpesenteret.”

 

Hvem er Glassmester Eriksen?

Glassmester Eriksen AS er en solid og tradisjonsrik Tromsø-bedrift som ble etablert i 1969. De har i dag 11 ansatte og er totalleverandør på glassarbeid/-produkter til bil, båt og hus/bygg.

Glassmester Eriksen er tilsluttet Glassfagkjeden, Glass og fasadeforeningen og RIIS Bilglass.

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.