Glassbloggen

Speil i butikk – hvilke hensyn må tas?

Skrevet i interiørglass, speil

På de store kjøpesentrene i Norge er det mellom 100 og 200 butikker, og mange av disse er klesbutikker. Gjennom hele dagen strømmer det folk i alle aldre til butikkene og inn og ut av prøverommene. Da er det viktig at speilene er både forsvarlig montert og oppfyller kravene til sikkerhet. 

Man vil jo ikke at kunder skal komme til skade når de besøker butikken – og attpåtil få sju års ulykke på kjøpet.

Vi har snakket med daglig leder i Glassmester Eriksen, Arnfinn Vekve, som forklarer hvilke hensyn som må tas ved bruk av speil i butikker og på kjøpesentre. Hva slags type speil er det de monterer i butikker?

 

“Det går i sikkerhetsspeil, det vil si speil med folie på baksiden. Når man påfører en godkjent folie på baksiden av speilet, får man et sikkerhetsspeil som er utmerket til bruk i blant annet prøverom i butikker. Man kan også laminere sammen to speilglass med de belagte sidene mot hverandre.”

 

Ved bruk av speil i hjemmet er det mange aspekter å tenke på, så som fuktbeskyttelse, miljøvennlighet – og ikke minst sikkerhet. Hvilke hensyn må man ta ved bruk av speil i butikklokaler og prøverom, der det er stor publikumsflyt fra morgen til kveld?

 

“Hovedsakelig sikkerhetshensyn, i tilfelle knusing. Det at ikke folk kommer til skade, er det viktigste hensynet vi tar når vi monterer speil i butikker og på andre offentlige steder der publikum ferdes. Og da er det montering av speil med sikkerhetsfolie. Enten det, eller så kan man ta vanlig speil og lime det på veggen. Men da gjør du det bare verre for deg selv, dersom du må bytte speilet fordi det knuses – da får du det ikke ned fra veggen, på en lettvint måte!”

 

Som vi vet, er speilets bruksområder så mangt. Speil kan gjøre underverker med rom og romfølelsen. I og med at det virker som en lysforsterker og reflekterer lysstrålene fra vinduer, får det ethvert rom til å bli lysere og triveligere. Benytter man speil på riktig måte, vil man oppnå å fremheve det man måtte ønske.

Er det andre steder på kjøpesentre enn i selve butikklokalene at speil monteres?

 

“Om kort tid skal vi inn på Jekta storsenter, Nord-Norges største kjøpesenter, og montere masse speil. Vi monterer 4-mm speil som limes på vegg, og vi monterer 6-mm speil med folie på sidene av rullebåndene. I tillegg skal vi montere speil oppe på vegg, under glasstakene. Det vil gi en god lyseffekt i fellesområdene på kjøpesenteret.”

 

Hvem er Glassmester Eriksen?

Glassmester Eriksen AS er en solid og tradisjonsrik Tromsø-bedrift som ble etablert i 1969. De har i dag 11 ansatte og er totalleverandør på glassarbeid/-produkter til bil, båt og hus/bygg.

Glassmester Eriksen er tilsluttet Glassfagkjeden, Glass og fasadeforeningen og RIIS Bilglass.

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.


Skap din personlige stil med glassvegg

Skap din personlige stil med glassvegg

Fordelen med glass er at du kan få det akkurat slik du vil, i alle former og varianter, og i alle farger. Skap din stil der du kombinerer glass med andre materialer.