Glassbloggen

Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Enten du skal bytte ut noen av vinduene dine, tar med deg et vakkert glasselement når du skal selge familiehytta, eller har funnet et stykke glass du vil vise frem, finnes det mange muligheter for å gjenbruke glasset. Har du lyst til å gjøre en innsats selv, er det utallige prosjekter du kan gå i gang med for å utnytte vakre glasselementer.

 

Vitrineskap

Når tiden kommer for å bytte ut vinduene i den gamle familiehytta, eller uthuset skal rives, kan det være verdt å vente med å knuse glasset. Dersom det er mulig å bevare vinduer hele, kan du forlenge de gamle vinduenes liv ved å tenke kreativt. 

Et vindu kan fint fungere som skapdør på et vitrineskap, for eksempel. Du må antagelig supplere med noen hengsler, og sørge for en måte å åpne skapdørene på, men hovedelementet i denne kreasjonen har du allerede. Kan hende det finnes noen gamle håndtak som kan pusses, males eller lakkeres og som kan brukes på skapdørene.

 

Kunst- eller bilderamme

Et gammelt vindu kan bli til en bilderamme, enten for kunst, eller kanskje tiden har kommet for å lage en fotocollage. Om vindusglasset har noen riper eller annen slitasje, fungerer dette ofte som et sjarmelement som gjør rammen unik. Dersom treverket i vinduet er slitt og har store synlige skader, finnes det mange måter å dekke det over på. Du kan hente inn materialer fra naturen og bruke, eller ved hjelp av pynt og dekor gi rammen ditt kunstneriske preg.

 

Minidrivhus

Dersom du har du flere gamle, hele vinduer stående, kan disse med enkle grep bli byggelementene i et minidrivhus. Du kan gjøre dette enkelt, ved å lene vinduene inn mot en husvegg, en murvegg eller lignende, eller du kan gjøre det til et større prosjekt og konstruere et mer komplisert byggverk. Når sola skinner inn gjennom de gamle vinduene skaper det et lunt sted, egnet for å dyrke grønnsaker som normalt sett ikke trives her til lands.

 

Glassbord

Vinduer av en viss størrelse kan du enkelt trylle om til å bli et glassbord. Sett fire bein under et gammelt vindu, og du har et flunkende nytt bord, som kan bli like lekkert på den ellers moderne stua som på balkongen. Rammen kan pusses og forvandles i den retningen du helst vil ha den, og materialvalget til beina vil også avgjøre hva slags inntrykk bordet gir. Her er det bare å sette kreativiteten i sving!

 

Bygg glasset inn i en vegg eller ned i gulvet

Dersom du finner et gammel glasselement du ikke er sikker på hvordan du skal få utnyttet best mulig, kan det hende du er tjent med å tenke litt utradisjonelt. Er glasset av en viss tykkelse, kan det faktisk hende du kan senke det ned i gulvet, og kombinere glassets visuelle skjønnhet med dets praktiske funksjon. Det samme gjelder for veggen: Her kan du lage en hylle inne i veggen, hvor du plasserer det vakre glasselementet ditt. 

Hvis dette virker litt for spesielt, kan et alternativ være å bruke glasset som et dekorativt element på uteområdet. Kanskje kan du legge eller plante glasset blant blomstene i bedet, eller henge det fra en grein i et tre eller på en busk? Muligheten er mange, og bare fantasien og din personlige smak setter grensene.

 

Hengende glasskunst

I dag kan du enkelt få kjøpt en glasskjærer, som du trygt kan bruke selv. Med en slik kan du skjære ut figurer eller former du liker av et stykke glass, eventuelt skjære bort deler av glasset som er skadet. Glass er godt egnet som selvstendige kunstverk, og ved å henge det foran et vindu, vil du få et nydelig lysspill på og gjennom glasset, som gir det en ny dimensjon.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.