Glassbloggen

Unngå stygge merker med en glassplate over komfyren

Området over kjøkkenbenken setter strengere krav til hvordan du bør beskytte veggen, sammenlignet med resten av huset, og der du lager mat er det absolutt viktigst. Sprut fra stekepanner og kjeler utsetter veggen for ikke bare matsøl, men også glovarmt fett og oljesøl, som er vanskelig å vaske bort.


Når varm olje spruter opp på veggen, hver gang du lager mat, vil det over tid svekke materialet og etterlate stygge merker. Dette sølet setter seg så godt at du i tillegg må ty til sterkere kjemikalier, og god gammeldags skrubbing, for å få det helt vekk. Selv da kan det være flekker som sitter igjen, og vaskingen etterlater seg over tid enda større skader, og permanente merker.


Mange har løst dette problemet ved å bruke fliser på kjøkkenet, men selv med fliser vil det over tid sette seg mat, og oljerester i fugene.


Bruk glass over komfyren

Det er kanskje derfor vi ser at glass over komfyren blir brukt mer og mer, når folk pusser opp kjøkkenet. Med en glassplate foran, kan du dekorere veggen bak akkurat som du vil, uten å bekymre deg for slitasje eller stygge merker. Herdet glass beskytter veggen fra varmen, og sølet veggen blir utsatt for, og er utrolig raskt og enkelt å rengjøre. Du trenger heller ikke bekymre deg for at det skal bli riper eller stygge merker.


Når du skal sette på plass en glassplate på kjøkkenet, vil en glassmester sørge for at den blir kuttet og tilpasset, slik at den  passer helt perfekt til ditt kjøkken. Det blir også laget hull til evt. stikkontakter og lignende for at alt skal passe helt perfekt. Overgangen mellom glass og benk blir fuget igjen for å unngå at det kommer inn fukt, og forblir åpent på toppen, for å unngå kondens. Glassplaten kan festet i hjørnene med sruer, slik at den enkelt kan tas av, uten å ødelegge veggen.

 

glassplate-over-komfyr-2

 

Med en glassplate over, kan du beholde den samme stilen på kjøkkenet som du har i resten av huset, uten å bekymre deg for materialet bak glasset. Du kan også velge å bruke malt glass, om du ønsker å friske opp kjøkkenet med noe som skiller seg ut.

Det finnes mange forskjellige typer glass til interiør, men det er viktig å vite hva slags glass som passer best til ditt formål. For glass over komfyren er det best å benytte seg av herdet glass, for at det ikke skal bli skadet av for høy temperatur.  

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet