Glassbloggen

Levegg i glass

Vi bor i et langstrakt land med store variasjoner i vind og sol forhold. Noen steder er man utsatt for kald vind selv om solen lyser og varmer godt fra en klar blå himmel.

En lunere uteplass

Med en levegg i glass får du en lunere uteplass samtidig som lyset slipper inn og du kan nyttegjøre deg den varmen solen gir. Tomatplantene dine vil ”digge” å stå lunt og godt og blir røde og søte til de skal høstes.Samtidig som glassveggen beskytter mot vind, hjelper den også til en viss grad mot støy. Glasset kan også frostes slik at det forhindrer innsyn fra naboer etc, for noen gangen ønsker man faktisk ikke innsyn av nysgjerrige blikk.

Benytt en vegg i glass hvis du f. eks. ønsker å dele inn uteplassen i forskjellige seksjoner eller rett og slett bare vil ha en frittstående vegg for å ha noe å lene deg mot, men husk å feste den godt.

En glass levegg kan også by på visse utfordringer - den kan knuse - derfor er det viktig å bruke tykt herdet glass som tåler en ”trøkk” og flyvende gjenstander som f. eks fotballer og lignende. Settes veggen opp der det er trafikk av fugler bør glasset merkes godt slik at fuglene ser at luftrommet ikke er klart.

Risiko for kuttskader er alltid tilstede der mennesker ferdes, så bruk herdet og laminert glass for å minimere skadene. Hvis man er uheldig å ”faller mot glasset” eller glasset utsettes for slag av skarpe gjenstander vil det ikke knuse, men granulere og bitene vil henge sammen i lamineringen. Dermed er det liten fare for at man skader seg alvorlig på skarpe kanter hvis uhellet er ute.

Ønsker du deg en glass levegg eller har andre spørsmål om levering av glass, kontakt en av Glassfagkjedens glassmestere så hjelper de deg med å finne det rette glasset for deg og ditt ”prosjekt”.

Lykke til!

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.