Glassbloggen

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Selv om drømmeboligen ligger i et trafikkert strøk, kan du stenge trafikken ute med støyreduserende glass. Dette gir deg ro til tross for dundrende trafikk utendørs.

Du ønsker kanskje å bo midt i smørøyet, mest mulig sentralt? Problemet med å bo i sentrum kan være støy. Det kan være en trafikkert vei, bråk på nattestid og butikker, restauranter og barer i nærliggende avstand. Med støydempende glass kan du faktisk oppleve å sove godt - natten gjennom.

Motorvei skaper støy

Det er ikke bare boliger i sentrum som kan være plaget med støy, du har blant annet boliger som ligger rett ved motorveien, eller hus som ligger tett i tett. Bor du i sentrum er du kanskje åpen for at støy vil forekomme, og nærmest blir immun. Kjøper du bolig i utkanten forventer du det motsatte.

Voksende miljøproblem

Støy er faktisk et voksende miljøproblem, fremfor alt langs sterkt trafikkerte veier med tung trafikk. Forstyrrende støy trenger inn gjennom vanlig glass og vinduskonstruksjoner, og forårsaker uro. Visste du at vinduer er ett av de svakeste punktene når det gjelder støy?

Støydempende glass inne

Det behøver ikke å være utendørs støy som er problemet. Kanskje støyen befinner seg innendørs? En vegg er kanskje ikke løsningen til problemet. I stedet ville vi anbefalt en skillevegg i støydempende glass. Med det skaper du en lydisolert sone, der du finner roen midt oppi barnerop, middagskaos og lek. Glass er ikke bare støydempende, men det slipper også lys gjennom veggene og åpner opp rommet.

Se denne korte videosnutten for støydempende glass.

Hvordan blir glasset støydempende?

For hver gang ruten dobles øker glassets lyddempingstall ned 6 dB. En demping av støynivå på 6-8 dB kan oppfattes som halvering av støy. Når glasset blir tykkere blir ruten tyngre, og lydbølgene kan ikke sette den like lett i svingning.

Laminert isolerglass

Til syvende og sist er det ikke antall lag som avgjør om glasset er støyreduserende. Det bør være et isolerglass bestående av 2 lag med glass, der det ene laget med glass er tykkere enn det andre. Nok en lyddempning oppnås hvis det ene glasslaget i isolerglasset er laminert. Vinduets støydempende egenskaper avhenger også av utformingen på karm, ramme, fuger og ventiler. Krev derfor å se en testrapport på vinduet du er interessert i.

Er du interessert i støydempende glass kontakt oss for å komme i kontakt med en glassmester.

 

På flyplasser er det støyreduserende glass.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer