Glassbloggen

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.

 

Begynn med vann

Når vi skal rengjøre glass, er det viktig å bruke godt med vann. Dette høres kanskje innlysende ut, men mange glemmer dette når de skal vaske vinduer, glassrekkverk eller glassvegger. Ved å skylle godt over hele glassflaten med vann, før du gjør noe annet, blir du kvitt alle de små partiklene som har samlet seg på glasset og som potensielt kan forårsake riper eller andre overflateskader.

 

Unngå redskaper med metall

Skal du bruke nal, så sørg for at den er fri for metalldeler. Den gode, gammeldagse nalen har ofte en metalldel som selve nalen er festet til. Denne kan skrape i glasset, slik at du ender opp med riper. Dette er små riper som ikke nødvendigvis er så lett å få øye på med en gang. Etter hvert som det blir flere av dem, blir de også lettere å få øye på, før du til slutt står foran vinduer med stygge skader.

 

Bruk riktig klut

Selv om glass er et solid materiale, kan bruk av for grove kluter lage små riper i overflaten. Dette er unødvendig, og noe du enkelt kan unngå dersom du er bevisst på hvilket utstyr du bruker på glassflatene dine. Mikrofiberkluter spesiallaget for rengjøring av glass er et godt valg her, fordi de med sin myke, fine kvalitet fjerner skitt og smuss uten å skade glasset.

 

Fjern stearin skånsomt

Hvem har ikke gått litt vel hardt til verks for å fjerne stearinet som har dryppet ned på glassbordet etter en hyggelig kveld? Selv om vi er forsiktige når vi blåser ut stearinlys, har stearinet likevel en tendens til å havne på glassbordet eller glasshylla. 

 

Den første innskytelsen er som regel å finne noe skarpt og skrape det rett av, men dersom du vil bevare glassflaten, finnes det bedre løsninger. Det beste trikset kommer fra et noe uventet hold, nemlig baderommet. Finn frem hårføneren og bruk den til å varme opp stearinet. Så fort det har myknet, drar du bare en klut over, og det meste av stearinet vil bli med. Du kan også myke stearinet ved å helle kokende vann over det.

 

Selvrensende glass

Det finnes glass som renser seg selv. Dette kan brukes på alle slags glassflater, først og fremst flater som vender ut fra huset. Enten det er vinduene, glassrekkverket eller glassveggene i vinterhagen din du er lei av å vaske, kan de erstattes med selvrensende glass, slik at du slipper å vaske dem selv. På den måten kan du fjerne den største faren for riper på glasset ditt og la skitt, smuss og støv renne av vinduene på egen hånd.

Les mer om selvrensende glass og hvordan det fungerer.

 

Interiørglass vol. 2

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.