Glassbloggen

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.

 

Begynn med vann

Når vi skal rengjøre glass, er det viktig å bruke godt med vann. Dette høres kanskje innlysende ut, men mange glemmer dette når de skal vaske vinduer, glassrekkverk eller glassvegger. Ved å skylle godt over hele glassflaten med vann, før du gjør noe annet, blir du kvitt alle de små partiklene som har samlet seg på glasset og som potensielt kan forårsake riper eller andre overflateskader.

 

Unngå redskaper med metall

Skal du bruke nal, så sørg for at den er fri for metalldeler. Den gode, gammeldagse nalen har ofte en metalldel som selve nalen er festet til. Denne kan skrape i glasset, slik at du ender opp med riper. Dette er små riper som ikke nødvendigvis er så lett å få øye på med en gang. Etter hvert som det blir flere av dem, blir de også lettere å få øye på, før du til slutt står foran vinduer med stygge skader.

 

Bruk riktig klut

Selv om glass er et solid materiale, kan bruk av for grove kluter lage små riper i overflaten. Dette er unødvendig, og noe du enkelt kan unngå dersom du er bevisst på hvilket utstyr du bruker på glassflatene dine. Mikrofiberkluter spesiallaget for rengjøring av glass er et godt valg her, fordi de med sin myke, fine kvalitet fjerner skitt og smuss uten å skade glasset.

 

Fjern stearin skånsomt

Hvem har ikke gått litt vel hardt til verks for å fjerne stearinet som har dryppet ned på glassbordet etter en hyggelig kveld? Selv om vi er forsiktige når vi blåser ut stearinlys, har stearinet likevel en tendens til å havne på glassbordet eller glasshylla. 

 

Den første innskytelsen er som regel å finne noe skarpt og skrape det rett av, men dersom du vil bevare glassflaten, finnes det bedre løsninger. Det beste trikset kommer fra et noe uventet hold, nemlig baderommet. Finn frem hårføneren og bruk den til å varme opp stearinet. Så fort det har myknet, drar du bare en klut over, og det meste av stearinet vil bli med. Du kan også myke stearinet ved å helle kokende vann over det.

 

Selvrensende glass

Det finnes glass som renser seg selv. Dette kan brukes på alle slags glassflater, først og fremst flater som vender ut fra huset. Enten det er vinduene, glassrekkverket eller glassveggene i vinterhagen din du er lei av å vaske, kan de erstattes med selvrensende glass, slik at du slipper å vaske dem selv. På den måten kan du fjerne den største faren for riper på glasset ditt og la skitt, smuss og støv renne av vinduene på egen hånd.

Les mer om selvrensende glass og hvordan det fungerer.

 

Interiørglass vol. 2

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?