Glassbloggen

Bli kvitt flekker på dusjvegger i glass

Har du noen gang stått i dusjen og innsett at den føles mørk, eller at du ikke har spesielt god sikt ut mot resten av baderommet gjennom glasset i dusjkabinettet? Da er du ikke alene. Kalkflekker og korrosjon på dusjvegger i glass er et vanlig problem.

Glassdører og glassvegger til dusj er jo fantastisk, og i dag er de en selvfølge for mange når man skal installere ny dusj. Men selv om glasset hele tiden utsettes for vann, holdes det ikke rent av dette. Det er fort gjort å glemme å vaske dusjveggene når man tar renholdet på badet, siden de oppfattes som naturlig rene. Men dersom du har hatt en glassvegg eller et dusjkabinett i noen måneder, er du sannsynligvis klar over at dette ikke er tilfelle.

Kan du egentlig bli kvitt flekker på dusjvegger i glass uten å måtte vaske dem hver dag? Ja, selvfølgelig kan du det.

 

Hvorfor blir glasset stygt?

Når glass utsettes for kontinuerlig varme og høy luftfuktighet, kan det føre til stygge kalkflekker og i verste fall korrosjon. Dette innebærer at glasset ser skittent ut, og den luksuriøse dusjen som du installerte for bare et par måneder siden, føles fort alt annet enn fresh. Naturligvis kan du rengjøre glasset for hånd, men har det nådd korrosjonsstadiet, er det allerede for sent ... og du må sannsynligvis bytte ut glasset.

 

Hvordan kan du unngå flekker på dusjvegger?

Her har du egentlig to valg. Det første er å rengjøre glasset. Om du har et høykvalitativt antikorrosjonsglass, vil dette ofte være nok. Men ikke sjelden må du ty til aggressive og miljøskadelige rengjøringsmiddel for å få vekk kalkflekkene. Dersom du ikke har et antikorrosjonsglass, risikerer du dessuten at det beskyttende belegget svekkes, noe som igjen kan føre til korrosjon og et mindre gjennomsiktig glass.

Det andre valget du har, er å bruke et antikorrosjonsglass med selvrensende egenskaper. Pilkington OptiShower™ er et ypperlig eksempel på et glass som kan gis selvrensende egenskaper. Pilkington OptiShower™ er et helt klart glass som er motstandskraftig mot korrosjon. Dette kan behandles slik at vannet kjappere renner bort, noe som gjør det mye lettere å holde rent, samtidig som det blir langt mindre risiko for vanndråper som etterlater stygge kalkflekker.

 

Hva hvis du ikke vil at glasset skal være helt gjennomsiktig?

Ikke alle ønsker dusjvegger som er helt gjennomsiktige. Men jeg vil tro at du som leser er enig i at kalkflekker og korrosjon ikke er løsningen på dette. Pilkington OptiShower™ Opal er et syreetset glass som vil gi deg et mindre transparent, men fortsatt stilfullt og elegant glass.

Pilkington OptiShower™ er faktisk så holdbart at det kan brukes i sjøfartsindustrien, takket være glassets høye korrosjonsmotstand over tid. Les gjerne mer om andre interessante funksjoner til ditt bad i vår gratis e-bok.

 

Gratis e-bok: Lettvasket dusjglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.