Glassbloggen

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.

Å spå en trend er alltid risikabelt, ingen vet sikkert hva som vil skje i fremtiden. I denne artikkelen drister vi oss likevel til å se inn i krystallkula, og den forteller oss at lengselen mange går med om å komme nærmere naturen, nå blir synlig også på badet.

 

Farger som henter naturen inn

Baderommene rundt om i de norske hjem kan ofte dateres basert på farger og flisvalg. I en periode dukket borden vi har sett på 90-tallets stuer og kjøkken opp også på badet, mens det senere ble svært populært med mørke bad med innslag av sort og mørkere nyanser.

Nå har tiden kommet for å slippe lyset inn og bringe naturen inn på badet. Fargenyanser som beige, grønntoner og jordfarger er trendy, og baderomsinteriøret heller mer mot lyse heller enn mørke toner, gjerne i kombinasjon med robuste trematerialer.

 

Planter på badet

Vi har sett at grønne planter er blitt svært populære, og nå skal de også bli med inn på badet. Utfordringen her kan bli å gi plantene gode leveforhold. Vanningen blir neppe noe problem inne på badet, husk bare at plantene antagelig trenger mer vann der inne på gulv med varmekabler enn de hadde gjort i stua.

Den største utfordringen med å ha planter på badet, blir for de fleste å skaffe nok lys. Dersom du ikke har et vindu hvor naturlig lys strømmer inn, finnes det plantelys du kan kjøpe og montere over plantene. Et tips når det gjelder plantelys, er å sette på en timer, slik at plantene får lys også utenom de periodene noen er inne og bruker badet.

 

Naturlige former

Det er ikke bare fargene og lyset fra naturen som skal inn på badet. Former vi kan kjenne igjen fra skogen, vannet og fjellet gir inspirasjon til ulike baderomselementer. Vasken skal nå være rund, og når man stikker hendene ned i en rund baderomsvask med vann, er det ikke vanskelig å forstå at denne ideen er hentet fra en liten kulp eller bekk.

Fra de vanlige rektangulære speilene vi har vært vant med, skal det nå være speil i sirkelform. Det er ikke til å komme unna at det gir et særegent uttrykk til baderommet, og dersom du ønsker å koble lys til speilet, blir det som et kunstverk i seg selv.

For et trygt og funksjonelt speil, anbefaler vi Pilkington Optimirror™, som består av vanlig floatglass med et flersjiktsbelegg på baksiden. Nærmest glasset benyttes sølv, for å skape et høyreflekterende belegg, og på toppen av dette et eller flere belegg for ekstra fuktbeskyttelse. Dette gjør Pilkington Optimirror™ ekstra godt egnet til baderomsspeil. Produksjonen skjer via en ny miljøvennlig prosess uten bruk av kobber eller bly.

 

baderomstrend

Du kan lese mer om Pilkington Optimirror™ her.

 

Dusj og badekar du kan være stolt av

Både dusj og badekar er i utgangspunktet en praktisk innretning, og ikke noe de fleste av oss tenker på som prydmøbler. Vel, tenk om igjen. Nå skal både dusjen og badekaret være av en slik karakter at de blir stjerna på badet.

Med en dusjvegg kan du vise frem dusjen din, samtidig som du beholder funksjonaliteten en dusjvegg gir. Pilkington OptiShower er et belagt glass som egner seg utmerket i rom med stor luftfuktighet. Glasset er enkelt å holde rent, og forblir klart selv etter langvarig bruk. Dette gjør Pilkington OptiShower™ svært godt egnet i en dusjvegg.

Du kan lese med om Pilkington OptiShower™ her

dusj og badekar

Har du spørsmål eller ønsker forslag til hvilke glassløsninger som passer på ditt bad, kan du gjerne ta kontakt med din lokale glassleverandør.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.