Glassbloggen

Baderomsinspirasjon 2022

Badet skal være husets frisone. Her kan du puste ut mens du nyter litt alenetid. Så hvorfor ikke gjøre badet til det flotteste rommet i huset? Med alt du har å velge i er det kun fantasien som setter begrensningene.

Lys og farge er noen av nøkkelordene for 2022, så slipp kreativiteten løs og gjør baderommet til et sted du kan slappe av og ta inn noen rolige øyeblikk i en travel hverdag.

Ikke vær redd for å leke med farger

Det har lenge vært populært med lyse, nøytrale farger på baderommet. Men hvorfor ikke tenke nytt og gå for noe annet enn hvite fliser? Det blir stadig mer populært med malte flater, og du kan få både glass, treverk og fliser i spennende farger, mønstre og fasonger.   

Begynn med en fargepalett du er komfortabel med, og se hva som skjer dersom du legger til en kontrastfarge. Du vil umiddelbart oppdage at baderommet får et helt nytt liv. Det er fullt mulig å ha litt farge på badet, men likevel bevare et nordisk eller minimalistisk uttrykk.

 

Slipp inn lyset

Uansett hvilken stil du er ute etter, er du avhengig av lys for å få et innbydende baderom. Dersom du har vindu på badet, er store ruter en ypperlig måte å slippe inn lys. Lys og utsikt sammen utgjør et spennende designelement i et moderne bad. 

Arkitektoniske løsninger, der ute møter inne, kan gi badet ditt et organisk og luksuriøst preg. Ved å bruke for eksempel Pilkington Ornamentglass, skyvedører eller andre kreative inndelinger, slipper du å ofre privatlivet, selv med store vinduer.

Skap ditt eget lys

Dersom du ikke har vindu på badet, finnes det utallige måter å gjøre baderommet lysere. Speil kan bidra til at rommet   fremstår både større og lysere, i tillegg til å være et dekorativt element. Det finnes mange alternativ til det klassiske rektangulære speilskapet. Tenk på hvordan du kan endre inntrykket av rommet, ved å for eksempel bruke et rundt speil. I samspill med kreativ belysning, kan du skape et varmt og lyst rom, uavhengig av badets størrelse og lyskilder.

 

Vi har tidligere skrevet om baderomsdør i matt, frostet eller kanskje silketrykket glass. Dette er en smakfull og delikat måte å gjøre badet lysere og mer innbydende. 

Gjør dusjen til rommets midtpunkt 

Dusjen er en essensiell del av et moderne bad. Enten du ønsker en avslappende spa-følelse eller bare et enkelt dusjhjørne, blir valget av glass kronen på verket. Det er utallige valgmuligheter når det kommer til glass, og det er viktig å tenke gjennom hva slags uttrykk du er ute etter. Klart glass er en klassiker, men du får også dusjvegger i behandlet eller frostet glass. 

Tre lekre glassløsninger for dusj

Bruk glass til å dele inn i badet

Dersom du har litt størrelse på badet, kan du vurdere å dele inn rommet i ulike seksjoner. Å ha en egen dusjsone bak en glassvegg kan være både praktisk og stilig. Eller hva med en egen sauna eller spaavdeling? Glassvegger og dører gir muligheten til å dele opp badet på praktiske måter, uten å ofre plass. På denne måten kan du ha egne våtsoner, og står fritt til å velge andre materialer på resten av badet.


Ta kontakt med din lokale glassmester for flere tips og inspirasjon til valg av glassflater.

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdør til baderommet, baderom, glass på bad]
Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Veien til et nytt og moderne bad

Veien til et nytt og moderne bad

Badet er ikke lenger bare et bad. Flere og flere vil gjerne at badet skal være et rom for velvære med muligheter for. dempet belysning, deilig bakgrunnsmusikk og kanskje muligheten for å se på TV. Et baderom skal gjerne vare i 15 til 20  år, så det lønner seg å gå noen runder på alt fra farger til valg av materialer. Hver eneste detalj vil ha mye å si for sluttresultatet.