Glassbloggen

Dette kan du gjøre med speil i heisen

For de fleste av oss er heisen et transportmiddel, en praktisk innretning for å komme seg fra A til B. Dette betyr ikke at heisen ikke skal være et så hyggelig rom som mulig å være i. Ulike speilløsninger kan bidra til at heisen blir både hyggelig, informativ og innbydende, kanskje kan den til og med føles litt større.

 

Skap en illusjon av et stort rom i heisen

Man trenger ikke lese mange interiørmagasiner for å se at speil er spesielt mye brukt i små rom. Grunnen er like enkel som den er genial: Med ett eller flere speil, virker rommet rett og slett mye større.

I en heis, som i de fleste tilfeller består av få kvadratmeter, kan en hel vegg i speil være en god løsning for å skape opplevelsen av et større rom. Dette vil være til stor hjelp for mennesker med klaustrofobi, som gjerne opplever selv en kort heistur som svært utfordrende.

 

Gjør heisrommet lyst med speil

Et speil i et mørkt rom vil ikke være noe annet enn en blank vegg. Er heisrommet dunkelt, kan det være en god idé å få inn mer lys. Dagslys vil alltid være førstevalget, men selv om du har en glassheis ytterst i bygget, med gode lysforhold, vil det i deler av året og om kvelden likevel være behov for andre lyskilder.

Når du skal øke belysningen i heisen, er det flere løsninger på dette. Du kan plassere spotter i taket, hente inn flere lyskilder, eller du kan lyssette selve speilglasset. Her kan det være verdt å hente inn eksperthjelp for å finne den beste løsningen, enten det er en elektriker eller en av Glassfagkjedens glassmestere.

Her finner du en oversikten over glassleverandører.

 

Vis frem bedriften din i heisen

Pilkington MirroView™ er et reflekterende speilglass som kan benyttes foran digitale displayer og TV-skjermer. I avslått tilstand fungerer det som et vanlig speil. Så fort skjermen bak speilet aktiveres, kommer den digitale skjermen til syne gjennom speilet. Det betyr at du kan bruke denne installasjonen til å vise film, informere om praktiske opplysninger, bildeserier eller et stillbilde som kan fungere som en dekorasjon når det passer bedre.

Et slikt glass egner seg godt til bruk i heis, og er en flott måte å kombinere branding, reklame og visuell utforming på. Kanskje har dere et prosjekt dere ønsker å vise frem, en vellykket kundecase, eller et spesielt produkt som fortjener litt ekstra synlighet? For noen bedrifter kan det være aktuelt å bruke heisen til å vise en mer uformell side av seg selv? Dersom dere har hatt en filmsnutt gående på skjermen en stund, og ingen har tid til å lage det neste dere skal vise frem, kan dere slå av skjermen, og Pilkington MirroView™ går tilbake til å være et vanlig speilglass. Her er mulighetene mange.

 

Gjør venteområdet hyggeligere med speil

Vi har vel alle opplevd å måtte vente en stund på en ledig heis. Enten det er fordi heisen er gammel eller fordi det er mye trafikk, føles sekundene ekstra lange når vi står der og venter. Alle tipsene om hvordan du kan bruke speil inne i heisen gjelder derfor i like stor grad for området hvor folk står og venter på heisen. Det gjør jo ikke noe om det området også oppleves lyst, hyggelig, informativt og romslig?

Det er svært viktig å overholde sikkerhetskravene til glasset som skal brukes i en heis. Dette er det klare og tydelig forskrifter som regulerer, og du kan lese mer om sikkerhetsglass i denne artikkelen.

 

E-bok kontorglass

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []