Glassbloggen

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.

Spa kan imidlertid bli dyrt i det lange løp, og i tillegg er ikke spa-sentre å finne i alle Norges byer enda. Dette gjør at vi må ty til våre kreative sider, og undersøke gunstige løsninger for å skape den etterlengtede spafølelsen på egen hånd. I denne blogg artikkelen vil du få noen tips til hvordan du kan gjøre dette uten å sprenge lommeboken.

Mange velger å koble av på baderommet

Badet er ikke lenger kun et rom i huset som brukes for å utføre daglige rutiner og gjøremål. Mange benytter også badet til å senke skuldrene og slappe av etter en lang og krevende dag. En god og varm dusj eller et bad kan bidra til å skylle vekk stress som har samlet seg opp gjennom dagen, noe som gjør deg bedre rustet til å møte morgendagens utfordringer.

Spa og baderommet kan altså tjene mange av de samme formålene, men baderommet blir sjeldent forbundet med luksus i like stor grad som et spa. Denne luksusen kan du skape med gode og enkle interiørløsninger på baderommet ditt.

 

Hvordan bør du gå frem?

Du ønsker å skape spafølelsen i hjemmet ditt – hva er så neste steg? Anne-Charlotte Braastad er leder og markedskoordinator for Glassfagkjeden. Hun pusset opp eget bad i 2021 med et ønske om å skape en beroligende spafølelse i eget hjem. “Jeg ønsket å skape et baderom utenom det vanlige og bruke andre materialer enn det som vanligvis benyttes.” Videre forteller hun at de valgte eikepanel på veggene utenfor dusjsonen og store fliser i våtsonen. “Jeg råder andre som er i oppussinsboblen til å planlegge godt og bruke Pinterest etc. og interiørblogger som inspirasjonskilder. Der finner du masse inspirasjon og ideer.” Anne-Charlotte forteller at du ikke behøver ta det første beste. “Bruk tid og planlegg godt, da sparer du både tid og penger. Dette kan gjøre baderommet ditt unikt, og slikt du ønsker deg det.” Hun påpeker viktigheten rundt å benytte riktige fagfolk slik at jobben utføres i henhold til lover og regler som er påkrevet. 

Spafølelse på ditt eget bad, glass på badet - Glassfagkjeden


Flotte glassløsninger kan på flere måter bidra til å realisere drømmen om et hjemmespa.
“I dusjsonen valgte vi å benytte Pilkington OptiShower, glasset som er lett å holde rent da overflaten er tettere enn vanlig glass.” Såpe og kalkrester fester seg ikke til overflaten. Bruk en myk klut til å tørke av glasset etter at du har dusjet,  da har du glede av et blankt glass lenge. Les mer om Pilkington OptiShower™ glass, og hvordan du kan vedlikeholde glasset i dusjen i vår e-bok her.

 

Interiørløsninger av glass er tidløst og moderne. Samtidig kan det puste nytt liv i et ellers alminnelig rom. Mulighetene med glass er uendelige. De utallige mulighetene glass tilbyr er lurt å tenke over når du skal lage ditt hjemmespa.

Med store vindusløsninger får du mulighet til å invitere naturlandskapet inn i hjemmet ditt. Gode glassløsninger kan også bidra til å skape inndelte seksjoner, uten å påvirke hvordan størrelsen på rommet oppleves. Store speil på baderommet kan også gjøre at et noe lite bad oppleves litt større. 

 

Bruk sansene dine

Spa-sentre tilfredsstiller og beroliger sansene våre ved bruk av farger, duft og valg av belysning. Bruk derfor sansene dine aktivt for å bistå deg i valg av gode interiørløsninger. Til tross for enkelte fellesnevnere, er det forskjeller i hva vi mennesker opplever som beroligende. Noe som er beroligende for deg er ikke nødvendigvis beroligende for naboen. Sørg derfor for at interiørløsningene du velger henger i tråd med egen opplevelse av hva som er avslappende.

Duft

Duftlys kan bidra til å skape en helhetlig harmoni i baderommet ditt. Variantene er mange, noe som gjør at du kan velge de duftene som passer for deg og ditt behov. Duftpinner med olje er også et godt alternativ her, da disse ikke krever overvåkning.

Vurder belysning

Kaldt lys kan øke stressnivået og føre til et noe skjerpa uttrykk på baderommet. En ide kan være å investere i dimmet belysning, da dette kan justeres etter behov og tid på dagen.

Planter

Studier viser at blomster har en positiv effekt på humøret, og kan bidra til å øke livstilfredsheten. Blomster og planter er gode dekor løsninger, som i kombinasjon med belysning og duft kan øke spafølelsen i hjemmet ditt.

 

Farger

Valg og bruk av farger kan drastisk endre hvordan et rom oppleves. Et fargepalett bestående av naturlige toner vil kunne gi et rom et avslappet uttrykk. Vær forsiktig med sterke og fremtredende toner, da disse kan ha motsatt effekt.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [dusjdører, dusjvegg i glass, glassdør til baderommet, baderom, glass på bad]
Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.