Glassbloggen

Hva gjør du hvis glasset knuser i en helg eller om natten?

Ulykker skjer som regel når det passer som dårligst. Når påsken begynner med et uhell og du trenger hjelp kjapt, bare for å innse at alt er stengt, da forvandles det som skulle vært noen avslappende fridager, til et maraton i stress. 

Hva gjør du så hvis glass skaden må sikres om natten eller på en lørdag eller søndag?

Ingen ønsker et knust vindu om vinteren, særlig ikke mange dager i strekk, men uhell bryr seg dessverre verken om tid på døgnet eller hvilken dag det er – dette er vi fullt klar over. Så hva gjør du hvis du trenger hjelp når alt har stengt utenom bensinstasjonen på hjørnet? Løsningen er faktisk veldig enkel. Dersom du eller bedriften din trenger umiddelbar hjelp med glass, uansett når, har Glassfagkjeden døgnbetjent service og vakttelefon. Med 38 medlemsbedrifter over hele landet er vi raskt på plass hvis uhellet først er ute.

 

Det finnes imidlertid noen tommelfingerregler du bør følge når glass knuser.

1. Sikre området

Før du gjør noe som helst, bør du sørge for at området er sikret. Knust glass kan være vanskelig å se, og det er fort gjort at noen skader seg på det. Sørg for å sikre området, slik at småbarn og husdyr ikke kutter seg på glasset.

 

2. Rydd vekk glasset

Her er det viktig å være forsiktig! Bruk sikkerhetshansker og sko med hard såle når du beveger deg i det berørte området. Forsøk ikke å plukke opp glass uten sikkerhetshansker. Begynn med de største bitene og legg de i en tom eske som din glassmester kan ta med seg når de reparerer skaden. Støvsug opp de resterende små glassbitene og kast posen umiddelbart. Vær nøye med støvsugingen, gjerne i flere runder, slik at du er sikker på at du har fått opp alle bitene. Husk at det nesten alltid skjuler seg en bit man har oversett.

For å dobbeltsjekke om du har fått opp alt, kan du slå av lyset og lyse med en lommelykt langs gulvet for å se om du ser noen refleksjoner.

 

3. Hva hvis du har herdet og laminert glass?

Laminert glass henger igjen i rammen og knuser ikke utover hele gulvet. Hvis glasset granulerer og sitter igjen i rammen, bør du vente til glassmesteren ankommer, slik at de kan fjerne det sprukne glasset og erstatte det med et nytt.

 

4. Hva om du kun har herdet glass, da?

Når glasset er herdet, vil det granulere, men ikke sitte igjen i rammen. Granulert glass er mye vanskeligere å kutte seg på og er i tusenvis av små biter. Dette kan du fint støvsuge opp, siden det ikke vil finnes noen store skarpe biter å plukke opp. Uansett bør du kaste støvsugerposen umiddelbart.

 

Glass er generelt et veldig trygt produkt å bruke dersom det er av høy kvalitet. Dersom du har flere spørsmål, må du gjerne ta kontakt med oss eller ringe oss på 815 33 022.

Kontakt oss

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Et tilsynelatende paradoks med moderne, høyisolerende vindusglass er at de øker risikoen for dugg på utsiden av rutene. Hvordan kan dette ha seg?


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Hva er det som påvirker hvordan en glassfasade blir seende ut til slutt? Og kan arkitektens og byggherrens visjoner for glassfasaden skape praktiske utfordringer?

Les mer i del to av intervjuet med glassekspert Tore Tronrud.


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Produkt- og teknologiutviklingen innenfor glassløsninger ser praktisk talt ingen grenser. I dag kan glass optimaliseres for å imøtekomme de strengeste krav til energibruk, solbeskyttelse, støydemping, brannvern og sikkerhet.