Glassbloggen

Spesialprodusert glass – er det verdt prisen?

For en glassmester er ikke glass bare glass, men så utrolig mye mer. Det er håndverk, arbeidstid, prosjektering og omtanke. Glass er kanskje også kanskje verdens beste byggemateriale og kan benyttes i utallige kombinasjoner og til ulike formål. Så hva er du egentlig villig til å betale for spesialprodusert glass?

Ønsker fra kundene er med på å skape nye produkter

Kundenes mange kreative ønsker om glass med forskjellige funksjoner og til forskjellig bruk avdekker stadig nye bruksområder. For glassmestre over hele landet er dette både positivt og spennende, og det er med på å videreutvikle og skape nye og innovative glassprodukter, til glede for flere kunder.
Men det gir også glasset en helt ny verdi – en verdi som kan være vanskelig å fastsette.

 

Rett glass på rett plass

Glass produseres på forskjellig måter. Det finnes energispareglass, solbeskyttelsesglass, selvrensende glass, støydempende glass, sikkerhetsglass, brannvernglass, skuddsikre glass og eksplosjonssikre glass. Alle er de perfeksjonert til hvert sitt formål og har hver sine superegenskaper.

 - Det spørs helt hva kunden ønsker, og hva kravene og behovene er, forteller Anita Bryn, Key Account Manager for Glassfagkjeden og autorisert glassrådgiver hos Pilkington Norge AS.


Innbruddsikre glass

Butikker har ofte et krav om innbruddhemmende glass. For eksempel har urmakere og gullsmeder  egne retningslinjer fra forsikringsselskapene på hvilke krav glasset skal oppfylle. 

Sikkerhetsglass
På andre steder er det gjerne nødvendig med ulike typer sikkerhetsglass. De fleste nye bygg i dag har store, flotte glass fra gulv til tak som gir masse lys og utsikt. Men skulle noen ved et uhell falle mot glasset, er det viktig at glasset ikke gir etter, slik at personen faller gjennom. Sikkerhetsglass er herdede og/eller laminerte, avhengig av hva det skal sikres mot og hvor effektiv sikringen skal være.

 

Spar strøm ved å oppgradere glasset

De fleste oppdrag glassmesterne i Glassfagkjeden får, er utskifting av ulike typer glass i, for eksempel private boliger, kontorer, restauranter, butikker, offentlige bygg og lignende.

Det går stort sett fint å finne glass som er tilnærmet lik det opprinnelige eller skadede glasset, men ofte ønsker kunden å oppgradere til siste standard eller utvidet teknologi. Det kan være glass med bedre isoleringsevne, selvrensende glass, solbeskyttende glass og flere andre typer. Da er det lurt å få god veiledning av en glassmester.

  • Når eldre glass skal skiftes ut, oppfordrer glassmesterne alltid kunden å følge dagens regler, uavhengig av hva slags glass som opprinnelig satt der før utskiftning. Det er Pilkington Norge AS som har ansvaret og vi leverer alltid med garanti, forteller Anita.

Spesielt fokus i dag er det på energieffektive glass som både bidrar til å redusere byggets strømforbruk og er med på å skape bedre innendørs komfort.

  • - Folk skjønner at nye glass gir lavere strømregning. Vi har derfor hatt mye utskiftning til energibesparende glass den siste tiden, spesielt på grunn av de høye strømprisene som er nå.

Overgangen til energieffektive glass er også i tråd med EU sitt overordnede mål om minst 35 % reduksjon i energibehov for bygg innen år 2030. For å nå dette målet stilles det krav til at alle glass og vinduer i nye bygg er så energieffektive som mulig og at eksisterende glass og vinduer oppgraderes til nytt, minst hvert 20. år. Da har man glass og vinduer som gir mest mulig varme for pengene, samtidig som standarden er i henhold til regelverket.

I tillegg vil man få en fin bonuseffekt av et lavere energiforbruk; mindre CO2-utslipp og dermed bedre luftkvalitet i byer og tettsteder!

Viktig med lav u-verdi

I en bolig kan man velge mellom utallige varianter av glass-sammensetninger. Mens det før var tilstrekkelig med 2-lags eller 3-lags glass, har du nå også mulighet til å få levert 4-lags glass eller koblede vinduer med enda flere lag.

U-verdien skal være lavest mulig for ikke å slippe kulde inn eller varme ut. Dette er mulig å oppnå med forskjellige glass-sammensetninger.

Ønsker du å lese mer om energispareglass eller se nærmere påglassfakta, markedets beste håndbok for valg av bygningsglass?


Glass som interiør

Glass har etter hvert fått ganske mange andre bruksområder enn bare å sitte i et vindu. Nå brukes ofte glass på vegg over kjøkkenbenk, over koketopp eller som benkeplater, innvendige skillevegger, på baderommet eller som glassrekkverk. Glass har virkelig blitt et etterspurt produkt innenfor interiørdesign, og stadig flere oppdager de mange estetiske og funksjonelle sidene ved glass.

Du kan til og med få transparente speil som skjuler og beskytter flatskjermer. Glasset ser ut som et vanlig speil, men når du slår på fjernsynet, så vises skjermen helt klart og tydelig gjennom glasset. Perfekt til skjermer i sportsbarer og restauranter, til digital skilting, eller på baderommet.

Les mer om Pilkington Mirroview™ 

Produksjonslokaler i Norge

Pilkington Norge sin fabrikk ligger i Elverum og leverer det meste av glasskombinasjoner til Glassfagkjedens medlemmer. Brannglass, skuddsikre glass og andre spesielle ønsker må bestilles. Dette er varer som ofte hentes fra Pilkington sin fabrikk i Polen.

- På fabrikken i Elverum produseres rundt 80 % av det vi selger. Det resterende hentes inn fra andre Pilkington-fabrikker og eksterne leverandører, avslutter Anita Bryn.

 

Koster litt – men hva får du igjen?

Et stort spenn av spesialproduserte glassløsninger, kombinert med veiledning fra glassmester og montering på stedet gir ikke rom for faste standardpriser, men krever en prissetting som er helt individuell fra kunde til kunde. I prosessen med å finne riktig pris vil også glassmesteren lettere avdekke alle eventuelle behov slik at kunden får rett glass i forhold til sitt behov og sine ønsker.

Vi i Glassfagkjeden tror på viktigheten av å benytte dyktige og seriøse håndverkere. Etterspørsel og økende interesse for glass er viktig for oss, og vi ønsker å få kundene til å velge riktig funksjonsglass tilpasset sitt bruksområde. Da vet vi at kundene blir fornøyde!

Kort sagt; Rett glass på rett plass til riktig pris!

 

Finn din glassleverandør

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []