Glassbloggen

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 

I denne artikkelen gir vi deg noen punkter som kan være verdt å tenke gjennom før du skal velge hvor du kjøper nye vinduer. 

Butikkpersonale med kompetanse på og erfaring med vinduer

Det er alltid betryggende med butikkpersonale som vet hva de snakker om og som kan gi råd basert på kunnskap og erfaring heller enn synsing og antagelser. Én ting er å få med seg en forbruksvare som ikke er helt optimal, men når noen skal gi deg råd om valg av vinduer til hjemmet ditt, bør du forvente at de vet hva de snakker om. 

Dersom du har spørsmål rundt hvilke vinduer som vil være best egnet hjemme hos deg, kan Glassfagkjedens glassmestere bistå med befaring, rådgivning og anbefalinger. 

Du kan finne din glassmester i denne oversikten

Er det greit å kjøpe vinduer på nett?

I utgangspunktet er det helt uproblematisk å bestille vinduer i en nettbutikk. Faremomentet er at du kan risikere å kjøpe vinduer fra en utenlandsk produsent. Det du bør passe på, er at du får vinduer som ikke bare er CE-merket, men som holder de målene og standardene som trengs i Norge. Det finnes nemlig ingen internasjonale standarder for vinduer, og dermed risikerer du å stå der med vinduer som ikke passer på mål og som kan være utfordrende å montere. Du bør også være sikker på at vinduene er beregnet for det norske klimaet.

Vi anbefaler alltid at du som kunde kontakter din lokale glassmester, slik at du får riktig råd og veiledning ut fra din konkrete situasjon og de faktiske forholdene vinduene skal stå i.

Les mer: Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Problemer kan også oppstå dersom vinduet leveres med feil eller mangler. Hvem kan du reklamere til hvis du har handlet vinduet på nettet og hvilke garantier har du for at du får igjen penger for det du eventuelt har betalt? Det er viktig å sjekke dette nøye.

Hev øyenbrynene ved svært lave priser 

Det er ikke alltid slik at pris og kvalitet går hånd i hånd. Du har sikkert erfart at du har betalt litt mer enn planlagt for et produkt, for så å oppdage at det ikke var verdt pengene. Med vinduer er regnestykket litt annerledes. 

Å gjøre et priskupp hos en forhandler med godt utvalg i kvalitetsvinduer er selvfølgelig mulig, men dersom butikken i hovedsak selger vinduer som koster “overraskende lite” bør du heve øyenbrynene og undersøke vinduets kvalitet og egenskaper grundig. 

Kvalitetsglass koster penger, og er en investering som vil vare i mange år. Som regel finner du ikke slike glassprodukter hos lavpriskjedene,og som kunde er det dessverre du som vil merke konsekvensene.

Kjøp vinduer fra fagfolk med kompetanse og erfaring

Vår overordnede anbefaling er at du kjøper vinduer i Norge og at du forholder deg til fagfolk gjennom hele kjøpsreisen når du skal ha nye vinduer. Da er du sikker på å få vinduer som passer dine ønsker og behov, både når det gjelder visuell utforming og kvalitet. Ikke minst får du kyndig innføring i forskjellige typer glass, så som selvrensende, sikkerhet, soldempende, lyddempende glass.  Alt dette har glassfagkjedens medlemmer spisskompetanse på.

Er det på tide å bytte vinduer? Les mer her

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [nye vinduer, vindu, vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre.