Glassbloggen

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 

Her får du noen tips til hva som er lurt å tenke på når du skal pusse opp et lite badeværelse. 

 

Tips 1: Planløsning

Nøkkelen til all vellykket oppussing, er planlegging. Og for å kunne planlegge godt, trenger du oversikt over planløsningen til badet ditt. Hvor langt er det, hvor bredt er det? Er det vinduer? Hvor er vann og kloakk plassert? Vann lar seg flytte, selv om det er kostbart. Det er verre med kloakken, så det kan være at toalettet må bli stående der det er. 

 

Tips 2: Apropo toalett

Et toalett kan være frittstående eller vegghengt. På et lite bad kan det være plassbesparende å velge et vegghengt toalett. Bare pass på at selve toalettskålen er så grunn som mulig, for her finnes det mange forskjellige mål. Et vegghengt toalett gir gode muligheter til å benytte plassen over den innebygde sisternen til oppbevaring, og oppbevaringsplass er noe man aldri får nok av på et bad.
 

Tips 3: Servantskap med vask

Baderomsinnredning kommer i alle mulige størrelser, og på et lite bad er det viktig å tenke nøye igjennom både funksjon og størrelse. 

Servantskap med vask kommer helt ned i 35 cm bredde, og det er også stor forskjell på dybden - hvor langt ut i rommet skapet bygger. Velger du et skap med skuffer, er det enkelt å få oversikt over hva du har hvor. Velger du er servantskap som ikke er så dypt er det mulig at du må nøye deg med hyller, men det finnes mange fine løsninger for å få oversikt her også. 

 

Tips 4: Speilskap over vasken

For å få mer oppbevaringsplass på et lite bad, kan det være lurt å velge seg et speilskap til å henge over vasken. Disse kommer akkurat som servantskap i alle mulige størrelser. For å utnytte plassen best mulig, kan det være lurt å tenke at skapet skal gå helt opp til taket. 

 

Tips 5: Skreddersy dusjen

På et lite bad, er det viktig å få hjelp til å finne den dusjløsningen som passer best på akkurat ditt bad. Det finnes mange forskjellige løsninger, for eksempel foldedører i glass eller dusjvegger som kan slås inn. Har du plass til det, kan en dusjvegg i glass bidra til å få badet til å virke større ved at man deler badet inn i soner. 

Tips 6: Speil

Store speil kan bidra til å få et lite rom til å føles større. Samtidig vil det gjøre at badeværelset virker lysere. Du kan velge å ha speil bare over vasken, eller å dekorere med speil andre steder også. Innfelte speil gir en helt annen følelse enn om du velger et speilskap eller et speil med ramme. Velger du et speil med innebygget lys, vil dette bidra til at rommet blir lysere. 

Tips 7: Fargevalg

Tenk nøye gjennom hvilke farger du velger til badet ditt. Mørke farger vil få rommet til å virke mindre, mens lyse farger åpner opp og får rommet til å virke større. Mønstrede, fargerike overflater kan også få rommet til å virke mindre enn med ensfargede overflater. 

Det er mange ting du bør tenke gjennom når du skal pusse opp badet, og god planlegging er helt nødvendig for at resultatet skal bli vellykket.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdør til baderommet, speil, baderom, glass på bad]
Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Veien til et nytt og moderne bad

Veien til et nytt og moderne bad

Badet er ikke lenger bare et bad. Flere og flere vil gjerne at badet skal være et rom for velvære med muligheter for. dempet belysning, deilig bakgrunnsmusikk og kanskje muligheten for å se på TV. Et baderom skal gjerne vare i 15 til 20  år, så det lønner seg å gå noen runder på alt fra farger til valg av materialer. Hver eneste detalj vil ha mye å si for sluttresultatet.