Glassbloggen

Med drivhus kan du dyrke egen mat hele året

Det er stadig flere som får øynene opp for hvor enkelt det er å dyrke egen mat hjemme. Enten du er en av dem som har vinduskarmene og balkongen full av grønnsaksplanter og trenger mer rom, eller du av andre grunner ønsker å ta steget over i drivhuseiernes verden, kan vi trygt oppmuntre deg til å gjøre det. 

Det er utrolig mye spennende du kan dyrke i drivhus, og her gir vi deg noen tips for å komme godt i gang. 

Slik får du gode vekstforhold i drivhuset

Når du skal dyrke mat i et drivhus må du tenke litt annerledes enn når du planter innendørs i potter eller ute i hagen. Det er spesielt to ting du bør tenke på for å få gode vekstforhold i drivhuset. 

 

Pass på temperaturen

Noe av trikset med et drivhus er nettopp at det er godt og varmt der inne, det er derfor du kan dyrke ting der som ikke “vil seg” i den norske faunaen. Likevel går det en grense for hvor varmt grønnsaks- og fruktplanter vil ha det. I tillegg til muligheten for å lufte for å regulere temperaturen, kan du også vanne mer i varmere perioder. Slik unngår du at plantene tørker ut i varmen. 

Det er lett å tenke at det uansett er godt og varmt i drivhuset, men det stemmer jo ikke. Om natten vil temperaturen i drivhuset være den samme som utenfor, med mindre du plasserer en varmekilde der inne. 

Som eksempel vil både agurk, paprika og tomat mistrives dersom temperaturen kommer under ti grader.  

 

Ha en rutine eller plan for vanning

Ulempen med drivhuset er at det ikke kommer noe naturlig nedbør der. Det vil si at dersom du skal reise bort for en periode, må du sørge for at drivhusvekstene dine får vann på ett eller annet vis.  

Kanskje vil du prøve å dyrke din egne vindruer?

 

Det finnes et stort utvalg vanningsløsninger for drivhus, noen kan du til og med styre fra en app på telefonen din, så det er ikke noe problem å kombinere reiselyst med å være drivhusgartner. 

 

Flott drivhus med riktig glass

Utformingen av drivhuset vil altså ha mye å si for hvor gode vekstforholdene blir der inne. En glassmester vil kunne hjelpe deg å finne gode løsninger, slik at du snart kan vandre rundt og plukke med deg de mest eksotiske, smakfulle frukter, bær og grønnsaker fra drivhuset ditt. 

Ta gjerne kontakt med en av Glassfagkjedens glassmestere

Et lite tips er dog å ha gjort litt research på forhånd om hva du ønsker deg og trenger. Glassmesterne er kompetente på alt som har med glass å gjøre, men vi kan nok ikke love at de også har gartnerkompetanse. Får du hjelp til å sette opp et drivhus med riktig glass og gode lufte- og vanningsmuligheter, er alt klart for at du kan dyrke din egen mat, hele året gjennom.

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []