Glassbloggen

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.

 

Vil glassvegger stenge ute støy?

I de aller fleste kontorlandskap foregår det samtaler som ikke skal deles med alle andre som oppholder seg i lokalet. Det kan være mange grunner til dette, kanskje er det av personvernhensyn, fordi man diskuterer kunder, klienter eller pasienter og ønsker full konfidensialitet, man kan ha en møteagenda med punkter som foreløpig skal holdes innenfor en liten gruppe, eller bare noe så enkelt som at det er behov for et sted hvor man kan snakke fortrolig under fire øyne.

I åpne kontorlandskap er det, uansett hvor mye man legger til rette for gode, rolige arbeidsforhold, mange mennesker samlet på ett sted. Derfor er det viktig å ivareta behovet for å kunne stikke seg unna i løpet av arbeidsdagen. Det er liten vits i å sitte i et eget avlukke dersom man ikke også er sikker på at samtalen forblir der inne. Glassvegger kan tilpasses slik at det tilfredsstiller ønskede lydkrav. Både radio- og musikkstudio bruker glassvegger, og dette glasset må naturligvis tåle svært høye desibelnivåer. Å kartlegge behovet for lyddemping og velge produkter som imøtekommer de aktuelle lydkravene på veggene er derfor sentralt.

 

Er glassveggen trygg?

Glasset i en glassvegg må imøtekomme personsikkerhetskravene. Dette betyr at dersom uhellet er ute, granulerer glasset, og sjansene for kuttskader er små. Sikkerhetsglass kan tilpasses ulike visuelle utforminger, og kan lages i ønsket størrelse.

En glassvegg er like trygg som en vegg i hvilket som helst annet materiale. Forutsetningen er at den er tilpasset og montert på riktig og forsvarlig måte. Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, anbefaler vi å ta kontakt med en glassmester for å få råd og bistand med å velge riktig glass, og for å sikre at montering foregår på riktig og trygg måte.

 

Her finner du en oversikt over våre gassleverandører.

 

Kan vi bestemme design og visuell utforming av glassvegger?

Det er sjelden man kan se med det blotte øye hvilke egenskaper en glassvegg har, men med omrammingsprofiler kan man velge hvilken stil glassveggen skal ha. Designet på omrammingen kan tilpasses det uttrykket man ønsker, og her er det mulig å holde det helt nøytralt med smale, sobre rammer, eller virkelig slå til og gi glassveggene et livlig, fargerikt og særegent uttrykk.

Omrammingsprofiler kan bestå av ulike farger eller mønstre, de kan komme i aluminium eller tre. En glassmester kan bistå med konkrete forslag her etter en befaring av lokalet glassveggene skal brukes i.

 

Har glassvegger samme integrasjonsmuligheter som andre vegger?

I stadig flere kontorlokaler bruker man nå nøkkelkort for å komme seg inn i enkelte møterom og bygningsfløyer. Mange lurer derfor på om man kan bruke elektriske sluttstykker på låssylinderne. Svaret er ja. Det er like mange alternativer på glassvegger som på alle andre dører og vegger. I slike tilfeller må låsesmeder og andre fageksperter med i prosessen, men med god prosjektering lar det meste seg gjøre, og man kan få en komplett leveranse tilpasset sine behov.

 

E-bok kontorglass

 

 

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [herdet glass, interiørglass, Støydempende glass, sikkert glass, Kontorglass]
Hva er egentlig forskjellene mellom herdet og laminert glass?

Hva er egentlig forskjellene mellom herdet og laminert glass?

Når du skal velge glass er det mange muligheter og alternativer å ta stilling til. Både laminert glass og herdet glass blir ofte nevnt, spesielt dersom du skal plassere glass i nærheten av mennesker i bevegelse. Men hva er egentlig forskjellen på herdet og laminert glass? 


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.


Glassløsninger for heis i det moderne bygget

Glassløsninger for heis i det moderne bygget

Heisen er i utgangspunktet et transportmiddel inne i bygget, og de fleste er kanskje mest opptatt av at ferden fra én etasje til en annen skal være trygg og behagelig. I dag finnes det utallige glassløsninger for heisen, som lar deg ivareta sikkerhetshensynet samtidig som du kan velge en visuell utforming som passer til det enkelte bygget.