Glassbloggen

Derfor er glass en viktig del av skandinavisk design

Skandinavisk design er kjent for sin minimalistiske stil og har tatt den vestlige verden med storm de siste årene. Begrepet “skandinavisk design” vokste frem i 1950-årene, og har naturligvis blitt veldig populært i nettopp Skandinavia. Glass er en viktig del av denne typen interiørdesign, men hvorfor? Du får svaret her.

 

Minimalisme og glass

Minimalisme innebærer generelt at man bruker få gjenstander og i stedet fokuserer på å ha noen luksuriøse blikkfang. Selv om møbler, tekstiler og lamper utgjør viktige deler i det skandinaviske designet, så er nettopp glass kanskje det viktigste elementet av dem alle. Dette har tre tydelige grunner:

1. Skandinavisk design er preget av natur, og glass kan være med på å forsterke denne følelsen. Særlig ved bruk av store vinduer som byr naturen inn i stuen.

2. Glass skaper åpenhet, og går derfor helt i tråd med minimalistisk design.

3. Glass kan ofte brukes som et blikkfang.

At skandinavisk design er preget av naturen er egentlig ikke så rart. Vi har mye vakker natur, og vi er glade i å bevege oss ute. Så det å la naturen få en større plass i hjemmet gir stor mening.

 

Norsk design

Skandinavisk design har med årene også blitt litt forskjellige i hver av de skandinaviske landene, og en ting som preger det norske uttrykket er funksjonalitet. Design skal ikke kun være pent, det skal også være praktisk. Kanskje er dette en av grunnene til at flerfunksjonsglass har blitt en så stor trend på det norske markedet i de siste årene. Vinduer kan være selvrensende og solbeskyttende. Glassvegger kan være lydisolerende eller frostet, og glass kan brukes til både bord og hyller.

Glass har rett og slett så mange bruksområder at det er naturlig har blitt en viktig del av det norske trendbildet.

Om du ønsker å benytte deg av norsk design i ditt hjem, anbefaler vi at du utforsker alle de utrolige mulighetene som finnes med glass. Les deg opp på bloggen, besøk vårt glassbibliotek, eller last ned vårt gratis magasin om interiørglass, inspirasjonen vil ikke la seg vente!

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.