Glassbloggen

Slik gjør du glassrekkverket ditt ekstra koselig

Når man hører ordet glassrekkverk, er nok 'stilrent' det første ordet som dukker opp i manges hode. Men, si at du venter besøk av noen gamle venner og vil lage en varm og innbydende atmosfære. 

Kan du gjøre glassrekkverket ekstra koselig? Svaret er selvfølgelig ja! Her er 3 tips til hvordan du kan forvandle ditt allerede pene glassrekkverk til en skikkelig atmosfæreskaper!

1. Led-lamper

Glassrekkverket er jo ikke så synlig på kvelden, siden halve poenget er å beholde utsikten. Men hva hvis du vil at det skal synes, for å grense inn terrassen din litt på kvelden? Hvorfor ikke installere led-lamper i bunnen og toppen av rekkverket som lyser opp glasset? Det vil definitivt bidra til å skape en koseligere stemning, siden lyset vil framheve terrassen din på kvelden.

Selvfølgelig er det ikke alle glassrekkverk dette vil passe på, men kun på de som har stander på toppen eller sitter fast i en skinne på bunnen. Led-lampene festes nemlig i disse. Det finnes lette løsninger på dette som du kan gjøre selv, slik som bare å kjøpe en LED-sløyfe for utendørsbruk og feste den under standene.

Hvis du ikke har begynt å bygge rekkverket ditt ennå, men føler at dette er noe du vil ha, så kan det være lurt å bygge inn lampene i konstruksjonen. Dermed slipper du å tenke på at de skal løsne.

 

2. La hagen komme inn på terrassen

Hvorfor ha et tydelig skille mellom hagen og terrassen? La hagen komme inn litt på terrassen gjennom å sette noen pene potteblomster ved rekkverket. Dette vil få det til å føles som at hagen begynner på terrassen og bare fortsetter utenfor rekkverket. På sommeren kan du til og med sette ut orkideer som du vanligvis har innendørs. De vil kose seg skikkelig i varmen, så lenge det ikke er en altfor våt sommer.

Visste du at det til og med finnes hengende potter som du kan feste i glassrekkverk? Se for deg så koselig det hadde vært med en potte full av eføy eller jordbær som henger ned over rekkverket. Kosefaktoren blir ikke høyere enn det.

 

3. Gå løs med hageslangen

Det er noe magisk med vanndråper på glass. Rett før gjestene dine kommer på besøk, ta hageslangen og bare skyll over glasset i noen sekunder. Glasset ditt vil se friskt og rent ut, særlig hvis du har selvrensende glass, siden vannet vil skylle bort alle urenheter uten at du trenger å tenke på å bruke rengjøringsmiddel. Glasset vil tørke fort, men førsteinntrykket vil bli værende. Tenk deg selv hvis det har vært varmt og tørt over en lengre periode og du kommer hjem til noen der glassrekkverket har vanndråper på seg. Vanndråpene vil gi inntrykk av at hagen din er som en oase i all varmen, til tross for at du kun brukte noen sekunder på det.

 

Disse små detaljene virker kanskje ikke som noe avansert, men tenk på at det oftest er de små detaljene som faktisk skaper en atmosfære. Gjennomtenkt er ordet. Dette var kun tre tips til hvordan du kan gjøre glassrekkverket ditt enda koseligere, men det finnes selvfølgelig mange flere ideer. Det er kun kreativiteten din som setter grensene. Hvis du ikke allerede har et glassrekkverk, les gjerne 4 kreative tips til glassrekkverk og la deg inspirere enda mer før du tar valget om å skaffe et glassrekkverk.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk