Glassbloggen

Spennende speilløsninger for klesbutikker

Å kjøpe klær skal være en god opplevelse, noe du gleder deg til. Det er så absolutt noe helt spesielt ved det å kunne prøve klærne og ta dem med seg hjem rett fra butikken – istedenfor å bestille noe på nett som ofte viser seg å være helt annerledes enn det man så for seg. 

Og det finnes faktisk en del spennende ting klesforretninger kan gjøre for å gi kundene en enda bedre opplevelse i butikken, ved hjelp av speil.

Tips: Speilsøyler i butikken

Noen ganger har du ikke behov for å benytte prøverommet hvis du kjapt skal se om plagget passer. En pen vårjakke, for eksempel, kan man prøve på uten et prøverom. Men speil glimrer ofte med sitt fravær i klesbutikker. Ikke sjelden må kunder gå litt rundt i butikken før de finner et smalt speil skjult mellom klær og hyller. Dette er naturlig, siden det er klær butikken ønsker å vise frem på veggene, og ikke speil – som finnes i prøverommene. Det finnes imidlertid en løsning som tillater maksimal utnyttelse av veggene og rommet samtidig som man gir folk muligheten til å prøve klær utenfor prøverommene.

 

Strategisk plasserte speilsøyler i butikken vil ikke bare gi flere muligheten til å prøve briller, hatter, jakker, osv., det vil også gjøre at butikken føles større og mer luksuriøs. Man får utnyttet all plassen i butikken og letter også på trykket i prøverommene, hvor det kan bli kø på travle dager (noe som faktisk kan føre til at butikken mister potensielle salg dersom folk ikke orker å vente). Til speilsøyler kan man med fordel bruke Pilkington Optimirror™, som er et helt miljøvennlig speil uten bruk av kobber eller bly. Speilet har høy lysrefleksjon og overholder kravene til produktstandard for bærekraft.

 

Tips: Moderniser prøverommene

Et annet tips som vi har skrevet om tidligere, er å modernisere prøverommene og bruke speilet som en interaktiv selger. Ifølge forskning gjort av prøveromsteknologiselskapet ALERTTECH er det sju ganger mer sannsynlig at kunder foretar et kjøp når de er i prøverommet fremfor bare å oppholde seg ute i butikken. Pilkington MirroView™ egner seg godt til bruk i interaktive prøverom, dvs. prøverom som har speil med berøringsskjerm og et grensesnitt som gjør det mulig for kundene å be om nye størrelser på klærne, eller å be om hjelp.

Sensorer leser RFID-taggen på plagget du har med deg, og viser produktet på skjermen bak Pilkington MirroView™-glasset. En anbefalingsmotor – akkurat som dem du er vant til fra nettbutikkene – kan foreslå andre produkter som vil passe fint til buksen, så som sko og et belte. Siden prøverom ofte har god belysning, anbefaler vi som regel Pilkington MirroView™ 50/50, som har høyere lysstyrke og er beregnet på lokaler med god belysning.

 

Speil er en essensiell del av enhver klesbutikk, og det er derfor viktig å ikke undervurdere dette elementet. Benytt smarte funksjonsspeil som gir dine kunder en god opplevelse, så vil du potensielt både kunne øke salget og få fornøyde kunder.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.