Glassbloggen

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Med de nedbørsmengdene vi forholder oss til her til lands, skulle man tro de fleste nordmenn er godt vant med regn, og at vi forblir nokså upåvirket av værforholdene. Tvert om virker det som mange nordmenn blir såkalt værsyke, og opplever at dagen blir like grå som den regntunge himmelen utenfor husets vegger. En gladnyhet er det jo da at du kan dra fordeler av regnet på måter du kanskje ikke har tenkt over.

Slutt på klut, såpevann og nal

Ser vi noen år bakover i tid, rev husmødre seg i håret dersom det begynte å regne like etter at de hadde vasket husets mange vinduer. Timer med arbeidsinnsats med klut, vann og nal var bortkastet, og tilbake stod vinduer spettet og flekkete av skittent og forurenset regnvann.

Med selvrensende glass i vinduer kan regnværet bli noe å juble for heller enn et sorgens kapittel.

 

Selvrensende glass: Enkelt og effektivt

Det geniale med selvrensende glass i vinduer ligger i navnet: Dette er et tilsynelatende helt vanlig glass, men med et spesielt belegg på utsiden som gjør at glasset renser seg selv. Når dette belegget kommer i kontakt med vann, aktiveres renseprosessen, og skitt og lort renner av, rett foran øynene på den i familien som har brukt mangfoldige timer på å vaske vindusflatene for hånd.

Dersom vi skulle få en periode med tørt vær og tørke, kan du finne frem hageslangen og spyle over glasset, noe som også vil aktivere det rensende belegget.

 

Tid og penger spart

Siden vi vet at tid er penger, kan du tenke på alle timene du tidligere brukte på vindusvask, som med selvrensende vinduer vil være disponible til å bruke som du vil. Når du ser på prisen for selvrensende glass, kan du dermed trekke fra all vindusvasketiden du sparer. På mange måter kjøper du fri den i familien som vanligvis får vindusvaskejobben, en gevinst det er vanskelig å sette en konkret pris på.

Er du en av dem som kjenner på dårlig samvittighet over ikke å ha vasket vinduene så ofte som du burde eller ønsker, er selvrensende glass også en gavepakke. Du slipper å bli stresset og kjenne pulsen banke når svigermor dukker opp på overraskelsesbesøk, eller hvis du skal feire bryllupsdag og samle gjestene i spisestuen foran de store vinduene i stua. Det selvrensende glasset og regnet som falt har gjort jobben for deg.


La regnet gjøre jobben

Ved å sette inn selvrensende glass reduserer du risikoen for at noen faller ned fra stigen mens de forsøker å nå toppen av vinduene i loftsstua. Heller enn å bruke en varm vårsøndag til å vaske vinduer, kan mor og far lene seg tilbake og nyte resultatet av en regntung lørdag: et hus med skinnende rene vinduer.

Det finnes flere typer selvrensende glass, her kan du lese mer om de ulike variantene.

Ta gjerne kontakt med din lokale glassleverandør for å finne en løsning med selvrensende glass som passer for ditt hjem.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?