Glassbloggen

Veien til et nytt og moderne bad

Badet er ikke lenger bare et bad. Flere og flere vil gjerne at badet skal være et rom for velvære med muligheter for. dempet belysning, deilig bakgrunnsmusikk og kanskje muligheten for å se på TV. Et baderom skal gjerne vare i 15 til 20  år, så det lønner seg å gå noen runder på alt fra farger til valg av materialer. Hver eneste detalj vil ha mye å si for sluttresultatet. 

Farger

Noe av det første du burde gjøre etter at du har kikket litt på hva som finnes der ute, er å bestemme deg for en fargepalett. Ønsker du at badet skal være stramt og minimalistisk er det kanskje kalde fargetoner som passer best. Varme fargetoner vil gi et roligere og varmere inntrykk. Velger du en basis palett i svart, hvitt og gråtoner, eller beige, låser du deg ikke. Da vil du kunne endre badets utseende ved hjelp av håndklær og pynteting gjennom hele badets levetid. 

 

Belysning

Hva slags belysning du velger vil også ha mye å si for hvordan fargene fremstår. Du bør tenke gjennom om du ønsker å bygge lyskasse med downlights som kan dimmes eller om du heller vil ha ett lyspunkt i taket og kanskje heller ha et speil med lys eller andre lyskilder på veggen. Hva som passer best på ditt bad vil være avhengig av størrelsen på badet ditt og hvilke muligheter som finnes i forhold til å legge opp nye lyspunkter eller bruk av allerede eksisterende lyspunkter. 

 

Gulv og vegger

De fleste som pusser opp badet velger å legge fliser med varmekabler. Dette gjør badet deilig varmt på kalde vinterdager og bidrar til å gi badet et eksklusivt preg. Samtidig finnes det nesten uendelig med muligheter i både form og farge. Du kan velge enkle, hvite fliser eller dekorfliser med de nydeligste mønstere. 

Går du for ensfargede fliser i nøytrale toner er du sikker på at du har et bad som du ikke trenger å endre på mange år. Istedenfor kan du gjøre det fargerikt og tidsriktig ved hjelp av fargerike håndklær, baderomstepper eller dusjforheng og andre småtterier og pynteting.  Men du må ikke bestandig velge fliser. Hva med å benytte et lekkert eikepanel sammen med flisene - du får da et bad som blir litt annerledes og ikke minst skikkelig lekkert. Dessuten vil eiken bare bli finere og finere i fargen etter som tiden går.

 

Servant 

Det finnes mange forskjellige typer servanter. 

Én ting å vurdere, er hvilken størrelse som gjør seg best på akkurat ditt bad. 

På noen bad er det plass til en stor servant, eller til og med dobbel servant slik at to kan bruke badet samtidig. På litt mindre bad får man kanskje bare plass til en liten servant. Det finnes til og med hjørnevasker som passer på de aller minste badene der hver centimeter teller.  

En annen ting å vurdere, er formen på servanten. Det finnes helt runde servanter som står fritt på benken og ser ut som en bolle eller mer avlange servanter som også står oppå benken. Det finnes også servanter som er felt ned i benkeplaten, eller som er laget i samme materiale som benkeplaten. 

Inntil for ikke så lenge siden, var det nesten bare hvite porselensvasker å få tak i, men i løpet av de siste årene er det kommet flere og flere servanter i forskjellige komposittmaterialer og farger. 

 

Toalett

Også når det kommer til toalettet har det skjedd store endringer de siste årene. Flere og flere velger et vegghengt toalett der sisternen  er skjult i veggen istedenfor det klassiske frittstående toalettet festet i gulvet. Det blir også mer og mer populært med toaletter med flere innebygde funksjoner, som bidet-funksjon eller oppvarmet sete. Husk å tenke på målene på toalettet, for ikke alle toaletter har samme størrelse. Har du et lite bad, er det viktig at avstanden fra toalettet ut mot vegger eller skap ved siden av toalettet ikke blir for liten, og at selve toalettet er så grunt som mulig. 

Dusjsone eller badekar

En annen ting å tenke på, er om du vil ha badekar eller dusj på badet ditt. 

Har du et lite bad, kan det å lage en dusjsone med for eksempel glassdører som kan foldes inn virke plassbesparende. En dusjvegg i glass vil gjøre at du får beskyttet rommet mot vannsprut uten at rommet føles mindre av den grunn. En glassvegg kan også være fint på den ene halvdelen av badekaret, og vil åpne for muligheten for å bruke badekaret som dusj uten at gulvet blir sprutet ned. Pilkington Optishower™ er et glass som er lett å holde rent fordi overflaten er behandlet i produksjonsprosessen slik at partikler ikke setter seg så lett fast i glassets overflate. En våt myk mikrofiberklut gjør nytten når du skal tørke over glasset. Velger du Pilkington Optishower™ vil du ha gleden av en blank og ren dusjvegg gjennom hele glassets levetid. 

Speil med eller uten lys

Det er alltid fint å ha mye lys i forbindelse med speilet på et bad. Dette kan løses ved å ha ekstra lyskilder ved siden av speilet eller over speilet, eller det kan løses ved å velge seg et speil med innebygget lys. Dette gjør at man alltid er sikret nok lys når man for eksempel skal sminke seg. 

 

Skap og baderomsmøblering

Aller sist, men ikke minst, er det viktig å tenke igjennom hva slags baderomsmøblering du vil ha på badet ditt. Det er selve kronen på verket, og vil bidra til å sette akkurat den stemningen du ønsker at badet ditt skal ha, enten det skal være stramt og minimalistisk eller mer frodig og varmt. Velger du skap med speildører kan dette bidra til å øke romfølelsen, og også gjøre at rommet føles større. Det finnes mange fine, ferdige skapløsninger, men det går også an å leie inn en møbelsnekker som kan skreddersy baderomsmøbleringen din akkurat slik du vil ha den.

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdør til baderommet, baderom, glass på bad]
Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Veien til et nytt og moderne bad

Veien til et nytt og moderne bad

Badet er ikke lenger bare et bad. Flere og flere vil gjerne at badet skal være et rom for velvære med muligheter for. dempet belysning, deilig bakgrunnsmusikk og kanskje muligheten for å se på TV. Et baderom skal gjerne vare i 15 til 20  år, så det lønner seg å gå noen runder på alt fra farger til valg av materialer. Hver eneste detalj vil ha mye å si for sluttresultatet.