Glassbloggen

Vet du hvordan du rengjør dusjglasset?

Det finnes ikke noe mer irriterende enn fett, kalk og smuss på dusjveggene. Uansett hvor mye du skrubber og gnikker blir du bare ikke kvitt de de stygge flekkene. Men det trenger faktisk ikke å være så veldig komplisert. Velger du et kvalitetsglass i dusjen og behandler det med riktig produkter, vil du oppleve at de uønskede flekkene forsvinner og glasset forblir skinnende rent. 

Ved første øyekast ser kanskje ikke glasset i dusjen så veldig skittent ut, men varme og høy luftfuktighet betyr at det fort samler seg kalkflekker. I verste fall kan dette lede til korrosjon, som betyr at glasset aldri vil gjenvinne sitt blanke, transparente utseendet.  

Her har du noen tips til hvordan du rengjør dusjveggene, samt hvordan du kan spare deg for mye slit når det kommer til vask og vedlikehold. 

Bruk nalen flittig

Det høres kanskje innlysende ut, men forebygging er faktisk den beste måten å holde glassveggene skinnende rene. Ved å dra over glassflatene med en nal etter hver dusj, kan du dermed spare deg selv for mye rengjøringstid. På denne måten hindrer du at vanndråpene etterlater kalkflekker på glasset, uten å bruke et eneste rengjøringsmiddel. 

Det kan også være en fordel å skylle dusjveggene med kaldt vann etter en varm dusj. Kaldt vann vil nemlig ta med seg mesteparten av kalkrestene når det renner av glasset.  

 

Invester i en god mikrofiberklut

En mikrofiberklut vil umiddelbart forenkle rengjøringen av dusjveggene. Du tenker kanskje at det ikke holder med vann, men en mikrofiberklut kan faktisk fjerne fettflekker uten at du trenger å bruke dyre rengjøringsprodukter. Skyll overflaten med kaldt vann før du går over flatene med kluten, og du vil oppleve at de fleste flekkene forsvinner av seg selv. 

 

Velg riktig rengjøringsprodukt

Dersom du likevel opplever at noen av de sta, gamle flekkene ikke forsvinner, må du kanskje likevel gå kraftigere til verks. Mange vil nok ha ulike oppfatninger av hva som er det mest effektive rengjøringsmidlet til baderommet. Noen sverger faktisk til vanlig eddik eller sitron fremfor dyre produkter som lover skinnende rene bad. Syren kan faktisk løse opp flekkene, men man må samtidig være forsiktig, da det kan skade noen overflater. Andre sverger til WC-rens som en god måte å fjerne flekker på dusjveggene. 

Er du opptatt av miljøet, finnes det flere svanemerkede rengjøringsprodukter som inneholder lite parfyme og fargestoffer. Pass på at du ikke lar det tørke mens du holder på. Mange produkter inneholder mye såpe, som også kan etterlate striper på glasset dersom det ikke vaskes bort skikkelig. Resultatet vil derfor bli bedre dersom du går over med en våt mikrofiberklut etter å ha behandlet glasset med slike produkter.

 

Du trenger heller ikke behandle hele dusjveggen. Fokuser på områdene der det har bygget seg opp kalk, før du skyller med vann og tørker med en klut. 

Husk å bruke engangshansker for å beskytte hendene dine, da disse produktene fort kan tørke ut huden.

 

Tenk på valget av glass

Du tenker kanskje at alt glass er likt når det kommer til rengjøring, men valget av dusjvegg- og dør vil faktisk spille en stor rolle. Pilkington OptiShower er et  glass som egner seg godt i rom med mye fuktighet fordi glasset er et belagt glass med en beskyttende overflate som reduserer korrosjon og forenkler rengjøring. Glasset opprettholder sin funksjon gjennom hele sin levetid og sørger for at du har langvarig glede av et klart og gjennomsiktig dusjglass.

 

Det er flere fordeler med å velge et slikt glass. Du sparer ikke bare tid på rengjøringen, men kan også kutte ned på de aggressive og miljøskadelige rengjøringsmidlene.  


Vurderer du å bytte ut glasset i dusjen, eller er du interessert i å lære mer om? glass som tåler tøffe og fuktige områder. Ta kontakt med din lokale glassmester for mer informasjon.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdør til baderommet, baderom, glass på bad]
Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Veien til et nytt og moderne bad

Veien til et nytt og moderne bad

Badet er ikke lenger bare et bad. Flere og flere vil gjerne at badet skal være et rom for velvære med muligheter for. dempet belysning, deilig bakgrunnsmusikk og kanskje muligheten for å se på TV. Et baderom skal gjerne vare i 15 til 20  år, så det lønner seg å gå noen runder på alt fra farger til valg av materialer. Hver eneste detalj vil ha mye å si for sluttresultatet.