Glassbloggen

Vet du hvordan du rengjør dusjglasset?

Det finnes ikke noe mer irriterende enn fett, kalk og smuss på dusjveggene. Uansett hvor mye du skrubber og gnikker blir du bare ikke kvitt de de stygge flekkene. Men det trenger faktisk ikke å være så veldig komplisert. Velger du et kvalitetsglass i dusjen og behandler det med riktig produkter, vil du oppleve at de uønskede flekkene forsvinner og glasset forblir skinnende rent. 

Ved første øyekast ser kanskje ikke glasset i dusjen så veldig skittent ut, men varme og høy luftfuktighet betyr at det fort samler seg kalkflekker. I verste fall kan dette lede til korrosjon, som betyr at glasset aldri vil gjenvinne sitt blanke, transparente utseendet.  

Her har du noen tips til hvordan du rengjør dusjveggene, samt hvordan du kan spare deg for mye slit når det kommer til vask og vedlikehold. 

Bruk nalen flittig

Det høres kanskje innlysende ut, men forebygging er faktisk den beste måten å holde glassveggene skinnende rene. Ved å dra over glassflatene med en nal etter hver dusj, kan du dermed spare deg selv for mye rengjøringstid. På denne måten hindrer du at vanndråpene etterlater kalkflekker på glasset, uten å bruke et eneste rengjøringsmiddel. 

Det kan også være en fordel å skylle dusjveggene med kaldt vann etter en varm dusj. Kaldt vann vil nemlig ta med seg mesteparten av kalkrestene når det renner av glasset.  

 

Invester i en god mikrofiberklut

En mikrofiberklut vil umiddelbart forenkle rengjøringen av dusjveggene. Du tenker kanskje at det ikke holder med vann, men en mikrofiberklut kan faktisk fjerne fettflekker uten at du trenger å bruke dyre rengjøringsprodukter. Skyll overflaten med kaldt vann før du går over flatene med kluten, og du vil oppleve at de fleste flekkene forsvinner av seg selv. 

 

Velg riktig rengjøringsprodukt

Dersom du likevel opplever at noen av de sta, gamle flekkene ikke forsvinner, må du kanskje likevel gå kraftigere til verks. Mange vil nok ha ulike oppfatninger av hva som er det mest effektive rengjøringsmidlet til baderommet. Noen sverger faktisk til vanlig eddik eller sitron fremfor dyre produkter som lover skinnende rene bad. Syren kan faktisk løse opp flekkene, men man må samtidig være forsiktig, da det kan skade noen overflater. Andre sverger til WC-rens som en god måte å fjerne flekker på dusjveggene. 

Er du opptatt av miljøet, finnes det flere svanemerkede rengjøringsprodukter som inneholder lite parfyme og fargestoffer. Pass på at du ikke lar det tørke mens du holder på. Mange produkter inneholder mye såpe, som også kan etterlate striper på glasset dersom det ikke vaskes bort skikkelig. Resultatet vil derfor bli bedre dersom du går over med en våt mikrofiberklut etter å ha behandlet glasset med slike produkter.

 

Du trenger heller ikke behandle hele dusjveggen. Fokuser på områdene der det har bygget seg opp kalk, før du skyller med vann og tørker med en klut. 

Husk å bruke engangshansker for å beskytte hendene dine, da disse produktene fort kan tørke ut huden.

 

Tenk på valget av glass

Du tenker kanskje at alt glass er likt når det kommer til rengjøring, men valget av dusjvegg- og dør vil faktisk spille en stor rolle. Pilkington OptiShower er et  glass som egner seg godt i rom med mye fuktighet fordi glasset er et belagt glass med en beskyttende overflate som reduserer korrosjon og forenkler rengjøring. Glasset opprettholder sin funksjon gjennom hele sin levetid og sørger for at du har langvarig glede av et klart og gjennomsiktig dusjglass.

 

Det er flere fordeler med å velge et slikt glass. Du sparer ikke bare tid på rengjøringen, men kan også kutte ned på de aggressive og miljøskadelige rengjøringsmidlene.  


Vurderer du å bytte ut glasset i dusjen, eller er du interessert i å lære mer om? glass som tåler tøffe og fuktige områder. Ta kontakt med din lokale glassmester for mer informasjon.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassdør til baderommet, baderom, glass på bad]
Vet du hvordan du rengjør dusjglasset?

Vet du hvordan du rengjør dusjglasset?

Det finnes ikke noe mer irriterende enn fett, kalk og smuss på dusjveggene. Uansett hvor mye du skrubber og gnikker blir du bare ikke kvitt de de stygge flekkene. Men det trenger faktisk ikke å være så veldig komplisert. Velger du et kvalitetsglass i dusjen og behandler det med riktig produkter, vil du oppleve at de uønskede flekkene forsvinner og glasset forblir skinnende rent. 


Baderomsinspirasjon 2022

Baderomsinspirasjon 2022

Badet skal være husets frisone. Her kan du puste ut mens du nyter litt alenetid. Så hvorfor ikke gjøre badet til det flotteste rommet i huset? Med alt du har å velge i er det kun fantasien som setter begrensningene.

Lys og farge er noen av nøkkelordene for 2022, så slipp kreativiteten løs og gjør baderommet til et sted du kan slappe av og ta inn noen rolige øyeblikk i en travel hverdag.


Skyvedør i speil på badet

Skyvedør i speil på badet

Mulighetene er uendelige når det kommer til å innrede et bad, men likevel er mange redde for å prøve noe nytt. Glass og skyvedører har lenge vært et populært valg, men har du tenkt på at speil kan være et dekorativt og funksjonelt element?  

Enten du har et stort bad hvor du ønsker en avslappende spa-følelse, eller et lite bad med begrensede muligheter – kan speil gi et unikt uttrykk og tilby kreative løsninger.