Glassbloggen

Dusjdører i glass

Badet kalles gjerne “hjertet i huset”, og naturligvis ønsker vi oss et hjerterom som ikke er avstengt og føles trangt. Derfor er det gjennomsiktighet som gjelder på dagens baderom – spesielt i dusjsonen.

En dusjløsning som virkelig har kommet som en komet på trendhimmelen, er dusjdører i glass. Et dusjhjørne med glassdører vil åpne opp badet ditt og få dusjen til å føles større – men samtidig mindre dominerende.

 

Funksjonelt og lekkert 

Dusjdører i glass kan monteres slik at de kan skyves inn mot veggen når dusjen ikke er i bruk. På denne måten får du benyttet hele badet samtidig som du får en lekker dusjløsning. I tillegg kan du velge gjennomsiktig glass, som gir en åpen romfølelse.

Du kan også ha inngang til dusjen fra begge sider. Spesialløsningene for dusjdører er mange: skråskåret glass tilpasset skråtak, to eller tre delte nisjedører som skyves helt inntil veggen for å ta minst mulig plass, skyvedører eller funksjonelle walk-in løsninger i glass.

 

Her er glassveggen skåret til for å passe det skrå taket
Her er glassveggen skåret til for å passe det skrå taket

 

Skreddersydde løsninger for glassdører på bad

Hvis du bestemmer deg for å lage et innglasset dusjhjørne, kan du velge mellom mange ulike glasstyper som kan skreddersys akkurat dine ønsker og behov. 

Du kan ha et helt klart glass, ornamentglass i mange forskjellige mønstre og farger (se nedenfor), matt etset glass, sandblåst glass, farget eller silketrykket glass. Hvis du ønsker å forhindre innsyn, kan du gå for frostet glass.

 

Pilkington Ornamentglass – perfekt til dusjdører

Pilkington Ornamentglass (dekorglass) har en preget overflate som valses inn i den varme glassmassen under produksjon. Ved denne prosessen slipper glasset inn lys, men forhindrer gjennomsyn. Dermed egner ornamentglass seg utmerket til bruk i dusjdører.

 

Les også: 6 fordeler med dusjdør i glass

 

Bruk laminert sikkerhetsglass

Badet er godt, varmt og behagelig, men det er også et sted hvor vi er ekstra sårbare. Når vi er “smale i øynene” på morgenen eller kvelden, kan vi lett skli på et glatt gulv idet vi går inn eller ut av dusjen. Hvis uhellet først er ute og vi faller naken mot en glassdør, må sikkerheten være ivaretatt.  

Derfor må man bruke laminert sikkerhetsglass i dusjdører. Skulle glasset knuse eller eksplodere, vil glassbitene henge fast i plastfolien. 

Pilkington Optifloat™ (herdet) eller Pilkington Optilam™ er to laminerte sikkerhetsglass som gir tilstrekkelig sikring mot skader som følge av knust glass.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.