Glassbloggen

Dusjdører i glass

Badet kalles gjerne “hjertet i huset”, og naturligvis ønsker vi oss et hjerterom som ikke er avstengt og føles trangt. Derfor er det gjennomsiktighet som gjelder på dagens baderom – spesielt i dusjsonen.

En dusjløsning som virkelig har kommet som en komet på trendhimmelen, er dusjdører i glass. Et dusjhjørne med glassdører vil åpne opp badet ditt og få dusjen til å føles større – men samtidig mindre dominerende.

 

Funksjonelt og lekkert 

Dusjdører i glass kan monteres slik at de kan skyves inn mot veggen når dusjen ikke er i bruk. På denne måten får du benyttet hele badet samtidig som du får en lekker dusjløsning. I tillegg kan du velge gjennomsiktig glass, som gir en åpen romfølelse.

Du kan også ha inngang til dusjen fra begge sider. Spesialløsningene for dusjdører er mange: skråskåret glass tilpasset skråtak, to eller tre delte nisjedører som skyves helt inntil veggen for å ta minst mulig plass, skyvedører eller funksjonelle walk-in løsninger i glass.

 

Her er glassveggen skåret til for å passe det skrå taket
Her er glassveggen skåret til for å passe det skrå taket

 

Skreddersydde løsninger for glassdører på bad

Hvis du bestemmer deg for å lage et innglasset dusjhjørne, kan du velge mellom mange ulike glasstyper som kan skreddersys akkurat dine ønsker og behov. 

Du kan ha et helt klart glass, ornamentglass i mange forskjellige mønstre og farger (se nedenfor), matt etset glass, sandblåst glass, farget eller silketrykket glass. Hvis du ønsker å forhindre innsyn, kan du gå for frostet glass.

 

Pilkington Ornamentglass – perfekt til dusjdører

Pilkington Ornamentglass (dekorglass) har en preget overflate som valses inn i den varme glassmassen under produksjon. Ved denne prosessen slipper glasset inn lys, men forhindrer gjennomsyn. Dermed egner ornamentglass seg utmerket til bruk i dusjdører.

 

Les også: 6 fordeler med dusjdør i glass

 

Bruk laminert sikkerhetsglass

Badet er godt, varmt og behagelig, men det er også et sted hvor vi er ekstra sårbare. Når vi er “smale i øynene” på morgenen eller kvelden, kan vi lett skli på et glatt gulv idet vi går inn eller ut av dusjen. Hvis uhellet først er ute og vi faller naken mot en glassdør, må sikkerheten være ivaretatt.  

Derfor må man bruke laminert sikkerhetsglass i dusjdører. Skulle glasset knuse eller eksplodere, vil glassbitene henge fast i plastfolien. 

Pilkington Optifloat™ (herdet) eller Pilkington Optilam™ er to laminerte sikkerhetsglass som gir tilstrekkelig sikring mot skader som følge av knust glass.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.