Glassbloggen

Skap en unik identitet på ditt kjøkken

Et kjøkken skal være delikat, innbydende og rent. Et hyggelig rom  for god mat i hyggelige omgivelser, samtidig som det skal være funksjonelt, praktisk og lett å vedlikeholde. Med glass montert mellom kjøkkenbenk og overskap kan du med enkle grep skape din egen og unike identitet på ditt kjøkken.

Glass over kjøkkenbenk

Det finnes mye å velge mellom når man ønsker dekorere veggen mellom kjøkkenbenk og overskap, men du skal lete lenge etter noe som er så enkelt og dekorativt som  dekorert glass. Vanligvis brukes det et glass som heter Pilkington Optiwhite™ for best resultat. Dette er et glass som er ekstra klart med en matt-etset overflate, men det brukes også helt vanlig klart Floatglass. (Floatglass er grunnstammen for en lang rekke foredlede glassprodukter)

Velger du glass har du utrolig mange valgmuligheter for å skape din unike identitet på ditt kjøkken

 

Elegant og særegent Elegant og særegent

 

Velg solid glass på kjøkkenet

Samtidig som glasset skal tåle vannsøl fra kran, stekesprut fra gryter og panner samt damp med høy temperatur fra kasseroller skal det også se lekkert ut. Velg et glass i den fargen eller med motivet som passer akkurat ditt kjøkken. Det bør brukes herdet glass på denne typen dekorglass. Glasset tåler store temperatursvingninger og er sterkere enn vanlig glass i samme tykkelse. Herdet glass knuser  ikke ikke, men granulerer. Det vil si at hvis du er uheldig å knuse glasset granulerer det i små biter uten skarpe kanter. Herdet glass klassifiseres som sikkerhetsglass og er derfor et ideelt glass å bruke til dette formålet.

Glasset får du i den farge eller det motiv du selv ønsker og som passer akkurat ditt kjøkken

 

Bilder lånt fra GlamiTEC. Kreative ideer
Bilder lånt fra GlamiTec. Kreative ideer

 

Tapet og glass på kjøkkenet

Har du tapet eller panel mellom benk og skap som du ønsker å beskytte kan du sette opp et helt ordinært blank glass.

Vurderer du å sette opp glass på kjøkkenet er det noen punkter som er viktig å tenke på: Overflaten bør være jevn slik at glassplaten kommer godt inntil veggen. Du behøver ikke fjerne fliser eller underlag, men monter glasset gjerne rett på veggen. Husk å lage hull for stikk-kontakter ol. før platen skrus fast i veggen, dette gjør glassmesteren for deg. Platen leveres også med hull for å feste glasset i vegg. Skruer som benyttes har innvendige gjenger og beskyttes med "hatter" slik at skruene skjules. I nedkant bør man tette med silikon for å unngå at vann og skitt trekker inn under glasset. Hvis man etter en tid ønsker å bytte glass, skrapes silikonet vekk og ny silikon legges på når glasset er på plass

Bruk litt tid på å tenke over hvilke løsning du ønsker eller ta kontakt med en av kjedens glassmestere som kan hjelpe deg med rett glass til dine prosjekter.

Få mer informasjon om Glassfagkjeden og våre glassmestere her.

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.