Glassbloggen

Rekkverk i glass - slipper lyset inn

En kunde forteller om sitt prosjekt: nye glassrekkverk!

Var en tur innom mitt faste lokale treningssenter, på min faste sykkel, på min faste treningsdag - mandag. Å sitte på sykkelen i 75 min gir meg god tid til å tenkte og mange gode ideer dukker opp underveis, der jeg sitter og tråkker! Blant annet at det er på høy tid å skifte ut det gamle terrasse-rekkverket i tre (som forøvrig skulle vært pusset og malt for mange år siden) med et lekkert rekkverk i glass.

 

Glassrekkverk - rekkvekr i glass, terrasse rekkverk
Rekkverk i glass gir lys og utsikt. Bildet er lånt av Glassmester Furulund og er fra en privat bolig i Oslo

 

Glassrekkverk fremhever utsikten

Jeg bor ved fantastiske Østensjøvannet i Oslo med en unik utsikt utover enger som fortsatt er grønne til tross for at høsten er godt i gang. Så hvorfor i alle dager skal jeg dekke til denne flotte utsikten med et "slitent" rekkverk i tre, når jeg kan bruke glassrekkverk, slik at jeg kan nyte utsikten og slippe inn godt med lys – lekkert!

Regler for montering av glassrekkverk

Veien var kort til glassmesteren som kom på befaring, tok mål og forklarte meg hva slags glass jeg skal bruke og sist men ikke minst, det viktigste; hvilke lover og regler som må overholdes når man skal montere et glassrekkverk.

Følgende regler må følges: 

  • Glassrekkverket skal være så høyt at klatring forhindres og utformet på en slik måte at det sikrer mot fall og sammenstøt.
  • Høyden på glasset skal være på minimum 1,0 meter.
  • Er terrassen eller balkongen høyere enn 10 meter over terrenget, skal glasshøyden være på minimum 1,2 meter.
  • Er overkant av glasset/rekkverket 0,9 meter, må det monteres opp en håndlist, som det heter på fagspråket.
  • Håndlisten/rekkverket kan være i tre eller aluminium og spenne over flere glass. Rekkverket skal fungere som en ekstra beskyttelse dersom ett av glassene skulle briste.

Krav om laminert og herdet glass

Glasset som monteres i rekkverket må være herdet glass og laminert glass, litt avhengig av festemetode.

Herdet glass og laminert glass brukes for å gjøre minimal skade hvis glasset skulle knuse. Herdet glass granulerer og lamineringen sikrer at bitene ikke faller ned, men blir hengene fast i lamineringen. Ja, da var det bare å sette i gang, for nå skulle jeg få et rekkverk i glass, som jeg slipper å pusse ned og male - bare bruke pussefillen innimellom!

 

Glass rekkvekr, glass i trapp
Slik kan det se ut med glass montert som rekkvek på terrassen eller i en trappeoppgang - ganske fint ble det!

 

Mitt neste prosjekt blir trappegangen inne - der er det montert et skikkelig 1970-talls rekkverk i tre. Ikke særlig "up to date" og slipper inn lite lys. Ved å montere et glassrekkverk vil trappen få en helt annen "look", den vil rett og slett bli skikkelig lekker.

 

Innendørs rekkverk i glass
Glassrekkverk til inspirasjon

 

Glassfagkjeden kan glassrekkverk!

Så går du rundt og lurer på om du skal gjøre som jeg, ta kontakt. Vi kan hjelpe deg med å komme igang med dine prosjekter, eller rett og slett gi deg gode ideer på hva du kan bruke glass til!

Lykke til - jeg er ihvertfall kjempefornøyd med mitt glassrekkverk-prosjekt!

Hilsen fornøyd kunde

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.