Glassbloggen

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Så fort vi er over i et nytt kalenderår, begynner vi nordmenn å telle ned til våren og de solrike, lysere og varmere dagene som venter. Optimistene glemmer fra år til år hvor lang senvinteren kan være, mens andre husker de kalde vindgufsene som slo inn på terrassen til langt ut i april. Heldigvis finnes det måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i tiden før våren har vunnet over vinteren.

Planlegging og forberedelse

Skal du plante grønnsaker eller blomster til å ha ute på terrassen din, bør du starte dem innendørs allerede nå. Et annet tiltak for å klargjøre uteplassen din for vår- og sommersesongen, er å investere i en god beskyttelse mot vind og vær. Med en levegg i glass kan du forlenge utesesongen, samtidig som du ikke mister noe av det etterlengtede dagslyset. Begynner du å planlegge dette allerede nå, kan leveggen stå klar til snøen har smeltet.


Mange muligheter med levegg

En levegg kan utformes slik du ønsker, og slik at du får utnyttet plassen på din balkong, terrasse eller veranda best mulig. Leveggen skjermer for kald vind, og vil på den måten gjøre terrassen til et mer innbydende oppholdssted gjennom større deler av året.

Ønsker du farget glass eller innslag av frostet glass i leveggen din, kan dette ordnes. Den visuelle og praktiske utformingen kan tilpasses dine ønsker og behov.


Trygg levegg med herdet, laminert glass

En levegg settes som regel opp med herdet, laminert glass, som tåler mye belastning, og som er trygt dersom noen skulle være uheldige og knuse glasset. Dette skal godt gjøres, men dersom noen eksempelvis faller eller en skarp og tung gjenstand treffer leveggen, vil det laminerte glasset granulere. Det granulerte glasset er små, runde biter som man ikke skjærer eller skader seg på.

 

Rekkverk i glass

Du kan også vurdere å supplere med et rekkverk i glass. Visuelt er dette svært innbydende og delikat og har du naboer som bor tett på, kan du på samme måte som med leveggen alltids velge frostet glass for å begrense innsynet.

Det finnes uendelige muligheter for å utforme et lunt og pent uteområde, og det første du bør gjøre, er å kontakte en glassmester for en uforpliktende samtale om hvilke alternativer som vil fungere best for akkurat deg.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage, glassrekkverk, interiørglass]
Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Norge er et land med “mye vær” som det sies. En helgardering med en vinterhage eller hagestue kan sørge for at hagen kan nytes i all slags vær, året rundt.


Innglassing av veranda – dette bør du vite

Innglassing av veranda – dette bør du vite

Det er høysesong for innglassing av veranda, men det er mange ting å tenke på når man overveier å bygge på huset eller glasse inn verandaen. Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene vi møter når folk vurderer å investere i en innglasset veranda.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.