Glassbloggen

Hvilket glass bør man bruke til glassvegger?

Med sine rene og tidløse linjer er glassvegger blitt veldig populært de siste årene. En glassvegg i hjemmet, f.eks. som skillevegg eller romdeler mellom kjøkken og stue, skaper en lys og luftig romfølelse og gir et minimalistisk, stilrent og tøft uttrykk som løfter både interiøret og verdien på boligen.

Men hva slags glass bør du velge til glassveggen?

Glassvegger leveres med ulike typer glass, avhengig av hvilke krav man har til energibesparelse, solskjerming, støydemping og sikkerhet. Les videre, så ser vi nærmere på noen viktige ting du bør tenke på når du skal investere i glassvegg.

 

Sikkerhet først!

I hjemmet skal du ikke bare føle deg trygg, men faktisk være det. Derfor er det avgjørende at glassvegger blir montert etter gjeldende forskrifter, og at kun godkjente produkter benyttes.

Til en helglassløsning – glassvegg som går fra gulv til tak – anbefaler vi at du benytter deg av sikkerhetsglass.

 

Støydempende glass – når du vil ha litt ro

Liker du å invitere familie og venner på middag? Da pleier du nok å kokkelere i vei på kjøkkenet mens gjestene sitter i stuen og gleder seg til herremåltidet. Med en skillevegg i støydempende glass mellom kjøkkenet og stuen trenger du ikke å tenke på om du lager støy mens du slipper løs din indre “Truls à la Hellstrøm”.

Det er ikke bare på kjøkkenet at støydempende glass kommer til nytte. Har du en trafikkert vei utenfor soveromsvinduet? Dette kan være til irritasjon og forargelse for de fleste. Men om du kan avse noen meter av soverommet mot den trafikkerte veien, kan du skille rommet med en glassvegg med støydempende glass. Samtidig vil du ikke hindre at lyset slipper inn. Plassen bak glassveggen kan brukes til så mye, men kan du motstå et lyst og lekkert walk inn closet?

Pilkington Optilam™ er et støyreduserende glass som fungerer perfekt for glassvegger.

Les mer om støydempende glass her.

 

Fuktige omgivelser

Hva med en hel dusjvegg på badet, der badekar og dusj er samlet bak til en felles sone, som gir en følelse av velvære og spa –og det på ditt eget baderom.

Pilkington OptiShower™ er et glass med egenskaper som er blitt utviklet for nettopp dusjsonen. Pilkington OptiShower™ hjelper deg nemlig å holde glasset fritt for kalkflekker og annet organisk smuss. Alt du trenger å gjøre, er å skylle det av med vann, så blir glasset helt klart igjen.

Her kan du lese mer om Pilkington OptiShower™.

 

Mulighetene med smijernsramme er mange

Dette er den heteste trenden innenfor interiør denne høsten, og den skyller over oss som tidevannsbølger.

Vi lar oss inspirere av de klassiske leilighetene i New York – kjent som “loft apartments.” Med harde og mørke flater. Betong, kalkmaling, dempet belysning, sorte tekstiler og ikke minst jern må til for å få den industrielle stilen komplett.

En glassvegg med smijernsramme passer helt perfekt for å understreke og binde sammen stilen til et helhetlig uttrykk. Det er mange bruksområder for denne typen vegger, og den kan benyttes i alle eksemplene nevnt ovenfor.

Om du velger smijern, kan det gjøres lekkert ved å matche armatur, til vask, dusj og badekar. Dette for å få en røff og lekker stil både på kjøkken og bad eller vaskerom.

Utvalget av glass som egner seg til dette, er bredt. Her kan du lese mer om frostet glass og dekorglass som kan brukes i tillegg til sikkerhetsglass som beskrevet ovenfor.

Ønsker du å fordype deg ytterligere, kan du lese vårt blogginnlegg med inspirasjon til hjemmet her.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassvegg]
Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Pilkington Norge er hovedleverandør av glass til Glassfagkjedens medlemmer. Fabrikken til Pilkington Norge as ligger på Elverum, hvor glasset videreforedles og der glassfagkjedens medlemmer får sitt glass fra.