Glassbloggen

Hvor kan du bruke glassrekkverk inne?

Det er ikke lenger så uvanlig å se glassrekkverk utendørs, f. eks. på balkonger og verandaer. Men finnes det noen bruksområder for glassrekkverk innendørs i hjemmet? Jeg er ganske sikker på at du allerede har funnet ut av at svaret på det spørsmålet er ‘ja’. Les videre for å få litt glassklar inspirasjon.

 

Trappen

I trappeløpet er det aller vanligste stedet å ha et glassrekkverk i hjemmet. Det er trolig på grunn av at de aller fleste trapper uansett har et rekkverk, og et glassrekkverk er bare én av mange typer man kan velge blant. Grunnen til at mange velger nettopp glassrekkverk, er at det holder trappen lys og åpen samtidig som plassen under trappen får et mer konsekvent lysinnslipp i stedet for skyggen av stendere.

 

Åpne opp andre etasje

Av en eller annen grunn blir andre etasje ofte en litt “no-go zone” – et sted man ikke byr opp gjester til. Kanskje det er fordi soverommene er der, eller fordi det bare har blitt vanlig at man holder seg på første etasje. Men som regel er andreetasjen den med best utsikt over området, så hvorfor ikke åpne den opp og gjøre den litt mer innbydende?

Et rekkverk i glass på andre etasje vil automatisk gjøre at etasjen føles mye mer innbydende for gjester. Man viser at det ikke er noe man ønsker å skjule eller noe som er “off-limits” for besøkende.

 

Romskiller

Nå som vi har sett på de to vanligste bruksområdene for glassrekkverk innendørs, er det på tide å åpne opp sinnet for nye ideer. Hvorfor ikke bruke glassrekkverket som en romskiller? Si at du har et inngangsparti som går rett inn i stua – da er det fort gjort at man går inn med skoene på. Samtidig ville skillevegger kunne sett litt rart ut. Hva med å sette et kort glassrekkverk to–tre meter fra inngangsdøra for å markere at ‘her slutter inngangspartiet’? På denne måten holder du de to områdene adskilt, samtidig som følelsen av et stort og åpent hus ivaretas.

Benytt deg gjerne av frostet glass for å bryte områdene litt, uten å redusere lysinnslippet i de to områdene.

Kanskje har du rom med gjenstander som du ikke vil at dine barn skal få tak i? Det kan være alt fra et verksted til et atelier. Også her kan et glassrekkverk være en glimrende idé, da du vil kunne ha full oversikt over hva din sønn eller datter gjør, samtidig som du kan arbeide i fred og ro.

 

Centrepiece

Noe som er helt i tiden, er å ha en centrepiece i hjemmet – et blikkfang. Om du vil ta dette opp til et nytt nivå, kan du faktisk bruke et glassrekkverk for å ramme inn for eksempel en palme eller en statuett midt i stuen din. Dette vil understreke verdien av din centrepiece og definitivt vekke interessen hos alle som kommer på besøk. Dette vil kreve at man har en relativt stor stue – men i rett hjem kan dette bli riktig så stilig!

Dette er noen av tipsene vi har til glassrekkverk innendørs – om du har noen spennende og innovative tips, vil vi gjerne høre fra deg!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, interiørglass, glasstrapp]
Derfor bør du vurdere et glassrekkverk til terrassen din

Derfor bør du vurdere et glassrekkverk til terrassen din

Det er ingen hemmelighet at et glassrekkverk kan få hvilket som helst hus til å se ut som at det er verdt dobbelt så mye som det egentlig er. Men hvis man ikke bare ser til det estetiske – hvorfor skal man egentlig velge glassrekkverk? Det er jo billigere å bare smekke opp noen planker, kan man lett tenke.


La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


Fem grunner til at du skal velge terrasserekkverk av glass

Fem grunner til at du skal velge terrasserekkverk av glass

Terrasserekkverket du velger kan drastisk endre utseendet på boligen din. Med et marked fullt av alternativer kan det være vanskelig å bestemme hvilken type rekkverk som egner seg.