Glassbloggen

Hvor kan du bruke glassrekkverk inne?

Det er ikke lenger så uvanlig å se glassrekkverk utendørs, f. eks. på balkonger og verandaer. Men finnes det noen bruksområder for glassrekkverk innendørs i hjemmet? Jeg er ganske sikker på at du allerede har funnet ut av at svaret på det spørsmålet er ‘ja’. Les videre for å få litt glassklar inspirasjon.

 

Trappen

I trappeløpet er det aller vanligste stedet å ha et glassrekkverk i hjemmet. Det er trolig på grunn av at de aller fleste trapper uansett har et rekkverk, og et glassrekkverk er bare én av mange typer man kan velge blant. Grunnen til at mange velger nettopp glassrekkverk, er at det holder trappen lys og åpen samtidig som plassen under trappen får et mer konsekvent lysinnslipp i stedet for skyggen av stendere.

 

Åpne opp andre etasje

Av en eller annen grunn blir andre etasje ofte en litt “no-go zone” – et sted man ikke byr opp gjester til. Kanskje det er fordi soverommene er der, eller fordi det bare har blitt vanlig at man holder seg på første etasje. Men som regel er andreetasjen den med best utsikt over området, så hvorfor ikke åpne den opp og gjøre den litt mer innbydende?

Et rekkverk i glass på andre etasje vil automatisk gjøre at etasjen føles mye mer innbydende for gjester. Man viser at det ikke er noe man ønsker å skjule eller noe som er “off-limits” for besøkende.

 

Romskiller

Nå som vi har sett på de to vanligste bruksområdene for glassrekkverk innendørs, er det på tide å åpne opp sinnet for nye ideer. Hvorfor ikke bruke glassrekkverket som en romskiller? Si at du har et inngangsparti som går rett inn i stua – da er det fort gjort at man går inn med skoene på. Samtidig ville skillevegger kunne sett litt rart ut. Hva med å sette et kort glassrekkverk to–tre meter fra inngangsdøra for å markere at ‘her slutter inngangspartiet’? På denne måten holder du de to områdene adskilt, samtidig som følelsen av et stort og åpent hus ivaretas.

Benytt deg gjerne av frostet glass for å bryte områdene litt, uten å redusere lysinnslippet i de to områdene.

Kanskje har du rom med gjenstander som du ikke vil at dine barn skal få tak i? Det kan være alt fra et verksted til et atelier. Også her kan et glassrekkverk være en glimrende idé, da du vil kunne ha full oversikt over hva din sønn eller datter gjør, samtidig som du kan arbeide i fred og ro.

 

Centrepiece

Noe som er helt i tiden, er å ha en centrepiece i hjemmet – et blikkfang. Om du vil ta dette opp til et nytt nivå, kan du faktisk bruke et glassrekkverk for å ramme inn for eksempel en palme eller en statuett midt i stuen din. Dette vil understreke verdien av din centrepiece og definitivt vekke interessen hos alle som kommer på besøk. Dette vil kreve at man har en relativt stor stue – men i rett hjem kan dette bli riktig så stilig!

Dette er noen av tipsene vi har til glassrekkverk innendørs – om du har noen spennende og innovative tips, vil vi gjerne høre fra deg!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, interiørglass, glasstrapp]
Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

Gjennom snart 20 år i denne bransjen og med tett kontakt med glassmestere over hele landet, er det noen spørsmål som går igjen fra kunder. I denne andre artikkelen om de mest stilte spørsmålene svarer vi på fire nye spørsmål, og peker deg videre til andre artikler som utdyper temaet. 


Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.