Glassbloggen

Inspirasjon til franske dører i hjemmet

Det er lite innen interiør som er mer romantisk i uttrykket enn franske dører. Har du blikk for innredning, dagdrømmer du kanskje om franske dører inn til spisestuen. Eller ser du for deg de franske dørene på balkongen, i lyse og innbydende omgivelser – akkurat som på film?

Kanskje ikke hverdagen er helt slik som på lerretet, men du kan absolutt la deg inspirere.

 

Franske dører

Om du er usikker, så defineres franske dører slik: To dører som er satt mot hverandre uten midtstolpe.

De kan brukes både ute og inne. Glasset er som oftest klart, og rammen i klassisk hvit. På denne måten fremstår de som en tidløs klassiker. Franske dører er ikke bare for romantikere som liker shabby chic, men også for deg som setter pris på rene linjer og en mer moderne fremtoning.

 

Ta klassikeren med inn i nåtiden

Franske dører behøver ikke å være klassisk hvite med gjennomsiktig glass, selv om det er slik vi best kjenner dem. Tenk utenfor boksen, for valgene er mange. Her er tre glass som kan gjøre dine franske dører unike, moderne og stilfulle.

 

Silketrykket glass – noe helt unikt

Du kan velge et ferdig trykk på glasset, men du kan også selv tegne figurer, et mønster, skrive sitater eller hva du måtte ønske av dekorasjon. Med dagens digitale løsninger kan du faktisk trykke fotografi rett på overflaten av glasset.

Se for deg et landskapsbilde du tok sammen med samboeren på deres første topptur, trykket for evig på glass. På denne måten kan du omgi deg med gode minner, men på et helt unikt vis. Om du ble nysgjerrig, kan du lese mer om silketrykket glass her.

 

Brennglassert glass – for den lekne

Brennglassert glass gir muligheten for et friskt innspill i interiøret. Dette glasset kan bestilles i en rekke farger. Fargen ligger på baksiden av glasset og gir en blank overflate på fremsiden. Glasset er varmebehandlet i fargeprosessen, noe som gjør at glasset i tillegg er herdet. Les vårt innlegg om brennlakkert glass her.

 

Frostet glass – når privatlivet skal skjermes

Om du har franske dører inn til soverommet, kan det være nyttig med frostet glass for å unngå innsyn. Dette gjelder spesielt bygårdsleiligheter fra forrige århundreskifte, der en av de prominente spisestuene har fått ny funksjon som soverom.

 

Sikkerhet

Helt på tampen er det viktig å nevne sikkerhet. Ved bruk av glass må alltid sikkerheten vurderes. Franske dører kan være utsatt for påkjenninger som slag og “smelling i dørene”, og de må tåle om noen faller inn i døren, uten dramatiske konsekvenser. Derfor er det viktig å bruke glasstyper som er herdet, og som er beregnet på bruk i dører.

Enten du vil ha romantikk inn i hverdagen eller bare fornye din bolig, så er franske dører en klassiker. Du kan gjøre en spennende vri, eller underbygge den klassiske stilen. Uansett er valget er ditt, og mulighetene er mange.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.