Glassbloggen

Inspirasjon til franske dører i hjemmet

Det er lite innen interiør som er mer romantisk i uttrykket enn franske dører. Har du blikk for innredning, dagdrømmer du kanskje om franske dører inn til spisestuen. Eller ser du for deg de franske dørene på balkongen, i lyse og innbydende omgivelser – akkurat som på film?

Kanskje ikke hverdagen er helt slik som på lerretet, men du kan absolutt la deg inspirere.

 

Franske dører

Om du er usikker, så defineres franske dører slik: To dører som er satt mot hverandre uten midtstolpe.

De kan brukes både ute og inne. Glasset er som oftest klart, og rammen i klassisk hvit. På denne måten fremstår de som en tidløs klassiker. Franske dører er ikke bare for romantikere som liker shabby chic, men også for deg som setter pris på rene linjer og en mer moderne fremtoning.

 

Ta klassikeren med inn i nåtiden

Franske dører behøver ikke å være klassisk hvite med gjennomsiktig glass, selv om det er slik vi best kjenner dem. Tenk utenfor boksen, for valgene er mange. Her er tre glass som kan gjøre dine franske dører unike, moderne og stilfulle.

 

Silketrykket glass – noe helt unikt

Du kan velge et ferdig trykk på glasset, men du kan også selv tegne figurer, et mønster, skrive sitater eller hva du måtte ønske av dekorasjon. Med dagens digitale løsninger kan du faktisk trykke fotografi rett på overflaten av glasset.

Se for deg et landskapsbilde du tok sammen med samboeren på deres første topptur, trykket for evig på glass. På denne måten kan du omgi deg med gode minner, men på et helt unikt vis. Om du ble nysgjerrig, kan du lese mer om silketrykket glass her.

 

Brennglassert glass – for den lekne

Brennglassert glass gir muligheten for et friskt innspill i interiøret. Dette glasset kan bestilles i en rekke farger. Fargen ligger på baksiden av glasset og gir en blank overflate på fremsiden. Glasset er varmebehandlet i fargeprosessen, noe som gjør at glasset i tillegg er herdet. Les vårt innlegg om brennlakkert glass her.

 

Frostet glass – når privatlivet skal skjermes

Om du har franske dører inn til soverommet, kan det være nyttig med frostet glass for å unngå innsyn. Dette gjelder spesielt bygårdsleiligheter fra forrige århundreskifte, der en av de prominente spisestuene har fått ny funksjon som soverom.

 

Sikkerhet

Helt på tampen er det viktig å nevne sikkerhet. Ved bruk av glass må alltid sikkerheten vurderes. Franske dører kan være utsatt for påkjenninger som slag og “smelling i dørene”, og de må tåle om noen faller inn i døren, uten dramatiske konsekvenser. Derfor er det viktig å bruke glasstyper som er herdet, og som er beregnet på bruk i dører.

Enten du vil ha romantikk inn i hverdagen eller bare fornye din bolig, så er franske dører en klassiker. Du kan gjøre en spennende vri, eller underbygge den klassiske stilen. Uansett er valget er ditt, og mulighetene er mange.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.