Glassbloggen

Selvrensende glass i næringsbygg, dette er fordelene

Skrevet i vinduer

Skal bedriften din bygge en ny og moderne bygning for en bedriftskunde? Valg av glass er noe av det viktigste når du skal planlegge et slikt prosjekt, siden det vil ha stor innvirkning på mer enn bare det estetiske. 

Selvrensende glass bør være en selvfølge i alle store byggeprosjekt. Hvis dere ikke har begynt med det ennå, er tiden moden for det.

Slik fungerer det

Pilkington Activ™ er et vanlig glass med et belegg av titandioksid på utsiden. Belegget aktiveres av dagslys og fuktighet, som siden gir glasset to nye egenskaper. Den ene er at belegget bryter ned organisk smuss, og den andre er at overflatespenningene forsvinner, slik at regnvannet lett kan skylle glasset rent. Titandioksidene kan ikke brukes opp, men vil fungere så lenge glasset får dagslys og normal luftfuktighet.

 

 

Så hva er egentlig grunnene til å bruke selvrensende glass i næringsbygninger, lurer du kanskje på nå. Her er fem praktiske grunner til at dere bør benytte dere av selvrensende glass i det kommende prosjektet.

 

1. Miljøvennlig

De aller fleste bedrifter er opptatt av å skape minst mulig negativ innvirkning på miljøet. Selvrensende glass sikrer at glasset ikke må vaskes med giftige rengjøringsmiddel. Det er dermed helt miljøvennlig å bruke, siden det er regnvann som holder rutene rene.

 

2. Kostnad

Bedriften eller bedriftene som skal inn i bygget, vil ikke trenge å betale for vindusvask. Å holde vinduene rene kan kjapt bli en relativt dyr affære, siden de konstant eksponeres for støv, pollen og andre urenheter som finnes i luften. Det blir med andre ord mye billigere å vedlikeholde vinduene med selvrensende glass enn det er med vanlig glass.

 

3. Mange bruksområder

Selvrensende glass kan ikke bare brukes i vinduer, men også i glassrekkverk på for eksempel balkonger eller en takterrasse. Du trenger med andre ord ikke å tenke på at du må bruke forskjellige leverandører eller forskjellige typer glass til de ulike bruksområdene for glass på utsiden bygget.

 

4. Verdens første selvrensende glass

Pilkington Activ™ er verdens første selvrensende glass. Det har nylig blitt verifisert og oppfyller dermed offisielt den nye europeiske standarden for selvrensende glass. EN 1096-5 tester og klassifiserer selvrensende egenskaper for belagt glass. Dette er den eneste uavhengige vurderingen som kan dokumentere egenskaper til produkter som bruker hydrofile og fotokatalytiske egenskaper for å forbedre glassets renhet.

 

5. Kan kombineres med forskjellige glasstyper

Belegget til selvrensende glass påføres under produksjonsprosessen og kan brukes til mange forskjellige typer glass, slik som Pilkington Activ Optitherm™ S3, Pilkington Activ Suncool™, Pilkington Activ™ Blue, Pilkington Activ Optilam™ og Pilkington Activ Optiphon™. Det kan også herdes for å få et enda sterkere og tryggere glass. Ved å kombinere selvrensende glass med annet funksjonelt glass i isolerglassruter eller lenkede strukturer kan de fleste funksjonelle krav bli oppfylt.

 

Når du velger selvrensende glass, velg det som er sertifisert. Dermed kan du være sikker på at du velger et bra og pålitelig produkt. Kontakt gjerne oss på Glassfagkjeden for mer informasjon om selvrensende glass.

 Gratis e-bok

Relaterte blogginnlegg


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg. 


Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Med de nedbørsmengdene vi forholder oss til her til lands, skulle man tro de fleste nordmenn er godt vant med regn, og at vi forblir nokså upåvirket av værforholdene. Tvert om virker det som mange nordmenn blir såkalt værsyke, og opplever at dagen blir like grå som den regntunge himmelen utenfor husets vegger. En gladnyhet er det jo da at du kan dra fordeler av regnet på måter du kanskje ikke har tenkt over.


Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Valget av bolig handler som kjent om “location, location, location”. De fleste av oss har en forestilling om hva slags nærmiljø vi ønsker oss og trives best i, men det er ikke alltid mulig å forene dette ønsket med realiteten. Mange bor derfor nært trafikkerte veier, i leilighet med felles bakgård eller midt i en travel handlegate.