Glassbloggen

Snøspray – koselig i jula, men hvordan fjerner man det?

Å spraye litt snøspray på vinduer og speil kan gi mye god julefølelse i hjemmet. Det er rett og slett julekos på boks. Men etter å ha gjort det én gang er risikoen at du aldri vil gjøre det igjen. For hvor vanskelig var det ikke å fjerne det den gangen du prøvde deg på snøspray? 

Du fikk trolig stygge fettflekker på glasset som tok evigheter å fjerne. Men det trenger det ikke å gjøre.

 

Hva er egentlig snøspray?

Snøspray inneholder mange forskjellige fettprodukter – en av disse ingrediensene er ofte stearinsyre. Når du skal fjerne snøspray fra vinduet, er det altså på mange måter som at du skal fjerne stearin fra vinduet. Av denne grunnen er det ikke lurt å spraye snøspray på vegger og materialer som lett får fettflekker.

 

Hvordan fjerner man snøspray?

Det er mange måter å fjerne snøspray på, blant annet finnes det nå produkter utviklet spesifikt for dette. Dersom du ikke ønsker å kjøpe et slikt produkt, har du trolig alt du trenger hjemme.

 

Metode 1: Vindusvaskemiddel og klut

Avhengig av hva snøsprayen inneholder – innholdet er nemlig litt forskjellig fra produsent til produsent – kan du bare bruke vindusvaskemiddel og klut. Begynn med å spraye vaskemiddelet på hele vinduet og la det virke i ca. ti minutter. Legg et håndkle eller papir i bunnen av vinduet, slik at det ikke renner. Spray deretter vindusvaskemiddel på glasset en gang til og fjern snøsprayen med en klut.

 

Metode 2: Sprit og klut

Det er få ting som fjerner fettflekker så godt som sprit. Du kan bare ha litt på en klut og begynne å fjerne snøsprayen. Dette fungerer for de aller fleste snøspray-produkter. Husk å tørke av glasset med en tørr klut eller kjøkkenpapir i etterkant.

 

Vanskeligere enn dette trenger det ikke å være. La ikke vindusvasken hindre deg i å ha en så koselig jul som mulig. Det er detaljene som utgjør prikken over i-en, og barna dine vil elske å få lov til å spraye ulike figurer og mønster på vinduene.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer, glass på bad]
Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Et tilsynelatende paradoks med moderne, høyisolerende vindusglass er at de øker risikoen for dugg på utsiden av rutene. Hvordan kan dette ha seg?


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Hva er det som påvirker hvordan en glassfasade blir seende ut til slutt? Og kan arkitektens og byggherrens visjoner for glassfasaden skape praktiske utfordringer?

Les mer i del to av intervjuet med glassekspert Tore Tronrud.


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Produkt- og teknologiutviklingen innenfor glassløsninger ser praktisk talt ingen grenser. I dag kan glass optimaliseres for å imøtekomme de strengeste krav til energibruk, solbeskyttelse, støydemping, brannvern og sikkerhet.