Glassbloggen

Snøspray – koselig i jula, men hvordan fjerner man det?

Å spraye litt snøspray på vinduer og speil kan gi mye god julefølelse i hjemmet. Det er rett og slett julekos på boks. Men etter å ha gjort det én gang er risikoen at du aldri vil gjøre det igjen. For hvor vanskelig var det ikke å fjerne det den gangen du prøvde deg på snøspray? 

Du fikk trolig stygge fettflekker på glasset som tok evigheter å fjerne. Men det trenger det ikke å gjøre.

 

Hva er egentlig snøspray?

Snøspray inneholder mange forskjellige fettprodukter – en av disse ingrediensene er ofte stearinsyre. Når du skal fjerne snøspray fra vinduet, er det altså på mange måter som at du skal fjerne stearin fra vinduet. Av denne grunnen er det ikke lurt å spraye snøspray på vegger og materialer som lett får fettflekker.

 

Hvordan fjerner man snøspray?

Det er mange måter å fjerne snøspray på, blant annet finnes det nå produkter utviklet spesifikt for dette. Dersom du ikke ønsker å kjøpe et slikt produkt, har du trolig alt du trenger hjemme.

 

Metode 1: Vindusvaskemiddel og klut

Avhengig av hva snøsprayen inneholder – innholdet er nemlig litt forskjellig fra produsent til produsent – kan du bare bruke vindusvaskemiddel og klut. Begynn med å spraye vaskemiddelet på hele vinduet og la det virke i ca. ti minutter. Legg et håndkle eller papir i bunnen av vinduet, slik at det ikke renner. Spray deretter vindusvaskemiddel på glasset en gang til og fjern snøsprayen med en klut.

 

Metode 2: Sprit og klut

Det er få ting som fjerner fettflekker så godt som sprit. Du kan bare ha litt på en klut og begynne å fjerne snøsprayen. Dette fungerer for de aller fleste snøspray-produkter. Husk å tørke av glasset med en tørr klut eller kjøkkenpapir i etterkant.

 

Vanskeligere enn dette trenger det ikke å være. La ikke vindusvasken hindre deg i å ha en så koselig jul som mulig. Det er detaljene som utgjør prikken over i-en, og barna dine vil elske å få lov til å spraye ulike figurer og mønster på vinduene.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer, glass på bad]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.