Glassbloggen

Snøspray – koselig i jula, men hvordan fjerner man det?

Å spraye litt snøspray på vinduer og speil kan gi mye god julefølelse i hjemmet. Det er rett og slett julekos på boks. Men etter å ha gjort det én gang er risikoen at du aldri vil gjøre det igjen. For hvor vanskelig var det ikke å fjerne det den gangen du prøvde deg på snøspray? 

Du fikk trolig stygge fettflekker på glasset som tok evigheter å fjerne. Men det trenger det ikke å gjøre.

 

Hva er egentlig snøspray?

Snøspray inneholder mange forskjellige fettprodukter – en av disse ingrediensene er ofte stearinsyre. Når du skal fjerne snøspray fra vinduet, er det altså på mange måter som at du skal fjerne stearin fra vinduet. Av denne grunnen er det ikke lurt å spraye snøspray på vegger og materialer som lett får fettflekker.

 

Hvordan fjerner man snøspray?

Det er mange måter å fjerne snøspray på, blant annet finnes det nå produkter utviklet spesifikt for dette. Dersom du ikke ønsker å kjøpe et slikt produkt, har du trolig alt du trenger hjemme.

 

Metode 1: Vindusvaskemiddel og klut

Avhengig av hva snøsprayen inneholder – innholdet er nemlig litt forskjellig fra produsent til produsent – kan du bare bruke vindusvaskemiddel og klut. Begynn med å spraye vaskemiddelet på hele vinduet og la det virke i ca. ti minutter. Legg et håndkle eller papir i bunnen av vinduet, slik at det ikke renner. Spray deretter vindusvaskemiddel på glasset en gang til og fjern snøsprayen med en klut.

 

Metode 2: Sprit og klut

Det er få ting som fjerner fettflekker så godt som sprit. Du kan bare ha litt på en klut og begynne å fjerne snøsprayen. Dette fungerer for de aller fleste snøspray-produkter. Husk å tørke av glasset med en tørr klut eller kjøkkenpapir i etterkant.

 

Vanskeligere enn dette trenger det ikke å være. La ikke vindusvasken hindre deg i å ha en så koselig jul som mulig. Det er detaljene som utgjør prikken over i-en, og barna dine vil elske å få lov til å spraye ulike figurer og mønster på vinduene.

Les mer: Er det på tide å bytte vinduer?

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer, glass på bad]
De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Vinduer i energispareglass kan bedre ditt inneklima og være kostnadsbesparende.


Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Våren er endelig her, og solen begynner å varme godt i alle kriker og kroker. På den ene siden er våren trolig mer etterlengtet enn den har vært på mange år, men på den andre siden er det mange som sliter med altfor høy innetemperatur allerede nå.