Glassbloggen

Snøspray – koselig i jula, men hvordan fjerner man det?

Å spraye litt snøspray på vinduer og speil kan gi mye god julefølelse i hjemmet. Det er rett og slett julekos på boks. Men etter å ha gjort det én gang er risikoen at du aldri vil gjøre det igjen. For hvor vanskelig var det ikke å fjerne det den gangen du prøvde deg på snøspray? 

Du fikk trolig stygge fettflekker på glasset som tok evigheter å fjerne. Men det trenger det ikke å gjøre.

 

Hva er egentlig snøspray?

Snøspray inneholder mange forskjellige fettprodukter – en av disse ingrediensene er ofte stearinsyre. Når du skal fjerne snøspray fra vinduet, er det altså på mange måter som at du skal fjerne stearin fra vinduet. Av denne grunnen er det ikke lurt å spraye snøspray på vegger og materialer som lett får fettflekker.

 

Hvordan fjerner man snøspray?

Det er mange måter å fjerne snøspray på, blant annet finnes det nå produkter utviklet spesifikt for dette. Dersom du ikke ønsker å kjøpe et slikt produkt, har du trolig alt du trenger hjemme.

 

Metode 1: Vindusvaskemiddel og klut

Avhengig av hva snøsprayen inneholder – innholdet er nemlig litt forskjellig fra produsent til produsent – kan du bare bruke vindusvaskemiddel og klut. Begynn med å spraye vaskemiddelet på hele vinduet og la det virke i ca. ti minutter. Legg et håndkle eller papir i bunnen av vinduet, slik at det ikke renner. Spray deretter vindusvaskemiddel på glasset en gang til og fjern snøsprayen med en klut.

 

Metode 2: Sprit og klut

Det er få ting som fjerner fettflekker så godt som sprit. Du kan bare ha litt på en klut og begynne å fjerne snøsprayen. Dette fungerer for de aller fleste snøspray-produkter. Husk å tørke av glasset med en tørr klut eller kjøkkenpapir i etterkant.

 

Vanskeligere enn dette trenger det ikke å være. La ikke vindusvasken hindre deg i å ha en så koselig jul som mulig. Det er detaljene som utgjør prikken over i-en, og barna dine vil elske å få lov til å spraye ulike figurer og mønster på vinduene.

Les mer: Er det på tide å bytte vinduer?

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer, glass på bad]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.