Glassbloggen

5 annerledes påskeblomster til ditt vindu

All ære til tulipaner og påskeliljer, men kanskje det er på tide å tenke nytt? Vi skriver ofte om hvordan du kan tenke nytt med hensyn til funksjonene på dine vinduer, men hva med det som skal stå i vinduet? Her får du fem lekre tips til blomster som passer utmerket til ditt vindu nå som våren er rett rundt hjørnet.

 

1. Solstjerne


1ornithogalumSolstjerne, eller Ornithogalum dubium, som den heter på latin, er en fargesprakende blomst i oransje toner. Denne pene planten fås kjøpt i de aller fleste blomsterforretninger og er like glad i vårsola som vi er her i Skandinavia. De dager da sola ikke helt når gjennom skyene, føles det som at solstjernen har klart å bevare solens essens og lyser opp vinduet. Noen ganger kan det imidlertid bli for mye av det gode, når sola varmer opp slik at det blir ulidelig varmt innendørs. Da kan du alltid benytte deg av solbeskyttende glass, solstjernen vil uansett trives godt og få nok med energi.

 

 

2. Rutelilje

1fritillariaRuteliljen er egentlig en hageblomst, men vi er allerede inne i mars måned, og vinteren ser ikke ut til å ha noen planer om å slippe grepet helt ennå. Men ikke la dette hindre deg i å tyvstarte våren – du kan fint plante ruteliljer i en potte innendørs og nyte dens vakre blomster.

Dersom du har en vinterhage, vil ruteliljen trives meget godt her, da den får rikelig med sol og en litt svalere temperatur, noe som vil føre til at den blomstrer lenger. Ruteliljen trives nemlig når det er litt kaldere, så dersom du planter den innendørs, bør du sørge for at den ikke plasseres over en varmeovn. Ruteliljen kommer i mange forskjellige farger og mønster, men de vanligste er lilla og hvit.

 

3. Gul kala

1kallaØnsker du å følge konvensjonens farger og få inn litt gult i hjemmet ditt? Da finnes det faktisk alternativer til påskeliljer og tulipaner. Kala finnes i alle regnbuens farger og vil definitivt føre til påskestemning i ditt vindu. Del gjerne denne herlige påskefølelsen med naboene dine gjennom å bruke selvrensende glass, slik at de også kan se denne vakre blomsten fra gaten.

 

 

 

 

4. Tøffelblomst

1toffelblommaEller hva med en skikkelig tøff tøffelblomst? Den gule fargen passer utmerket til påske, men er litt mer dus enn mange andre gule blomster. Tøffelblomsten var skikkelig populær for noen år siden, men i det siste har den gjort et comeback og kan nå fåes i mange forskjellige varianter. Du kan også samle opp frøene når den har blomstret ferdig, og spre dem i hagen. Tøffelblomsten er en ettårig blomst, men er glad i å spre seg uten å ta over hagen.

 

 

5. Dendrobium

1dendrobiumDet hadde vært rart med et innlegg om blomster som ikke tar opp minst én orkidé. Selv om brudeorkideer er pent, er det ikke mye mer spesielt enn tulipaner nå om dagen, så hvorfor ikke pynte vinduet ditt med en sterkt gul dendrobium? De vil blomstre kraftig i flere uker, for siden å gå inn i en dvaleperiode hvor planten kun er grønn. Med rett stell kan du få den til å blomstre igjen om noen måneder.

 

 

 

Kombiner din kreativitet med våre smarte glassløsninger for vinduer. Akkurat som med planter er det kun du som setter grensene for hva som er mulig å gjøre med vinduer. For mer inspirasjon til vinduer, last ned vår gratis e-bok "Oppfyll drømmen om perfekte vinduer".

Les mer: Er det på tide å bytte vinduer?

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, vinduer]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.