Glassbloggen

Dette bør du tenke på når du velger speil til badet

For de fleste er et speil på badet kanskje bare et speil. Men hvis man tenker litt over det, kan et speil være mye mer enn dette, og ha flere funksjoner enn bare å være speil over vasken. Et speil kan blant annet brukes som designelement, for å gjøre rommet større eller for å skjule ting.

I denne artikkelen går vi gjennom noen av tingene du bør tenke over når du skal velge speil til badet ditt. 

Speil som designelement

Et speil kan ha mange fasonger, det kan være lite eller stort, firkantet, avlangt, rundt, ovalt…. valgene er mange, og et speil kan gjøre mye for å endre uttrykket på badeværelset ditt. 

Med eller uten ramme : Et speil kan være med eller uten ramme, og dette vil ha mye å si for hvordan speilet oppleves i rommet. Et speil uten ramme gir et stramt og enkelt inntrykk, mens et speil med stor, ornamentert ramme kan bli et stilig blikkfang i rommet.

Farge:  Fargen på rammen rundt speilet vil ha mye å si. Mørke farger gir en mer dramatisk effekt og står mer ut enn om man velger et speil med lyse farger på rammen.        

Form: Det er så og si ingen grenser for hvilken form et speil kan ha, og formen du velger på speilet vil ha mye å si både for hvor funksjonelt det er, og hvor dekorativt det er. Rektangulære speil over vasken er kanskje det mest vanlige, og er både funksjonelt og praktisk, mens runde speil over vasken gir mindre speilflate, men gir en dekorativ effekt i rommet. Du kan også velge å dekke en hel vegg med speil, hvis du har en vegg som egner seg for dette. 

Funksjonell bruk av speil 

Du kan velge å bruke speilet på badet helt tradisjonelt - som et speil du ser deg i når du gjør morgenstellet eller kveldsstellet. Du kan også velge å gi speilet forskjellige funksjoner. Ved å ta høyde for funksjon kan du forandre opplevelsen av badeværelset ditt med relativt enkle grep.

Skape dybde i rommet: Store speil på badeværelset vi gjøre at rommet føles større og øke dybdefølelsen. 

Lysere bad med store speil : Et speil har en lysreflekterende overflate som vil bidra til at badet vil kunne virke både større og lysere ved riktig plassering. Jo større speil, desto mer lys vil reflekteres. 

Speildør: Det er mulig å lage selve baderomsdøren i speilglass. En slik dør vil man kunne se ut av når man er inne på badet, mens de som er utenfor ikke kan se inn. Dette kan være et spennende alternativt for foreksempel badeværelser som ligger ut mot rom med utsikt - på denne måten stenger man ikke utsikten ute. 

 Baderomsdør i glass – åpent, men privat

Gjemme ting bak speil: Man kan gjemme så forskjellige ting som en tv, toalettet eller hyller bak speil, enten ved hjelp av skyvedører eller ved hjelp av spesialglass.

Verdens vakreste toalett

Forskjellige typer speil til forskjellige typer bruk

Det finnes mange forskjellige typer speil, og bare fantasien setter grenser for hvordan man kan bruke speil på badet. Hvis du ønsker hjelp til å finne løsninger til akkurat ditt bad, så ta kontakt med en av våre glassmestere. 

 

Ønsker du å vite mer om forskjellige typer speilglass, kan du laste ned denne e-boken gratis.

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [speil, baderom, glass på bad]
Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Pilkington Norge er hovedleverandør av glass til Glassfagkjedens medlemmer. Fabrikken til Pilkington Norge as ligger på Elverum, hvor glasset videreforedles og der glassfagkjedens medlemmer får sitt glass fra.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Slik bruker du speil som designelement i stuen

Slik bruker du speil som designelement i stuen

Et speil har mange bruksområdet, og det å henge speil i stuen er kanskje ikke noe du har tenkt på som en mulighet. Men ved å bruke speil,  kan du øke romfølelsen og fremheve ting du er glad i, eller hente litt av det som er utenfor vinduet inn i stuen.