Glassbloggen

Moderne dusjløsninger i 2019

For den som er interessert i interiørdesign kommer det nok ikke som en stor overraskelse at det for tiden er stort fokus på dusjsonen. Det har vokst frem mange trender i år innenfor akkurat dette området. I dette innlegget ser vi litt nærmere på fem av disse.

 

Sterk kontrast med store sorte elementer

Sorte møbler har vært en hot trend i de siste årene - og nå gjelder denne trenden også for dusjsonen. Dusjer med glassdører og glassvegger med en tykk sort ramme rundt er noe av de aller heteste innen interiørdesign akkurat nå. Det kan se ut til at vi forflytter oss fra det minimalistiske til en kombinasjon av minimalisme og barokk. Dette gjelder ikke bare for dusjen på badet, uten også på speil.

 

Sortglassdusj

 

Les også: Speil på badet - dette bør du vite

 

Glassfliser

Etter mange år hvor keramikk- og steinfliser har vært et must-have i et hvert nyoppusset baderom, har glassfliser begynt å ta alt større plass. Glassfliser er  like passende i et baderomsmiljø som keramikkfliser og gir baderommet et estetisk inntrykk andre fliser ikke klarer å oppnå. Som regel er disse brennlakkerte, det vil si fargede - men det kan man selvfølgelig bestemme selv.

 

Stort er bedre

Når man snakker om minimalisme - ting skal ikke lenger skjules eller ryddes vekk, nå skal vi åpne opp alle rom, og dusjsonen er intet unntak. Dusjsonen skal få så stor plass som mulig i baderommet - men det er ikke alltid man har denne plassen. Da kan det være fint å benytte seg av et klart glass som for eksempel Pilkington Optiwhite™ til glassveggen slik at dusjen føles  større en det kanskje er. Man kan også bruke Pilkington OptiShower™Pilkington OptiShower™ er et korrosjonsbestandig glass for rom med stor luftfuktighet som f. eks. baderom, dusj-soner og spa anlegg. Glasset er enkelt å rengjøre fordi smuss, kalk og såperester ikke fester seg på glassoverflaten. Pilkington OptiShower™ leveres på 8mm Pilkington Optiwhite™ fra Pilkington sin fabrikk på Elverum. 

 

Storglassdusj

 

Stort vindu

Og når man først snakker om ting som ikke skal skjules..... - i 2019 har en litt spesiell trend vokst frem. For oss her oppe i nord som kanskje er litt mer private av oss enn i mange andre land har ikke denne trenden kommet like langt som i sør-europa, men noe som blir alt vanligere er et stort vindu i dusjen. Det vil si et vindu som strekker seg fra gulv til tak. Dette fungerer nok aller best om man ikke har naboer tett innpå seg - men om man fortsatt ønsker å hoppe på denne trenden, kan man for eksempel benytte seg av frostet eller diffust ornamentglass slik at man får inn det naturlige lyset, samtidig som man beholder det private elementet av dusjen.

Det finnes også mange som velger å benytte seg av et helkroppsspeil i dusjen istedenfor et vindu, men vi har også sett 5-stjerners hotell hvor man har gått for både helkroppsspeil og stort vindu. Dette ser naturligvis veldig åpent og fresht ut - men husk at du skal trives i, og være komfortabel i din egen dusj.

 

vinduglassdusj

 

Lettvasket dusjglass

Sist men ikke minst så lever vi i en verden hvor tid er en luksusvare - dette har ført til at dusjglass med selvrensende egenskaper har vokst fram. Pilkington OptiShower™ er et eksempel på dette. Glasset er belagt, derfor er det lett å rengjøre for kalk og såperester - det fester seg ikke så lett på glasset. Bruk en myk klut for å tørke av på både innside og utside av dusjsonen.

 

rengjoreglassdusj

 

New Call-to-action 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer, glass på bad]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.