Glassbloggen

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.

 

Gnistbeskytter i glass

Med den lune, koselige stemningen i sentrum, er en peis et selvsagt innslag på stuen. Velger du en innsats med glass, vil du få maksimalt utbytte av flammene. Lite kan slå en stue med dempet belysning og den varme følelsen av rødoransje lys som flommer utover rommet, mens flammene spraker livlig.

For å unngå å bryte opp rommet for mye, og for å kunne vise frem det vakre gulvet ditt, er det ekstra fint å ha gulvplaten foran peisen i glass. Glasset er like trygt som en plate i annet materiale. Pass bare på å følge forskriftene for hvor stor del av området foran peisen gulvplaten skal dekke, så har du en trygg, innbydende peis som dere kan varme dere på og nyte synet av.

 

Naturen inn i hjemmet

Med et mål om å hente mest mulig av naturen inn i hjemmet, er store vinduer som slipper inn masse naturlig dagslys, et godt valg. Bor du med naturen utenfor vinduet, vil det også hjelpe med store vindusflater, slik at du kan se naturen utenfor, enten det er trær og fugler, regnet som slår mot vinduene dine, blomsterbedene i hagen eller fjellene i det fjerne.

natur.stue

Kanskje er det på tide å sette inn det vinduet i taket dere har snakket om, bytte ut den gamle balkongdøra med en skyvedør, eller erstatte det tunge verandarekkverket med et i glass? Ved å ta i bruk glass i skyvedør eller rekkverk, kan du virkelig åpne opp og slippe naturen inn, og utnytte det naturlige lyset og den visuelle tilgangen på naturen maksimalt.

Her får du fem gode grunner til hvorfor du bør gå for et terrasserekkverk i glass. Eller kanskje skyvedør i glass inne? Les mer om dette her!

Mer farger

Nå skal vi bort fra minimalismen og den sobre, nøytrale fargepaletten. Det er på tide å la fargene komme til sin rett igjen, og alle farger er lov. Du kan velge din favoritt, og gjerne kombinere med mønster og detaljer, enten på veggene eller i form av puter, tepper og andre materialer.

Enten du synes det holder med én fargerik vegg i stua, eller du ønsker å male hele stua i favorittfargen din, er det fint å leke litt med lyset og fargene i rommet. Hvorfor ikke innrede stua med noen flotte speil? Siste skrik er runde eller ovale speil, som gir et annerledes og spennende inntrykk i rommet. Mulighetene er mange, og du kan velge om du ønsker å bruke speil med ramme, eller henge speil uten ramme på veggen.

Vil du lese mer om hvordan du kan bruke speil i stuen din, har vi tidligere skrevet om speil uten ramme og store speil.

 

Vis fram plantene

Grønne planter er i vinden som aldri før, og med dette kommer stadig nye måter å vise frem plantene på. Har du barn i huset, kan plantene fort være i risikosonen for å bli nedkjørt og skadet av nysgjerrige barnehender, ekstra vannehjelp eller lekebiler i full fart. Et glasskap eller en glasshylle kan løse denne utfordringen, og lar deg vise frem plantene, samtidig som de er trygge fra gulvets trusler.

Enten du har store vindusflater eller mindre vinduer fordelt rundt i stua di, er det fint å henge planter som tåler mye lys, i vinduet. På den måten blir plantene en del av interiøret ditt, og du kan glede deg over lysspillet med solskinn på de grønne plantene.

Gratis e-bok

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.