Glassbloggen

Inspirasjon med glass til ditt drømmehus

Hva er drømmehjemmet? Er det et murhus på landet, et McMansion utenfor byen eller en leilighet i storbyen? Skal det være moderne, eller skal det være tradisjonelt? Det finnes ikke ett konkret svar på hva et drømmehjem er, det er det kun du som bestemmer. 

Men én ting er sikkert: Drømmehjemmet for de aller fleste er lyst, åpent og innbydende. Dette kan man få til på flere ulike måter, og her gir vi deg noen gode råd til hvordan du kan oppnå ditt drømmehjem.

Siden drømmehjemmet er forskjellig fra person til person, har vi valgt å ikke ha bilder i dette innlegget. Før du leser videre – lukk øynene og forestill deg hvordan ditt drømmehjem ser ut, og bruk heller våre tips til inspirasjon for å bygge på denne visjonen.

 

Dra nytte av farger

Det har lenge vært populært å benytte seg av hvite toner i hjemmet for å få det til å føles fresht og åpent. Denne trenden vil nok holde seg en stund til, men stadig flere ønsker å bruke farger. Lyse farger holder hjemmet ditt moderne, samtidig som det blir litt mer personlig. En vegg i en skarp fargetone kan også skape et blikkfang og vekke interesse. Fargevalget er et av de viktigste elementene for at du skal oppnå drømmehjemmet ditt, og smak er subjektivt, så velg det du føler er rett. Husk bare på at dersom du bruker mørke farger, bør du nok komplementere med lys på andre måter.

 

Bruk vinduer smart

Det sier seg selv – jo større og flere vinduer, desto lysere blir hjemmet. Her er det bare å være kreativ. Hvorfor ikke ha glasstak på kjøkkenet, for eksempel? Eller hva med panoramavinduer i stua? Husk bare at dersom du ønsker å ha en TV i stua, bør du nok bruke solavskjermende glass, som forminsker refleksjonen i TV-en. Valget av vinduer er helt avgjørende for helhetsinntrykket på hjemmet, så bruk gjerne litt tid på å finne rette løsninger for deg.

 

Et livlig hjem

For at et hjem skal bli skikkelig innbydende, må det "leve" noe i det. Men det er ikke alle som har grønne fingrer eller har tid til hund eller katt. Planter er naturligvis en god måte å live opp hjemmet på, men det skal ikke mer til enn et akvarium eller en dam i hagen for at ditt hjem skal føles livlig og innbydende. Kunstige blomster har faktisk kommet ganske langt og ser i dag nesten helt ekte ut, så dersom du ønsker noe som er lettstelt, kan dette være en god løsning.

 

Drømmen om et åpent hjem

Åpenhet er ofte en veldig enkel og grei måte å oppnå drømmehjemmet på. Se på planløsningen. Går det an å bytte ut en vegg med for eksempel en skillevegg i glass? Hjemmet vil føles mye større samtidig som du kan bruke støydempende glass for å unngå for mye lyd.

 

Interessante elementer

Alle drømmehjem bør ha et blikkfang. Enten det er en vedovn eller en litt annerledes sofa, så bør man ha noe som øynene automatisk dras til. Dette vil framheve de andre elementene i hjemmet bedre. Et glassrekkverk til trappen eller rett og slett en glasstrapp kan være et elegant blikkfang. Bor du i en leilighet, hvorfor ikke en fransk balkong med rekkverk i glass? Tenk kreativt og sørg for at blikkfanget representerer deg og de som bor i ditt hjem.

Les mer: Er det på tide å bytte vinduer?

Kanskje du allerede bor i ditt drømmehjem uten å være klar over det? Ofte skal det ikke mange detaljene til før du har hjemmet du alltid har lengtet etter. Les gjerne om våre mange glassløsninger og la deg inspirere.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, vinduer]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.