Glassbloggen

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.

Om du ønsker litt inspirasjon til kreativ bruk av glass i hjemmet ditt, får du i dette innlegget 5 tips til interiørdesign med glass.

 

Bilder i glass

Hva med å være litt utradisjonell og trykke bilder direkte på glass? Kanskje du er en habil fotograf som vil pryde veggene med egne verker, eller kanskje du ønsker andre motiver. Om du ble nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes, så kan du lese mer om Pilkington Silketrykket Glass, her.

 

Hyller i glass

Det fine med hyller i glass er at de kan tilpasses akkurat det arealet du måtte ha behov for – mulighetene er mange.

Ved å bruke hyller av glass i et lite rom vil de ikke ta like mye av romfølelsen som mer massive hyller i metall eller trevirke. I tillegg vil ikke glasshyller stjele oppmerksomheten fra resten av interiøret, om du går for den gjennomsiktige varianten. Men du kan også bringe inn litt lekenhet med glasshyller i en rekke farger. Om du vil se nærmere på hyller i glass, kan lese dette innlegget.

 

Fleksible glassvegger

Glassvegger behøver ikke å være fastmonterte. En løsning er enten skyvedører i glass eller foldbare glassdører, noe som skaper en fleksibel sone. Det er ikke alltid du ønsker å ha matosen ut i stuen, men andre ganger er det hyggelig å stå ved komfyren, mens gjestene venter på serveringen. Derfor kan dette være en effektiv løsning som tilfredsstiller alle behov.

Det er mange typer glass som egner seg. Dette kan være med på å gi et helt eget uttrykk, enten det er med farger, trykk eller med preget overflate.

 

Få hotellfølelsen hjemme

En glassvegg mellom soverom og bad kan virke dristig. På markedet finnes det film som kan monteres på glasset. Når du setter på strøm i filmen, blir den helt matt. Dette vil skape følelsen av et rom som flyter i hverandre når glasset er blankt, og når behovet for privatliv melder seg, kan du sette på strømmen. Slik blir soverommet en eksklusiv suite, akkurat som på et femstjerners hotell.

 

 

Glass foran peis

Det er viktig å beskytte gulvet mot påkjenninger fra peisen, men også av hensyn til sikkerheten, slik at det ikke begynner å brenne. Derfor må man ha god beskyttelse på gulvet foran peisen. Tradisjonelt har metallplate og skifer vært et naturlig valg til dette, men glass er også et stilig alternativ. Glass gir deg mange muligheter med kantbehandling, farge og form. Husk å velge et glass som er egnet for dette formålet.

peis

 

Vi håper at du fikk ny inspirasjon, og kanskje leste du noe du ikke hadde tenkt på tidligere. Ønsker du flere tips til bruk av glass i interiøret? I dette innlegget får du ytterligere 8 tips.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glassvegg]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.