Referanse

Ureddplassen

Med ny parkering, nytt toalett og en spektakulær utsiktsterrasse tett på storhavet, blir Ureddplassen en ny flott turistvegopplevelse for reisende i nord. Bodø Glass & Ramme er ansvarlig for glasset i det flotte toalettanlegget.

I den nye utformingen av Ureddplassen, er det lagt vekt på å tilby besøkende strålende utsikt, lett adkomst ned til rullesteinstranda, og å finne varierte og attraktive sitteplasser. Krigsminnesmerket på Ureddplassen er reist til minne om de omkomne etter at ubåten Uredd gikk på ei mine i Fugløyfjorden under 2. verdenskrig. 

I tillegg til å være et minnested, er Ureddplassen også et av Helgelandskystens beste steder for å beskue både øyriket og midnattssol.

uredd4

Ureddplassen er et sted for en kort pause, for god rast med mat, for Sankthansfeiring og for lange netter med midnattssol. Foruten ny parkeringsplass, nytt toalett og ny plassering av Ureddmonumentet, bygges en utsiktsterrasse og et raust amfi i betong.

Amfiet fører ned til strandsonen og er formet som en bred trapp med vekselsvis trappe- og sittetrinn. Trappeanlegget har en unik utsikt og tilbyr gode sitteplasser godt skjermet for trafikkstøy. Prosjektet er utarbeidet av LANDSKAPSFABRIKKEN AS v/ Inge Dahlman og Zohar/ Haugen Arkitekter AS.

uredd5


Tekst hentet fra hjemmesiden til Nasjonale Turistveier (Statens vegvesen)

 

 

Kilde: Video hentet fra Youtube kanalen "Team Otto"

Produktbeskrivelse:
Pilkington Insulight™ Protect 
Pilkington Optifloat™ Clear T 6mm
Pilkington Optilam™ T 6/0.76/6 m/ Vanceva Artic Snow folie

 

Bli medlem