Glassbloggen

Unngå å vaske vinduer med selvrensende glass

Med selvrensende vinduer kan du si farvel til den årlige vindusvasken. Vinduene vasker seg selv ved hjelp av naturen.

Finnes det virkelig vinduer som vasker seg selv? Det høres for godt ut til å være sant, tenker du. Men det er sant. Med hjelp av naturen får du vinduene dine rene - helt av seg selv.

Avhengig av lys og regn

Selvrensende glass er avhengig av godt lysforhold fordi det er UV-strålene som bryter ned smuss som fester seg på vinduene, noe som ikke lar seg gjøre med vanlig glass. Når det regner skylles smusset av. Slik er naturen med på å gi deg rene vinduer.

Om regnet tar en pause for en periode kan du ta hageslangen og spyle av smusset fra vinduene.

 

Gir deg enklere liv

I dag florerer det av produkter som gir deg enklere liv, og selvrensende vinduer er blant dem. Mange betaler andre for å rengjøre vinduene, mens andre velger å gjøre det selv. Alt i alt handler det om prioriteringer, og det er alltid noe annet vi skulle ha gjort.

 

Første som produserte glasset

Visste du at du i tillegg kan få solbeskyttende glass med UV-filter, som i tillegg er selvrensende? På den måten holder du varmen utenfor og beskytter møblene. Pilkington var de første til å produsere selvrensende glass, og står bak en rekke glassprodukter som Glassfagkjeden fører.

 

selvrensende vinduer
Hilton hotell i Helsingfors har selvrensende vinduer med solbeskyttelse fra Pilkington.

 

Unike resultater under testing

Under testing av Pilkington Activ™ så vi store forskjeller. Møkk ble sprøytet på et vanlig glass og et selvrensende glass. Først etter at solstrålene hadde gjort sin jobb, og regnet skyllet ned, kunne man se at det selvrensende glasset var helt rent. Det vanlige glasset var fortsatt møkkete. Med selvrensende glass får du jevnt over rene vinduer, så lenge naturen er på din side.

Se denne korte videosnutten om hvordan selvrensende glass fungerer.

Fakta om selvrensende glass

- Pilkington Activ™ er et vanlig glass, men med et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv.
- I belegget er det titandioksid, som aktiveres ved naturlig UV-lys, og bryter ned smuss på glasset.
- Ved regn skylles smusset vekk eller ved bruk av hageslange.
- Belegget er slitesterkt, og varer like lenge som selve glasset.

Ønsker du å vite mer om våre selvrensende vinduer ta kontakt med oss her.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.