Glassbloggen

Unngå å vaske vinduer med selvrensende glass

Med selvrensende vinduer kan du si farvel til den årlige vindusvasken. Vinduene vasker seg selv ved hjelp av naturen.

Finnes det virkelig vinduer som vasker seg selv? Det høres for godt ut til å være sant, tenker du. Men det er sant. Med hjelp av naturen får du vinduene dine rene - helt av seg selv.

Avhengig av lys og regn

Selvrensende glass er avhengig av godt lysforhold fordi det er UV-strålene som bryter ned smuss som fester seg på vinduene, noe som ikke lar seg gjøre med vanlig glass. Når det regner skylles smusset av. Slik er naturen med på å gi deg rene vinduer.

Om regnet tar en pause for en periode kan du ta hageslangen og spyle av smusset fra vinduene.

 

Gir deg enklere liv

I dag florerer det av produkter som gir deg enklere liv, og selvrensende vinduer er blant dem. Mange betaler andre for å rengjøre vinduene, mens andre velger å gjøre det selv. Alt i alt handler det om prioriteringer, og det er alltid noe annet vi skulle ha gjort.

 

Første som produserte glasset

Visste du at du i tillegg kan få solbeskyttende glass med UV-filter, som i tillegg er selvrensende? På den måten holder du varmen utenfor og beskytter møblene. Pilkington var de første til å produsere selvrensende glass, og står bak en rekke glassprodukter som Glassfagkjeden fører.

 

selvrensende vinduer
Hilton hotell i Helsingfors har selvrensende vinduer med solbeskyttelse fra Pilkington.

 

Unike resultater under testing

Under testing av Pilkington Activ™ så vi store forskjeller. Møkk ble sprøytet på et vanlig glass og et selvrensende glass. Først etter at solstrålene hadde gjort sin jobb, og regnet skyllet ned, kunne man se at det selvrensende glasset var helt rent. Det vanlige glasset var fortsatt møkkete. Med selvrensende glass får du jevnt over rene vinduer, så lenge naturen er på din side.

Se denne korte videosnutten om hvordan selvrensende glass fungerer.

Fakta om selvrensende glass

- Pilkington Activ™ er et vanlig glass, men med et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv.
- I belegget er det titandioksid, som aktiveres ved naturlig UV-lys, og bryter ned smuss på glasset.
- Ved regn skylles smusset vekk eller ved bruk av hageslange.
- Belegget er slitesterkt, og varer like lenge som selve glasset.

Ønsker du å vite mer om våre selvrensende vinduer ta kontakt med oss her.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.