Glassbloggen

Ulike typer funksjonsglass til møterommet

Dagens møterom skal oppfylle en hel rekke krav og funksjoner på samme tid. Helst skal det være mulighet til å sitte i fred, skjermet for innsyn, men ikke helt lukket, stille og lyst, uten å bli plaget av blendende sollys. I tillegg skal løsningene helst være bærekraftige, moderne, kunne tilpasses hver bedrifts behov, og ideelt sett, kombinere så mange av disse funksjonene som mulig.

 

Utviklingen av funksjonsglass har vært imponerende de siste årene, og det finnes glassløsninger for de fleste ønsker og behov. Her lister vi opp noen av de mest etterspurte funksjonene i et møterom, som det finnes glass som oppfyller.

 

Solbeskyttelsesglass til møterommet

Dersom møterommet ligger i ytterkant av bygget og blir utsatt for direkte sollys, kan det være smart å vurdere solbeskyttelsesglass i vinduene som vender ut.

 

Noen husker kanskje det tradisjonelle, fargede solbeskyttelsesglasset, som i tillegg til å beskytte mot sola også blokkerte storparten av dagslyset. Dette er ikke lenger tilfellet. Det overordnede målet med solbeskyttelsesglass er å stenge all varme fra solen ute og slippe lyset inn. Teknologien jobber fremdeles for å komme frem til en formel som sikrer denne delingen, men foreløpig er det vanskelig å separere varmen helt fra lyset. I dag stenger solbeskyttelsesglasset ute cirka to tredeler av solvarmen, mens det slipper inn nesten like mye lys som vanlig glass.

 

Når dere skal velge glass for et møterom som ligger eksponert for sollys, vil solbeskyttelsesglass redusere ventilasjonsbehovet, slik at det å ha et møterom badet i sollys ikke blir synonymt med enorme strømregninger.

 

Det er flere glasstyper å velge mellom, og solbeskyttelsesglass kan også kombineres med andre funksjonsglass. Slik kan du inkludere hensyn til brannvern, støydemping, dekor og personsikkerhet i glasset.

 

Glass kan også brukes som display for reklame, logo og som en del av bedriftens markedsføringsarbeid. Les mer om løsninger for merkevare og logo på glass.

 

Støydempende glass for stille møterom

Kontorlokaler er gjerne preget av mye energi: Samtaler, telefonmøter, klaprende tastatur, kaffemaskiner som durer og mennesker som kommer og går. Å kunne gå inn i et møterom som oppleves som en stille oase tilrettelegger for et produktivt arbeidsmiljø uten forstyrrelser.

 

Den store fordelen med støydempende glass, utover den lyddempende funksjonen, er at man ikke trenger å stenge ute lys, inn- og utsyn. Ofte er det praktisk at andre kan se om det sitter noen på møterommet. Det er også fint å kunne kikke ut i det åpne kontorlandskapet for å se om kollegaen dere gjerne skulle hatt to ord med er på plass.

 

Her kan du lese om hvordan du reduserer støynivået på kontoret.

 

Støydempende glass kommer i flere varianter, og kan inngå i ulike glassløsninger både for møterommet og kontorlandskapet ellers.

 

Glass som lar deg regulere innsynet

Ulempen med at ha vegger uten glass i møterom som vender ut mot kontorlandskapet, er at privatlivet det skaper samtidig hindrer kommunikasjon med de utenfor. Her finnes det mange gode glassløsninger, og du kan velge mellom alt fra full transparens til en mer gradert regulering av innsynet.

 

Vil du imponere de teknologiinteresserte i kontorbygget, finnes det glassløsninger der du kan bruke glassveggen eller vinduet som projektorlerret. Du kan lese mer om digitale funksjoner i glass i denne artikkelen.

 

Enten det passer best å matte ned deler av glasset, sette inn vinduer ut mot resten av kontorlandskapet eller en glassvegg som kan veksle mellom transparent og frostet glass, finnes det glassløsninger som vil skape det ønskede møterommiljøet.

 

Ta gjerne kontakt med en av våre glassleverandører dersom du er i tvil om hvilken løsning som passer best i det eller de møterommene du jobber med.

 

E-bok kontorglass

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [Pilkington, Kontorglass]
Opplev luksusen med glassvegger på badet - Maria Menas historie

Opplev luksusen med glassvegger på badet - Maria Menas historie

Maria Mena ønsket seg glassvegger i dusjen på sine to nye bad hun akkurat har fått pusset opp, men var usikker på hva hun skulle velge. Ofte benyttes det vanlig herdet glass i glassveggene. Vanlig floatglass, som ofte benyttes som dusjvegger, kan  ofte oppleves som en anelse grønt, dessuten vil det over tid, bli matt og vanskelig å holde rent fordi det fester seg kalk og såpe rester i porene i glasset.

Etter en nyttig prat med en Jon Inge Skaarer hos Glassmester Knut Furulund Eft. AS falt valget på  Pilkington OptiShower™ . Dette er er et ekstra klart og belagt glass som egner seg utmerket på bad eller andre rom med høy luftfuktighet. Belegget legges på glasset overflate i selve produksjonsprosessen og tetter porene slik at glasset er enkelt å holde rent. Et tips er å skylle over glasset med kalt vann etter at du har dusjet. Men har du flekker som ikke lar seg skylle bort, bruker du bare en myk fiber klut til å tørke over. Glasset forblir klart selv etter langvarig bruk.  Å benytte seg av glass på badet er både plassbesparende, du slipper inn mye lys og ikke minst er det stilig

Slik løste glassmester de to badene hos Maria Mena.

Begge-bad


Ulike typer funksjonsglass til møterommet

Ulike typer funksjonsglass til møterommet

Dagens møterom skal oppfylle en hel rekke krav og funksjoner på samme tid. Helst skal det være mulighet til å sitte i fred, skjermet for innsyn, men ikke helt lukket, stille og lyst, uten å bli plaget av blendende sollys. I tillegg skal løsningene helst være bærekraftige, moderne, kunne tilpasses hver bedrifts behov, og ideelt sett, kombinere så mange av disse funksjonene som mulig.


Løsninger for logo og merkevare på glass

Løsninger for logo og merkevare på glass

Tradisjonell markedsføring med visittkort, brosjyrer og reklameplakater har i mange bransjer blitt erstattet av digitale markedsføringskanaler. Sosiale medier og andre nettbaserte kanaler står for mange for det meste av reklamevirksomheten nå. En gammel slager holder seg likevel godt, også etter digitaliseringens inntog: Logo og merkevare på glass.