Glassbloggen

Dette produktet er laget for nordiske klimaforhold

Med en vinterhage forlenger du utesesongen, får et ekstra oppholdsrom og samtidig øker boligens verdi.

I kalde nord, der vi er kjent for isbjørn i gatene, er vi vant til å ta hensyn til vær og vind. Norge er ikke et land soltørste mennesker foretrekker, men det byr heldigvis på mye annet.

I vinterhagen vil du kose deg

Nordmenn vet å kose seg. Har du tenk over hvor mye vi bruker ordet kos? “Vi skal kooose oss, og det var veldig kooooselig”.

Når himmelen mørklegges - tenner vi stearinlys inne - setter oss i sofaen med en varm kopp te og trekker et teppe over oss.

Med vinterhage kan du gjøre nettopp dette, på din egen terrasse, året rundt. Du behøver ikke å være væravhengig. Er du først så heldig at solen varmer som i Syden, åpner du opp vinterhagen din. Når det regner eller det er kjølig, som det ofte er, lukker du vinterhagen igjen. Slik får du din egen uteoase, som du kan nyte året rundt, og ikke bare en plattform 4 måneder i året.

 

Vinterhage med glass
Med vinterhage kan du nyte utesesongen lenger.

 

Hva skal til for å sette opp en vinterhage?

Du er avhengig av å sette opp en innrammet vinterhage med tak og vegger i glass på et stabilt underlag, enten på tre eller betong. Terrasser og balkonger blir gjerne innrammet, og blir derfor et ekstra påbygg på huset. Det kan brukes som et fullverdig oppholdsrom, samtidig som du sitter under “åpen himmel”.

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

Du har mange tilvalg, men disse 3 bør du vite om!

Når du skal velge en vinterhage har du 3 muligheter. Du kan enten gå for:

1. Uisolert hagestue med 1-lags sikkerhetsglass

2. Isolert vinterhage med 2-lags sikkerhetsglass i tak og vegger

3. Fullisolert vinterhage med 3-lags sikkerhetsglass i tak og vegger

Vinterhage med glass

Hva betyr dette?

●     Uisolert hagestue innrammer din terrasse eller balkong med 1-lags sikkerhetsglass på sidene, og gir deg ekstra ly mot vær og vind. En hagestue gir deg mange fine middagsstunder, og forlenger utesesongen og bruksområdet av terrassen. Om vinteren er det mange som bruker hagestuen som bod, men her må du huske å fjerne puter og annet tekstil på grunn av kondens og kulde. Uisolert hagestue har brukstid på 6-7 måneder i året, det vil si fra rundt påsketider og ut oktobermåned.

●     Isolert vinterhage med 2-lags sikkerhetsglass gir deg et ekstra påbygg på huset - med glass både som tak og vegger. 2-lags glass er det som primært brukes i vinduer i dag, og er ikke kuldeisolert. Det vil si at vinterhagen kan brukes stort sett hele året rundt, med tilførsel av noe ekstra varme i vinterhalvåret. Denne ekstra varmen kan eksempelvis komme fra en peis, strålevarme eller varmepumpe.

●     Fullisolert vinterhage med 3-lags sikkerhetsglass gir deg ikke bare et ekstra påbygg på huset, men et ekstra oppholdsrom året rundt. Dette er det mest eksklusive produktet innen vinterhager, og vinterhagen kan brukes som en del av stuen eller kjøkkenet på boligen din. Her kan du sette vekk hagemøblene, og briljere med innemøbler. I denne vinterhagen kan du sove om du vil - og si natta til stjernene.

Med både isolert og fullisolert vinterhage kan du velge spotter i taket, for å lysjustere etter behov.

 

Vinterhage fullisolert
Med en fullisolert vinterhage får du et ekstra rom - året rundt.

 

Kort oppsummert

For å oppsummere veldig kjapt, en vinterhage er et lukket rom, der tanken bak er å bevare uteområdet lenger, samtidig som at du sitter i ly for været. Du åpner og lukker vinterhagen etter behov, og meningen er at du skal føle at du sitter ute i naturen.

Med selvrensende glass slipper du vindusvasken.

Er du nysgjerrig på en vinterhage? Kontakt oss eller finn din glassmester.

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage