Glassbloggen

Bedre gjesteopplevelser med glassløsninger på hotellbadet

Nå som vi er midt oppi julestria, hvem drømmer vel ikke om en avslappende hotellweekend med samboeren/ektefellen for å koble helt av fra hverdagens kjas og mas? Å komme inn på et deilig stilfullt hotellbad, hvor alt er skinnende rent, er en luksus de fleste av oss vet å sette pris på.

Tidligere var det gjerne kun suiter eller de mest eksklusive hotellene som kunne by på baderomskomfort og interiørløsninger i luksusklassen. Med stadige nyvinninger på glassfronten kan imidlertid også helt vanlige hotellrom få en touch av stilen som gjester vanligvis må ta inn på en suite eller et designhotell for å finne.

 

La det bli lys

Hotellnæringen har tatt innover seg at nordmenn flest er blitt mer opptatt av design, og derfor er det flere og flere hoteller som velger å benytte glass på rommene – spesielt på badet.

Glass er et fleksibelt materiale som egner seg ypperlig til ulike interiørløsninger på hotellbad, fordi det skaper en eksklusiv men samtidig innbydende atmosfære, noe som er avgjørende for gjestfrihetsbransjen.

På et hotellrom blir badet stadig viktigere for totalopplevelsen av oppholdet. Tidligere hadde badet først og fremst en bruksfunksjon, men nå går trenden i retning av å gjøre dette vesle rommet til en innbydende og romslig oase som gjesten trives minst like godt i som i hotellsengen.

Plassbegrensningene på hotellbadet får man ikke gjort mye med, så derfor må det skapes bedre romfølelse og slippes inn mer lys.

 

Frostet glass – avskjerming og estetikk

Et hotellbad skal ikke bare se lekkert ut, det må også hindre innsyn. Derfor har flis, naturstein og metall tradisjonelt dominert materialvalget på hotellbadet. Disse materialene skaper imidlertid et litt lukket preg og er i dag ikke lenger like tidsriktig, rent estetisk sett. Dagens hotellgjester er bevisst på design og uttrykk, og de forventer mer dynamiske og spennende løsninger. Her kommer glass inn i bildet.

Frostet eller matt glass gir god avskjerming samtidig som det slipper inn masse med lys, noe som gir rene linjer og en mer åpen romfølelse. Bruken av frostet glass gjør at badet kan være ganske lite uten at det føles trangt.

 

Baddør i glass?

Døren inn til badet i et hotellrom må ikke nødvendigvis være i tradisjonelle materialer som furu eller kompositt. En baddør i frostet eller matt glass gir god avskjerming og bidrar samtidig til at både hotellrommet og badet virker romsligere. Dessuten bringer det dagslys inn på badet.Ut med dusjforheng, inn med dusjdør i glass

Flere og flere velger å bruke glass som dusjdør i hjemmet, og da blir det fort en liten nedtur å sjekke inn på et hotell og oppdage at det er et gammelt dusjforheng på badet. Hvis det er én ting som går ut over gjesteopplevelsen, så er det ekle gamle dusjforheng som klistrer seg til kroppen når man dusjer. Gjestene bruker penger på et hotellopphold for å få en opplevelse av luksus som iallfall matcher den de får på hjemmebane.

En dusjdør i glass på hotellbadet er med på å oppfylle gjestenes forventninger om hotellfølelse. Den fungerer nærmest som et ekstra vindu, fordi lyset utenfra reflekteres inn og gir et lyst og åpent bad. Ikke minst forhindrer en dusjdør i glass at vannet skvetter utover resten av badgulvet.Vil glasset kunne knuse og skade gjester?

Kanskje du har hørt eller lest om episoder der glassdører på bad plutselig har eksplodert, eller kanskje du har opplevd det selv. Årsakene kan være at glasset har fått en skade under produksjon, transport eller montering. Dette forårsaker spenninger i glasset som plutselig kan utløses ved at glasset eksploderer uten forvarsel.

Ved bruk av sikkerhetsglass – herdet og/eller laminert – ivaretas sikkerheten på en forsvarlig måte. Med laminert glass er hotellgjesten beskyttet mot kuttskader dersom glasset skulle knuse eller eksplodere. Glassbitene vil da henge fast i plastfolien.

 

Effektiv rengjøring

Det hotellgjester oftest klager på, er dårlig renhold på rommene. Med unntak av sengen er som oftest badet den delen av rommet som får flest klager. Hoteller som har færre klager på renholdet, har gjerne enklere design på baderommet, noe som gjør at det er lettere å holde rent.

På et hotell er det særdeles viktig at badet kan rengjøres raskt og effektivt. Værelsesbetjenter har i snitt 15 minutter på seg til å rengjøre hvert hotellrom. Med over 20 rom som skal rekkes over i løpet av en typisk arbeidsdag, er det avgjørende at flatene er så enkle å rengjøre som overhodet mulig for stuepikene. Glassoverflater oppfyller hotellbransjens krav til effektiv rengjøring – de er lett å spraye ned med egnede vaskemidler og tørke over med myk klut.

 

Glass lønner seg

Fra et økonomisk ståsted lønner det seg med baderomsløsninger i glass på hoteller – ikke bare fordi glass er holdbart og nærmest helt vedlikeholdsfritt, men også fordi det vil øke verdien av gjestens opplevelse. Selv om hotelledelsen investerer 10–12 % mer enn i tradisjonelle baderomsløsninger, blir inntektene deretter fordi gjestene får en bedre totalopplevelse. Fornøyde gjester framsnakker hotellet og kommer tilbake, noe som er gunstig for både merkevaren og bunnlinjen.

 

Dagens hotellgjester har høye forventninger til badet på rommet de skal bo på, når det gjelder både estetikk og renhold. Badet skal stå som en lysende juvel i hotellrommet og bidra til å gi luksuspreget man blar opp for å få når man tar inn på hotell. Innovativ bruk av glassløsninger på hotellbadet gir bedre gjesteopplevelser.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.