Glassbloggen

Vinduer med elektrisk skjerming

Når du har bestemt deg for at du vil solskjerme vinduene dine, har du mange valgmuligheter. En moderne og svært populær løsning er et vindusglass med en digital folie som du enkelt kan slå av og på selv.

I denne artikkelen forteller vi deg mer om denne spennende skjermingsløsningen.

 

Ett trykk, og glasset skifter?

Vindusglasset i Pilkington ViewControl blir ikke-transparent når du trykker på en knapp. Det betyr at du kontrollerer glasset ditt: ved at du slår det på, blir glasset transparent, og du kan se gjennom slik vi er vant til med tradisjonelle vinduer. Slår du det av, blir glasset ikke-transparent. Dette betyr at du kan styre når du ønsker skjerming, enten det er sola, nysgjerrige naboer eller andre grunner som gjør at du ønsker å unngå innsyn.

 

Slik fungerer det

Foilen ligger mellom to lag glass, og når det kobles strøm på dette glasset, vil glasset skifte mellom transparent og ikke transparent. I praksis betyr dette at vinduenes egenskaper er fleksible og kan aktiveres etter behov. Det som er viktig å huske er at glasset er opakt (ugjennomsiktig) og slår man på glasset så blir det ikke opakt (dvs. gjennomsiktig).

 

Fordelene med Pilkington ViewControl™

Kvalitetsglass vil alltid være en investering, i både helse, design og funksjon. I tillegg til at du får en enkel og effektiv skjermingsfunksjon innebygd i vinduene dine, gir Pilkington ViewControl beskyttelse mot UV-stråling.

Noen tenker kanskje at moderne teknologi vil slutte å virke etter få år, men Pilkington garanterer lang levetid på glasset.

Skjermingsfunksjonen i Pilkington ViewControl krever ikke mye strøm; vinduene bruker fem watt per kvadratmeter vindu, noe som vil utgjøre en beskjeden post på strømregningen din.

I tillegg vil vinduene bidra til at du slipper at boligen din overopphetes. Når sola varmer opp huset til en temperatur som oppleves ubehagelig, må man gjerne ta i bruk aircondition for å kjøle ned huset. Nedkjøling av boligen trekker mye strøm og blir fort kostbart, og siden vinduene hjelper til med å temperaturregulere, utgjør de i praksis et sparetiltak.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Et tilsynelatende paradoks med moderne, høyisolerende vindusglass er at de øker risikoen for dugg på utsiden av rutene. Hvordan kan dette ha seg?


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Hva er det som påvirker hvordan en glassfasade blir seende ut til slutt? Og kan arkitektens og byggherrens visjoner for glassfasaden skape praktiske utfordringer?

Les mer i del to av intervjuet med glassekspert Tore Tronrud.


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Produkt- og teknologiutviklingen innenfor glassløsninger ser praktisk talt ingen grenser. I dag kan glass optimaliseres for å imøtekomme de strengeste krav til energibruk, solbeskyttelse, støydemping, brannvern og sikkerhet.